reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było, bo szykowałam dom do świąt. Serdecznie gratuluję wszystkim pozytywnych wieści i widzę, że w końcu pech nas opuścił J

Julka piękne pazury. Też mi się takie marzą, ale mam tłustą płytkę paznokci u rąk więc hybryda i żel zawsze mi szybko odpryskują.

Co do rozmiarów ubranek to ciężko trafić. Julek urodził się z masą 2600 i 51 cm. We wszystkim mi tonął, a żer leżałam dwa tygodnie w szpitalu to trochę czasu minęło zanim mu coś mniejszego kupiłam. Teraz ma 20 m-cy i waży 10 kg, a ubrania nosi 74-80.

Jolcia współczuję cukrzycy. Jak mój syn był malutki to podejrzewano u niego nietolerancję laktozy i musiałam być na ścisłej diecie, bo karmiłam go piersią. Figurę miałam bajeczną, ale męczarnia to była okropna.

Panna_migotka strasznie dużo płaciłaś. Ja obecnie za pediciure z hybrydą płacę 90 zł, a dłonie robiłam na wakacje i płaciłam 50 zł, a miałam cienką warstwę żelu i na to hybrydę.

Malinowa Marta a jak pozbywasz się starej warstwy hybrydy? Ścierasz pilnikiem?

fazerkamm- jak ktoś ma cukrzycę typu 2 to jest odpowiedzialny tylko za siebie, jeśli nie będzie przestrzegać diety to tylko jemu samemu coś się w organizmie 'niszczy'. Można brać lekarstwa... generalnie inne są normy dla cukrzyków 'zwykłych'....
W ciąży jestem odpowiedzialna za maleńkie serduszko... bardzo dużo wad może mieć dzieciątko przez skoki cukru... moje dwie koleżanki też miały cukrzycę jednej synek urodził się z wadą serca i nierozwinietymi płucami, a drugiej dzieciątko zmarło zaraz po porodzie... może gdybym wśród bliskich znajomych nie miała takich przypadków tak bym się nie bała i nie przeżywała...

Agunia, no dużo płaciłam, dlatego między innymi przerwałam, bo wolę wydać tą kaskę na wizyty i usg. :-)

Jolcia, już to przechodziłaś i wiesz co robić, masz zdrową córeczkę, więc teraz też będzie dobrze. Szkoda mi Ciebie, że musisz się tyle namęczyć. Ale ciąża szybko minie, w porównaniu do całego życia to tylko moment..

reklama
Hej dziewczyny ;)

zniknęłam bo coś nie dało się logować do forum ;) a też problemy osobiste ;) ale już ok ;)

Venicee i Julka ładne paznokcie macie na święta ;)

Jolcia trzymam kciuki ;)

Ruda w pierwszym trymestrze można apap zresztą wszystko co jest na paracetamolu. Mi lekarz miał zlecić jak byłam chora ale mam uczulenie .

Dziewczyny potrzebna wasza pomoc !!!

Lekarz kazał mi zażywać witaminy z kwasem omega 3 . Ale w aptece nic nie ma takiego wiec jakie wy bierzecie witaminy ?;) może coś mi doradzicie? ?Ratujcie :(

Do góry