reklama
Jolcia_
Fanka BB :)
Venice- wrócę tu chodzi o poukladanie całego dnia pod te 'posiłki', bo z Ami i zbliżającymi się świętami to nie będzie proste, muszę sobie ułożyć jadłospisu na dość długi czas.... No i zakupy zrobić bo tam gdzie na swięta jedziemy nie ma wszystkich produktów w sklepach bo to małe miasteczko. Mam na to tylko weekend bo w poniedziałek rano wyjeżdżamy.
Cukrzycą nie minie w ciągu ciąży, dopiero po porodzie.
Olciak- wiem ze dam radę dla maleństwa wszystko, jednak wiem jak przezywalam każdy skok cukru mimo diety i insuliny, a jadłam coś co wcześniej nie powodowało podwyższenia cukru... ta choroba bardzo działa na moją psychikę...
Jedynym plusem będzie moja figura po ciąży, znów 48 kg
Cukrzycą nie minie w ciągu ciąży, dopiero po porodzie.
Olciak- wiem ze dam radę dla maleństwa wszystko, jednak wiem jak przezywalam każdy skok cukru mimo diety i insuliny, a jadłam coś co wcześniej nie powodowało podwyższenia cukru... ta choroba bardzo działa na moją psychikę...
Jedynym plusem będzie moja figura po ciąży, znów 48 kg
Jolcia_
Nedii- mój wynik w ciąży z Ami to 10,3, a teraz to 11,18...
Jeśli przestrzega się diety dziecko wcale nie musi się urodzić z wysoką masa urodzenia... Ami miała 2780...
Jeśli przestrzega się diety dziecko wcale nie musi się urodzić z wysoką masa urodzenia... Ami miała 2780...
Julka89.89
Cudzie trwaj..
jolcia a jak się dowiedziałas o cukrzycy? albo jakie badania się wykonuje żeby się dowiedzieć czy się ma cukrzycę ciążowa ?
Błękitna_Orchidea
Julka to jest test z krwi pobierają raz krew, trzeba wypić okropny płyn bleeee z glukozy i po 2 godzinach znowu pobierają. Nie wiem dokładnie w jakiej kolejności bo już nie pamiętam. Ja z córka miałam około 20 tc to badanie. Powinnaś dostać skierowanie od gin..
Julka89.89
Cudzie trwaj..
ogólnie to miałam już takie badanie wiec mniej więcej wiem na czym polega tylko zastanawiam się czy na tym etapie ciazy to sie robi ? bo ja miałam wypisana tylko normalna zwyczajna glukozę i ciekawi mnie jak to jest, bo chyba lepiej wcześniej wiedzieć
Jolcia_
Z racji tego, że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę to teraz to badanie (test obciążenia glukoza) musialamvwykonac na początku ciąży. Dlatego gineologa skierował mnie na to badanie...jolcia a jak się dowiedziałas o cukrzycy? albo jakie badania się wykonuje żeby się dowiedzieć czy się ma cukrzycę ciążowa ?
Ja dostałam 3 pkt., tz. ze trzy razy badają poziom cukru, na czczo, godzinę po wypiciu glukozy i dwie godziny po...
Glukoza to jest taki lep, że trudno to wypić okropne!!
Błękitna_Orchidea
Ja teraz miałam też zwykła glukoze się badaną. W poprzedniej ciazy nie miałam problemu z cukrem więc podejrzewam że znowu koło 20 tygodnia będzie robione. Wcześniej pewnie robi się w przypadkach, kiedy już kiedyś występowała cukrzyca ciążowa..
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Wiem Jolcia tez piłam i tez miałam badana godzinę po i dwie godziny po, ale wtedy byłam w szpitalu wiec kimalam w miedzy czasie pobierania krwi no i przede wszystkim nie byłam w ciąży a teraz na czczo bleee
reklama
Jolcia_
ogólnie to miałam już takie badanie wiec mniej więcej wiem na czym polega tylko zastanawiam się czy na tym etapie ciazy to sie robi ? bo ja miałam wypisana tylko normalna zwyczajna glukozę i ciekawi mnie jak to jest, bo chyba lepiej wcześniej wiedzieć
Jeśli poziom cukru na czczo wychodzi dobrze to dopiero między 24, a 28 tc wykonuje się to badanie! I z całego serca (a nawet 2) życzę Wam niskich cukrów!!!