reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

hej dziewczynki :) ciesze się ze u was wszystko w porządku ja się znowu trochę boje jakoś tak pewnie przezornie musi być dobrze ;) jeszcze tylko do wtorku i prenatalne ;) I będę spokojniejsza ;)

reklama
Dziewczyny, polecam film, który leci dziś w TVP2 - To właśnie miłość. Może widziałyście. Dla mnie to jeden z najpiękniejszych, wzruszających i pozytywnych filmów świątecznych.

hej dziewczyny ja już po prenatalnym. I nie dość że ciąża niechciana to teraz jeszcze z prenatalnego nie wyszło tak jak bym chciała. NT czyli ta przezierność karkowa wyszła mi 2.2 a norma dla CRL podobno 2.1 no lekarz powiedział że jestem na górnej granicy, kość nosowa widoczna choć mała. Czekam na wyniki z krwi, papa i coś tam jeszcze czyli 2 tygodnie, potem chciałabym amnio zrobić obym dostała skierowanie. Jetem przerażona, wkur....., i w ogóle nie jest fajnie, musiałam wam napisać, becze ukradkiem, nie mam z kim za bardzo porozmawiać. Ach taki dół, a jutro wigilia.

Dornia będzie dobrze. Z takimi wynikami na pewno dostaniesz skierowanie na amnio, ale to dopiero w 15-16 tygodniu, bo wtedy jest najbezpieczniej. Przechodzilam dokładnie przez to samo, więc wiem co czujesz. U mnie okazało się, że jest ok. A jak wyszło serduszko? U 99% chorych dzieci są wady.

Olciakk jeśli chodzi o potrawy wigilije to ja też pod tym względem jestem wybredna i wprowadzilam własną tradycje. Będę jeść łososia, łazanki, pierogi ruskie, paszteciki, może krokiety jak będzie mi się chciało zrobić i makowki mojego męża. U mamy wiecej sobie pojem bo będą salatki.

Fazerkamm dużo zdrowia dla synka i mimo wszystko wesołych świąt.

AguniaGR super wieści i zazdroszczę, że znasz już płeć. Ja z Emilka dowiedzialam się dopiero w 19 tyg.

Dorina to, że jest górna granica nie musi oznaczac nic złego. Postaraj się myśleć pozytywnie - dziecko będzie zdrowe.

Z dziewczynkami z tą płcią to chyba później widać, nie? Z chłopcami łatwiej, ja zawsze się dowiadywałam na prenatalnych.

Kaśka, cieszę się, że udało Ci się wyjść z raczyska! Świetne to wieści, zaciskam kciuki i wierzę, że będzie dobrze. Buziaki dla Ciebie i Brzuszka :blink:
Dornia, kurde :hmm: Przytulam do serducha, bo pewnie świąteczny nastrój teraz do bani. Nie smuć się jednak za bardzo. Myślę, że takie NT to też oki. No dobra, górna granica, ale w miarę, nie jakieś tam olbrzymie cyfry. Wiem jak ciężko, ale myśl pozytywnie, proszę! Zobaczysz co dalej wyjdzie w wynikach, a teraz myśl pozytywnie, chociaż się postaraj! Kciuki zaciskam!

Dornia narazie to tylko przypuszczenia, może się okazać że wszystko będzie ok a twoje nerwy będą niepotrzebne. wierzę że wszystko będzie ok I trzymam za to mocno kciuki.
u mnie po zapachu różnych świątecznych potraw mdłości postanowiły ze wrócą. jestem zamknięta w pokoju do którego ni3 dochodzą zapachy ;)

Dornia narazie to tylko przypuszczenia, może się okazać że wszystko będzie ok a twoje nerwy będą niepotrzebne. wierzę że wszystko będzie ok I trzymam za to mocno kciuki.
u mnie po zapachu różnych świątecznych potraw mdłości postanowiły ze wrócą. jestem zamknięta w pokoju do którego ni3 dochodzą zapachy ;)
To tak jak ja....
Mam dość...
Ale jutro córcia dowie się o r odzenstwie.

reklama
Do góry