reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było, bo szykowałam dom do świąt. Serdecznie gratuluję wszystkim pozytywnych wieści i widzę, że w końcu pech nas opuścił J

Julka piękne pazury. Też mi się takie marzą, ale mam tłustą płytkę paznokci u rąk więc hybryda i żel zawsze mi szybko odpryskują.

Co do rozmiarów ubranek to ciężko trafić. Julek urodził się z masą 2600 i 51 cm. We wszystkim mi tonął, a żer leżałam dwa tygodnie w szpitalu to trochę czasu minęło zanim mu coś mniejszego kupiłam. Teraz ma 20 m-cy i waży 10 kg, a ubrania nosi 74-80.

Jolcia współczuję cukrzycy. Jak mój syn był malutki to podejrzewano u niego nietolerancję laktozy i musiałam być na ścisłej diecie, bo karmiłam go piersią. Figurę miałam bajeczną, ale męczarnia to była okropna.

Panna_migotka strasznie dużo płaciłaś. Ja obecnie za pediciure z hybrydą płacę 90 zł, a dłonie robiłam na wakacje i płaciłam 50 zł, a miałam cienką warstwę żelu i na to hybrydę.

Malinowa Marta a jak pozbywasz się starej warstwy hybrydy? Ścierasz pilnikiem?

fazerkamm- jak ktoś ma cukrzycę typu 2 to jest odpowiedzialny tylko za siebie, jeśli nie będzie przestrzegać diety to tylko jemu samemu coś się w organizmie 'niszczy'. Można brać lekarstwa... generalnie inne są normy dla cukrzyków 'zwykłych'....
W ciąży jestem odpowiedzialna za maleńkie serduszko... bardzo dużo wad może mieć dzieciątko przez skoki cukru... moje dwie koleżanki też miały cukrzycę jednej synek urodził się z wadą serca i nierozwinietymi płucami, a drugiej dzieciątko zmarło zaraz po porodzie... może gdybym wśród bliskich znajomych nie miała takich przypadków tak bym się nie bała i nie przeżywała...

Agunia, no dużo płaciłam, dlatego między innymi przerwałam, bo wolę wydać tą kaskę na wizyty i usg. :-)

Jolcia, już to przechodziłaś i wiesz co robić, masz zdrową córeczkę, więc teraz też będzie dobrze. Szkoda mi Ciebie, że musisz się tyle namęczyć. Ale ciąża szybko minie, w porównaniu do całego życia to tylko moment..

reklama
Hej dziewczyny ;)

zniknęłam bo coś nie dało się logować do forum ;) a też problemy osobiste ;) ale już ok ;)

Venicee i Julka ładne paznokcie macie na święta ;)

Jolcia trzymam kciuki ;)

Ruda w pierwszym trymestrze można apap zresztą wszystko co jest na paracetamolu. Mi lekarz miał zlecić jak byłam chora ale mam uczulenie .

Dziewczyny potrzebna wasza pomoc !!!

Lekarz kazał mi zażywać witaminy z kwasem omega 3 . Ale w aptece nic nie ma takiego wiec jakie wy bierzecie witaminy ?;) może coś mi doradzicie? ?Ratujcie :(

Do góry