reklama
Hei. Wiec i ja moge powiedziec ze w 3 cyklu staran udalo nam sie i obecnie jestem w 6 tc , pierwszy pozytywny test wyszedl 2 dni przed @ i kolejny w dniu @ ktora oczywiscie sie nie pojawila . wizyte ulekarza mam na 13.11 z moim obliczen termin na 10 lipca
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Nie nie byłam jeszcze u endo. Na wizycie u ginekologa poproszę o badania tsh ft3 i ft4 i z tymi badaniami pójde do endo
A Euthyrox bierze się cały czas, tylko pewnie dawke będe musiaal zwiększyć.
No ja poki co biore eutyrhox 112 raz dziecinnie ale tez czekam do wtorku na wizyte
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Ja też mam Hashimoto. Od poprzedniej ciąży zakończonej niepowodzeniem jestem na Euthyroxie. Mam dawkę co drugi dzień 50, co drugi 75. Wczoraj robiłam tsh i mam 1,550.
MalinowaMarta
Fanka BB :)
Ja tez mam problemy z tarczyca i zrobiłam sobie wyniki i byłam u endykrynologa zwiększył mi dawkę na euthyroxie 75, wcześniej brałam 25 potem 50. W grudniu będę robić kolejne wyniki i znowu wizyta. Ogólnie endykrynolog mowił mi, ze dla dobra dziecka lepsza jest dawka za duza niż za mała bo za duza nie zaszkodzi podobno. Wiec biorę.
Ja biorę codziennie pół 125. TSH tuż przed ciążą miałam 1,9 także tragedii nie ma.
Dla dziecka za duża dawka nie jest zła, ale dla serducha matki to juz tak. ale tu już mowa o bardzo duzych dawkach. Nasze dawki nie sa jeszcze wysokie.
Chyba mam ten sławny metaliczny posmak w ustach i jakoś strasznie kręci mi się w glowie. ;-)
Dla dziecka za duża dawka nie jest zła, ale dla serducha matki to juz tak. ale tu już mowa o bardzo duzych dawkach. Nasze dawki nie sa jeszcze wysokie.
Chyba mam ten sławny metaliczny posmak w ustach i jakoś strasznie kręci mi się w glowie. ;-)
malinka1984
Hej!
Aaaaaa i wyszła druga kreska...
No i zaczęłam się na serio bać. Dzidziuś nie był za bardzo planowany, tzn. chcieliśmy drugie ale raczej za jakiś czas... Nie brałam kwasu foliowego 3 msc przed, dopiero od około miesiąca i to nieregularnie...
Termin wychodzi mi około 25 lipca. Jestem rocznik 84. Dla nas najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe bo nasz synek boryka się z chorobą... na dodatek na koniec stycznia ma wyznaczoną poważną operację i nie wiem, jak to ogarnę w ciąży...
Na dzień dzisiejszy jestem przerażona.
Przepraszam, że tylko o sobie. Muszę Was wszystkie ogarnąć teraz na poważnie, skoro tu zostaje
Aaaaaa i wyszła druga kreska...
No i zaczęłam się na serio bać. Dzidziuś nie był za bardzo planowany, tzn. chcieliśmy drugie ale raczej za jakiś czas... Nie brałam kwasu foliowego 3 msc przed, dopiero od około miesiąca i to nieregularnie...
Termin wychodzi mi około 25 lipca. Jestem rocznik 84. Dla nas najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe bo nasz synek boryka się z chorobą... na dodatek na koniec stycznia ma wyznaczoną poważną operację i nie wiem, jak to ogarnę w ciąży...
Na dzień dzisiejszy jestem przerażona.
Przepraszam, że tylko o sobie. Muszę Was wszystkie ogarnąć teraz na poważnie, skoro tu zostaje
fazerkamm
Ja mam syna a teraz chciałabym córę, chociaż mój syn chce brata.
A co będzie byle zdrowe
Ja mam chorą tarczycę a dokładniej Hashimoto.
Moj synek tez chce braciszka, a jak mu mówimy ze moze tez byc siostrzyczka to odpowiada ze wymienimy
reklama
MalinowaMarta
Malinka to gratulacje [emoji6] radość przyjdzie z czasem jak sobie poukładasz wszystko w główce. Z tym kwasem tez nie ma co dramatyzować nasze babcie nawet tego nie znały i urodziły nam zdrowe mamy - bądź dobrej myśli [emoji6] a swoją droga podobne mamy nicki tu [emoji6]