Szczęśliwego lotu :-)Kochane, my w nocy lecimy, więc tydzień mnie na forum nie będzie... Buziaczki dla Was i dzieciątek :*
reklama
My nie trzymalismy za rączki ani nie korzystał z chodaka, sam sobie wystartował :-) ja sama nie wiem na jaki zdecydować się fotelik. Oglądamy ale czas ponaglaTo duża impreza się szykuje u Nas rodzinnie
Ale masz super będziesz miała dużo do nadrobienia. Udanego wypoczynku i słonecznej pogody
My jesteśmy z 4 lipca ale nie chodzimy. Ja małego nie trzymam za rączki i nie chodzę z nim, rehabilitantka powiedziała, żeby jak najdłużej raczkować i tego się trzymamy
Rozglądałam się za tymi fotelikami i nie wiem czy kupić 9-36kg czy 9-15 kg.
Witam moje wspaniałe mamy ;*
Strasznie dawno do was nie zaglądałam. Nawet nie wiem kto przetrwał i zdaję sobie sprawę, ze nikt o mnie nie pamięta bo nie piszesz= nie ma cię
Jednak w związku z tym, że zbliżają się wakacje zostałam ostatnio poproszona o stworzenie takiej „magicznej” listy „dziecięcy niezbędnik wakacyjny ”. W sumie to samej mi się przyda, hmm przynajmniej chciałabym, żeby była ku temu okazja
Chcemy z Anią (admin) stworzyć taką listę sprawdzonych i przydatnych rzeczy bo jak wiadomo torby bagażowe też mają swoją pojemność .
Póki co chodzi nam o rzeczy, które wam się sprawdziły i są po prostu fajne i praktyczne. Mogą być opinie i nawet linki. Ja postaram się to zebrać do kupy
Ja tak wstępnie mogę napisać co by mi się przydało choć z moją najmniejszą pociechą jeszcze na wakacje nie jechałam
Apteczka
leki przeciwgorączkowe polecam kidofen duo bo ma w sobie i paracetamol i ibuprom
krem z filtrem najlepiej 50,
maści na ukąszenia, oparzenia polecam sudocrem,
środki przeciw komarom i kleszczom,
plastry opatrunkowe, także dla nas attachFull810459
ręczniki papierowe,
chusteczki higieniczne
papier toaletowy
wilgotne chusteczki
nocnik lub nakładka na toaletę
torba termoizolacyjna i termos
Od słońca czapki, chusty okulary słoneczne itp. Namiot plażowy. Świetnie chroni przed słońcem i wiatrem zwłaszcza małe dzieci
Prowiant na drogę czyli ulubione przekąski dla dzieci.
Wygodne buty, specjalne obuwie do wody, crocsy w razie deszczu (rosy).
Zabawki
Ulubiona przytulanka, pluszak. Mój Wiktor uwielbia słonika „szmatke”, najlepiej sprawdza się nie welurowy a frotowy
2-3 zabawki na plażę (wiaderka, łopatki, piłka dmuchana itd.)
U starszego super sprawdził się mały basenik. Stawialiśmy go wszędzie gdzie się dało i dziecka nie było. Piłka, mała poduszeczka, rowerek biegowy gdy był mniejszy. Nosidełko lub chusta. Wózek. Ja zazwyczaj brałam małą „parasolkę”.
Wierze w wasze doświadczenie i dobre chęci, i że mi pomożecie bo w końcu kto jak kto Jeśli macie pomysł kogo mogłabym jeszcze podpytywać (bo nie wiem kto ma dzieciatka) to też dajcie mi znać. Do części z was przesłałam wiadomość na priv więc wybaczcie
Bardzo dziękuje za zrozumienie
Caluje Was i pozdrawiam
Asia
Strasznie dawno do was nie zaglądałam. Nawet nie wiem kto przetrwał i zdaję sobie sprawę, ze nikt o mnie nie pamięta bo nie piszesz= nie ma cię
Jednak w związku z tym, że zbliżają się wakacje zostałam ostatnio poproszona o stworzenie takiej „magicznej” listy „dziecięcy niezbędnik wakacyjny ”. W sumie to samej mi się przyda, hmm przynajmniej chciałabym, żeby była ku temu okazja
Chcemy z Anią (admin) stworzyć taką listę sprawdzonych i przydatnych rzeczy bo jak wiadomo torby bagażowe też mają swoją pojemność .
Póki co chodzi nam o rzeczy, które wam się sprawdziły i są po prostu fajne i praktyczne. Mogą być opinie i nawet linki. Ja postaram się to zebrać do kupy
Ja tak wstępnie mogę napisać co by mi się przydało choć z moją najmniejszą pociechą jeszcze na wakacje nie jechałam
Apteczka
leki przeciwgorączkowe polecam kidofen duo bo ma w sobie i paracetamol i ibuprom
krem z filtrem najlepiej 50,
maści na ukąszenia, oparzenia polecam sudocrem,
środki przeciw komarom i kleszczom,
plastry opatrunkowe, także dla nas attachFull810459
ręczniki papierowe,
chusteczki higieniczne
papier toaletowy
wilgotne chusteczki
nocnik lub nakładka na toaletę
torba termoizolacyjna i termos
Od słońca czapki, chusty okulary słoneczne itp. Namiot plażowy. Świetnie chroni przed słońcem i wiatrem zwłaszcza małe dzieci
Prowiant na drogę czyli ulubione przekąski dla dzieci.
Wygodne buty, specjalne obuwie do wody, crocsy w razie deszczu (rosy).
Zabawki
Ulubiona przytulanka, pluszak. Mój Wiktor uwielbia słonika „szmatke”, najlepiej sprawdza się nie welurowy a frotowy
2-3 zabawki na plażę (wiaderka, łopatki, piłka dmuchana itd.)
U starszego super sprawdził się mały basenik. Stawialiśmy go wszędzie gdzie się dało i dziecka nie było. Piłka, mała poduszeczka, rowerek biegowy gdy był mniejszy. Nosidełko lub chusta. Wózek. Ja zazwyczaj brałam małą „parasolkę”.
Wierze w wasze doświadczenie i dobre chęci, i że mi pomożecie bo w końcu kto jak kto Jeśli macie pomysł kogo mogłabym jeszcze podpytywać (bo nie wiem kto ma dzieciatka) to też dajcie mi znać. Do części z was przesłałam wiadomość na priv więc wybaczcie
Bardzo dziękuje za zrozumienie
Caluje Was i pozdrawiam
Asia
Ściąge masz wyżejI już po urodzinach.
My już rok i tydzień mamy ...jesu ależ to leci .
Jakaś wirusówka nam się przyplątała..
Czas pomyśleć co pakowac na wakacje...
Jakoś mi się nic nie chce ,nic mnie nie coeszy ostatnio....
karnadkor
Zaciekawiona BB
Witam.
Paula trzymam kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze...
Lizzy mam nadzieję że podróż minęła spokojnie,udanego wypoczynku i super pogody życzę
Iwona35 jak ten czas nasuwa,niedługo spotkanie z Szymciem A jak Ty się czujesz?
Julita jak ząbkowanie przebiega?pożegnałaś migrena?
Venicee już po imprezie?jak się udała?Uściski i najlepsze życzenia dla już dużego maluszka
Hope mały kłótnik Ci rośnie
Nafoczka ja bym dorzucila do apteczki ocenisept,smecte i elektrolity.
BasiaJula my też w sierpniu nad morze,jak zawsze i zawsze mieliśmy pogodę także proszę mi tu nie krakac ja mieszkam w Sudetach.
U nas roczek na 37-40 osób na działce także ten...jutro idę do pracy wypisać wniosek o urlop wychowawczy i będę prosić szefa o pożyczenie ławek stołów i grilla bo na naszym to do wieczora na tyle osób nie usmaze nie wiem jeszcze jak to ogarnę ale nie mam wyjścia.
Jeśli chodzi o postępy to Nela chodzi przy czym się da sama coraz dłużej stoi i wspina się,na puchacz do pudełka z zabawkami wchodzi,na łóżko,na schody.Mowi tata,mama,nada (Nadia)da,to,baba,ne(nie)eść(jesc) mniam.
Fotelik mamy 9-36
Lizzy mam nadzieję że podróż minęła spokojnie,udanego wypoczynku i super pogody życzę
Venicee już po imprezie?jak się udała?Uściski i najlepsze życzenia dla już dużego maluszka
BasiaJula my też w sierpniu nad morze,jak zawsze i zawsze mieliśmy pogodę także proszę mi tu nie krakac ja mieszkam w Sudetach.
U nas roczek na 37-40 osób na działce także ten...jutro idę do pracy wypisać wniosek o urlop wychowawczy i będę prosić szefa o pożyczenie ławek stołów i grilla bo na naszym to do wieczora na tyle osób nie usmaze nie wiem jeszcze jak to ogarnę ale nie mam wyjścia.
Jeśli chodzi o postępy to Nela chodzi przy czym się da sama coraz dłużej stoi i wspina się,na puchacz do pudełka z zabawkami wchodzi,na łóżko,na schody.Mowi tata,mama,nada (Nadia)da,to,baba,ne(nie)eść(jesc) mniam.
Fotelik mamy 9-36
Przy czwórce dzieci to by tyle wziąć niezbednikow chyba przyczepki potrzebowalaby ;-) w autach na 6-7 osób bagażnik to tylko z nazwy i bierzemy naprawdę niezbędne niezbedniki :-)Ściąge masz wyżej
reklama
Ujdzie:-) na szczęście nie ma upałów. Najgorzej ze spaniem. Śpię kiedy nie sikam i kiedy śpi Nikodem więc prawie wcale:-) marzenie życia: chociaż 2h przespać ciągiem a będzie tylko gorzej w tym temacie ;-)Witam.
Fotelik mamy 9-36