reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Do mnie jeszcze nie dociera .... Boję się do brałam leki na przeziębienie ....I inne "mądre"...i przed braniem antybola zrobiłam test....oniemiałam .....Z mężem jesteśmy w szoku...
4 dzieci ....dziecioroby.....w głowie mi się kołacze....bo teraz 2 to już wystarczy.....
Kari mi tez odrobinę lżej jak tu cos skrobnę co jakiś czas...

Wiesz, dzieciątko jest chronione przez ten czas gdy mama nie wie o ciąży....
A dwa.... ja jestem z dużej rodziny. Mam 3 rodzeństwa i powiem Wam, że choć moja mama nie miała lekko, to chcieli mieć taką dużą rodzinę. A my z rodzeństwem bardzo się wspieramy, jesteśmy sobie niezwykle bliscy i teraz jest nas już spora gromadka :-)
Ja sama bardzo chciałam dużą rodzinę, bo wiem jak to jest :-)
I wcale nie jesteś stara!!!!! :eek: 36 to tak akurat.... ja jestem '83 :-) A taka Kożuchowska? 41lat i pierwsze dziecko....

Venicee tyle mocno bo mam to samo. Dopiero co wszystko się ułożyło i bum. 3 nieplanowana całkiem ciąża. A mam pewnie jeszcze gorzej ale o tym pisać narazie nie będę ;-) i wiem co czujesz. Też się nie cieszę ciąża. Choć jak teraz zaczęłam z wami pisać to już trochę mi lepiej.
Kasiulka to tak jak ja bardzo córkę chciałam. W poprzedniej ciąży czułam że będzie 2 syn ale miałam taka silna nadzieję że jak się okazało na usg że miałam rację to się zalamalam. Przez miesiąc się pogodzić nie mogłam że będę miała 2 syna a nie córeczkę. Przeplakalam swoje a teraz nie mazmienilabym go na żadną dziewczynkę. A teraz też wiem że będzie 3 chlopak ale wcale już nie jest mi przykro z tego powodu :-)
Mój rocznik 89. 26 lat ... masakra. 27 i 3 dzieci.

Jaka masakra?! Cudownie! Pomyśl sobie, jak będziesz miała 40, to Twoje koleżanki będą pieluchy zmieniać, a Ty już będziesz miała samodzielne dzieci :-)

Ktoś może pomyślec, że wariatka ze mnie, ale ten chłopczyk śni mi się po nocach.... marzę o synu.....bardzo! Czuję się niespełniona, niekompletna.....:-( Ale wiem też, że jeśli to będzie dziewczynka, to będę ją kochać tak samo mocno, jak dwie starsze :-)
W naszych rodzinach rodzą się tylko dziewczynki :-D Razem z moim rodzeństwem mamy 7 dzieci i w tym tylko jeden chłopczyk! :happy::laugh2:
No taka karma :-p:-D

reklama
Dziewczyny bylam na wizycie i martwię się jeszcze bardziej bo jest tylko jajo plodowe a nie ma zarodka?jes to 6tc i martwię się ze nic z tego?następna wizyta 23listopada

Duda czekałam aż coś napiszesz... A co na to ginekolog? Mi to cieżko się wypowiedzieć tydzień temu byłam to u mnie było widać ledwo pęcherzyk teraz wizytę mam 17go i się okaże dopiero co zobaczymy póki co jestem spokojna, ale pewnie bliżej wizyty tez bedzie stresik...

Kasiulka mi się tak śniło w 2 ciąży. Tak bardzo marzyłam o córce że nawet się tego opisać nie da... I dlatego później miesiąc po poznaniu płci nie mogłam dojść do siebie. Wtedy też tu na forum pisałam i dziewczyny z czerwcowek pocieszaly mnie ze mi przejdzie a mi się wydawało że nie dam rady żyć z tym faktem :-) zawsze marzyłam o sukienkach, warkoczykach i wspólnych babskich pogaduszkach z corunia. Ale widać nie jest mi dane. Mam 2 siostrzenice, pierwsza z nich jest dla mnie jak córka bo moja siostra jak ja urodziła to została samotna mama i mieszkała w domu rodzinnym razem z nami więc automatycznie bardzo się z nią zzylam. Druga maleńka siostra urodziła nie cały miesiąc temu :-) i też jej pytałam jak ona do cholery te dziewczynki robi :-) . Jeszcze zanim w ciążę zaszlam z drugim to naczytalam się o metodzie planowania dziewczynek że trzeba przed owulacja się starać bo męskie plemniki szybkie a żeńskie wytrzymałe. I tak 6 mies calowala na 2 dni przed owulacja, i nie udawało sie. A kiedy odpuscilam i powiedziałam "a niech będzie co ma byc" i przestałam patrzyc na to ile dni przed owu jestem tak zaszlam od razu... z synem :-D Dlatego utrzymuje że to mój mąż poprostu dziewczynek nie potrafi robić.

Fazerka ja tez spodziewam sie malenstwa na urodziny tylko ze 26 albo chwile po bo urodziny mam 3 lipca a google obliczylo mi termin na 12 ale to sie jeszcze wszystko moze zmienic.
Dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe, pierwsza mam dziewczynke i jakby teraz tez byla dzziewczynka to bym juz wszystko miala, na chlopaka to od nowa byloby kupowanie ubranek

Zle moze ujemlam w poscie, ja już mam 30 ;) na urodziny okazalo sie ze w ciazy jestem, udalo sie za pierwszym razem (złoty strzal :p ) w dzien urodzin zrobilam test zeby sprawdzic czy bede sie mogla napic za swoje zdrowie :D

Duda, myślę, że mogłabyś poczekać jeszcze z tydzień co najmniej bo może masz młodszą ciążę niż by wynikało z OM i jeszcze nie widać.

Ja w sumie mogłabym mieć synka, ale dziewczynka też byłaby w porządku :-)

Właśnie odczytałam wynik beta HCG - mam 636,80. Zaczyna do mnie naprawdę docierać. :sorry:

reklama
Cześć witam się z pracy.
Widze że jestem jedną ze starszych. Rocznik 82. To będzie moje drugie dziecko.

Venice - troszkę przekręciłam przepraszam, nie tragizuj. Ciesz się, ze jesteś płodna i masz dzieciaki. Znam dziewczyny, które latami starają sie o dziecko i mimo że robia wszystko co mogą, dzidziuś sie nie pojawia. Myśle że na 100 % by się z Tobą zamieniły.

Miłego dnia życzę.

Do góry