reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Do mnie jeszcze nie dociera .... Boję się do brałam leki na przeziębienie ....I inne "mądre"...i przed braniem antybola zrobiłam test....oniemiałam .....Z mężem jesteśmy w szoku...
4 dzieci ....dziecioroby.....w głowie mi się kołacze....bo teraz 2 to już wystarczy.....
Kari mi tez odrobinę lżej jak tu cos skrobnę co jakiś czas...

Wiesz, dzieciątko jest chronione przez ten czas gdy mama nie wie o ciąży....
A dwa.... ja jestem z dużej rodziny. Mam 3 rodzeństwa i powiem Wam, że choć moja mama nie miała lekko, to chcieli mieć taką dużą rodzinę. A my z rodzeństwem bardzo się wspieramy, jesteśmy sobie niezwykle bliscy i teraz jest nas już spora gromadka :-)
Ja sama bardzo chciałam dużą rodzinę, bo wiem jak to jest :-)
I wcale nie jesteś stara!!!!! :eek: 36 to tak akurat.... ja jestem '83 :-) A taka Kożuchowska? 41lat i pierwsze dziecko....

Venicee tyle mocno bo mam to samo. Dopiero co wszystko się ułożyło i bum. 3 nieplanowana całkiem ciąża. A mam pewnie jeszcze gorzej ale o tym pisać narazie nie będę ;-) i wiem co czujesz. Też się nie cieszę ciąża. Choć jak teraz zaczęłam z wami pisać to już trochę mi lepiej.
Kasiulka to tak jak ja bardzo córkę chciałam. W poprzedniej ciąży czułam że będzie 2 syn ale miałam taka silna nadzieję że jak się okazało na usg że miałam rację to się zalamalam. Przez miesiąc się pogodzić nie mogłam że będę miała 2 syna a nie córeczkę. Przeplakalam swoje a teraz nie mazmienilabym go na żadną dziewczynkę. A teraz też wiem że będzie 3 chlopak ale wcale już nie jest mi przykro z tego powodu :-)
Mój rocznik 89. 26 lat ... masakra. 27 i 3 dzieci.

Jaka masakra?! Cudownie! Pomyśl sobie, jak będziesz miała 40, to Twoje koleżanki będą pieluchy zmieniać, a Ty już będziesz miała samodzielne dzieci :-)

Ktoś może pomyślec, że wariatka ze mnie, ale ten chłopczyk śni mi się po nocach.... marzę o synu.....bardzo! Czuję się niespełniona, niekompletna.....:-( Ale wiem też, że jeśli to będzie dziewczynka, to będę ją kochać tak samo mocno, jak dwie starsze :-)
W naszych rodzinach rodzą się tylko dziewczynki :-D Razem z moim rodzeństwem mamy 7 dzieci i w tym tylko jeden chłopczyk! :happy::laugh2:
No taka karma :-p:-D

reklama
Dziewczyny bylam na wizycie i martwię się jeszcze bardziej bo jest tylko jajo plodowe a nie ma zarodka?jes to 6tc i martwię się ze nic z tego?następna wizyta 23listopada

Duda czekałam aż coś napiszesz... A co na to ginekolog? Mi to cieżko się wypowiedzieć tydzień temu byłam to u mnie było widać ledwo pęcherzyk teraz wizytę mam 17go i się okaże dopiero co zobaczymy póki co jestem spokojna, ale pewnie bliżej wizyty tez bedzie stresik...

Kasiulka mi się tak śniło w 2 ciąży. Tak bardzo marzyłam o córce że nawet się tego opisać nie da... I dlatego później miesiąc po poznaniu płci nie mogłam dojść do siebie. Wtedy też tu na forum pisałam i dziewczyny z czerwcowek pocieszaly mnie ze mi przejdzie a mi się wydawało że nie dam rady żyć z tym faktem :-) zawsze marzyłam o sukienkach, warkoczykach i wspólnych babskich pogaduszkach z corunia. Ale widać nie jest mi dane. Mam 2 siostrzenice, pierwsza z nich jest dla mnie jak córka bo moja siostra jak ja urodziła to została samotna mama i mieszkała w domu rodzinnym razem z nami więc automatycznie bardzo się z nią zzylam. Druga maleńka siostra urodziła nie cały miesiąc temu :-) i też jej pytałam jak ona do cholery te dziewczynki robi :-) . Jeszcze zanim w ciążę zaszlam z drugim to naczytalam się o metodzie planowania dziewczynek że trzeba przed owulacja się starać bo męskie plemniki szybkie a żeńskie wytrzymałe. I tak 6 mies calowala na 2 dni przed owulacja, i nie udawało sie. A kiedy odpuscilam i powiedziałam "a niech będzie co ma byc" i przestałam patrzyc na to ile dni przed owu jestem tak zaszlam od razu... z synem :-D Dlatego utrzymuje że to mój mąż poprostu dziewczynek nie potrafi robić.

Fazerka ja tez spodziewam sie malenstwa na urodziny tylko ze 26 albo chwile po bo urodziny mam 3 lipca a google obliczylo mi termin na 12 ale to sie jeszcze wszystko moze zmienic.
Dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe, pierwsza mam dziewczynke i jakby teraz tez byla dzziewczynka to bym juz wszystko miala, na chlopaka to od nowa byloby kupowanie ubranek

Zle moze ujemlam w poscie, ja już mam 30 ;) na urodziny okazalo sie ze w ciazy jestem, udalo sie za pierwszym razem (złoty strzal :p ) w dzien urodzin zrobilam test zeby sprawdzic czy bede sie mogla napic za swoje zdrowie :D

Duda, myślę, że mogłabyś poczekać jeszcze z tydzień co najmniej bo może masz młodszą ciążę niż by wynikało z OM i jeszcze nie widać.

Ja w sumie mogłabym mieć synka, ale dziewczynka też byłaby w porządku :-)

Właśnie odczytałam wynik beta HCG - mam 636,80. Zaczyna do mnie naprawdę docierać. :sorry:

reklama
Cześć witam się z pracy.
Widze że jestem jedną ze starszych. Rocznik 82. To będzie moje drugie dziecko.

Venice - troszkę przekręciłam przepraszam, nie tragizuj. Ciesz się, ze jesteś płodna i masz dzieciaki. Znam dziewczyny, które latami starają sie o dziecko i mimo że robia wszystko co mogą, dzidziuś sie nie pojawia. Myśle że na 100 % by się z Tobą zamieniły.

Miłego dnia życzę.

Do góry