reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

hej dziewczynki :) ciesze się ze u was wszystko w porządku ja się znowu trochę boje jakoś tak pewnie przezornie musi być dobrze ;) jeszcze tylko do wtorku i prenatalne ;) I będę spokojniejsza ;)

reklama
Dziewczyny, polecam film, który leci dziś w TVP2 - To właśnie miłość. Może widziałyście. Dla mnie to jeden z najpiękniejszych, wzruszających i pozytywnych filmów świątecznych.

hej dziewczyny ja już po prenatalnym. I nie dość że ciąża niechciana to teraz jeszcze z prenatalnego nie wyszło tak jak bym chciała. NT czyli ta przezierność karkowa wyszła mi 2.2 a norma dla CRL podobno 2.1 no lekarz powiedział że jestem na górnej granicy, kość nosowa widoczna choć mała. Czekam na wyniki z krwi, papa i coś tam jeszcze czyli 2 tygodnie, potem chciałabym amnio zrobić obym dostała skierowanie. Jetem przerażona, wkur....., i w ogóle nie jest fajnie, musiałam wam napisać, becze ukradkiem, nie mam z kim za bardzo porozmawiać. Ach taki dół, a jutro wigilia.

Dornia będzie dobrze. Z takimi wynikami na pewno dostaniesz skierowanie na amnio, ale to dopiero w 15-16 tygodniu, bo wtedy jest najbezpieczniej. Przechodzilam dokładnie przez to samo, więc wiem co czujesz. U mnie okazało się, że jest ok. A jak wyszło serduszko? U 99% chorych dzieci są wady.

Olciakk jeśli chodzi o potrawy wigilije to ja też pod tym względem jestem wybredna i wprowadzilam własną tradycje. Będę jeść łososia, łazanki, pierogi ruskie, paszteciki, może krokiety jak będzie mi się chciało zrobić i makowki mojego męża. U mamy wiecej sobie pojem bo będą salatki.

Fazerkamm dużo zdrowia dla synka i mimo wszystko wesołych świąt.

AguniaGR super wieści i zazdroszczę, że znasz już płeć. Ja z Emilka dowiedzialam się dopiero w 19 tyg.

Dorina to, że jest górna granica nie musi oznaczac nic złego. Postaraj się myśleć pozytywnie - dziecko będzie zdrowe.

Z dziewczynkami z tą płcią to chyba później widać, nie? Z chłopcami łatwiej, ja zawsze się dowiadywałam na prenatalnych.

Kaśka, cieszę się, że udało Ci się wyjść z raczyska! Świetne to wieści, zaciskam kciuki i wierzę, że będzie dobrze. Buziaki dla Ciebie i Brzuszka :blink:
Dornia, kurde :hmm: Przytulam do serducha, bo pewnie świąteczny nastrój teraz do bani. Nie smuć się jednak za bardzo. Myślę, że takie NT to też oki. No dobra, górna granica, ale w miarę, nie jakieś tam olbrzymie cyfry. Wiem jak ciężko, ale myśl pozytywnie, proszę! Zobaczysz co dalej wyjdzie w wynikach, a teraz myśl pozytywnie, chociaż się postaraj! Kciuki zaciskam!

Dornia narazie to tylko przypuszczenia, może się okazać że wszystko będzie ok a twoje nerwy będą niepotrzebne. wierzę że wszystko będzie ok I trzymam za to mocno kciuki.
u mnie po zapachu różnych świątecznych potraw mdłości postanowiły ze wrócą. jestem zamknięta w pokoju do którego ni3 dochodzą zapachy ;)

Dornia narazie to tylko przypuszczenia, może się okazać że wszystko będzie ok a twoje nerwy będą niepotrzebne. wierzę że wszystko będzie ok I trzymam za to mocno kciuki.
u mnie po zapachu różnych świątecznych potraw mdłości postanowiły ze wrócą. jestem zamknięta w pokoju do którego ni3 dochodzą zapachy ;)
To tak jak ja....
Mam dość...
Ale jutro córcia dowie się o r odzenstwie.

reklama
Do góry