reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mila sporo może naśladuje za to sama nie siada i nie raczkuje. Trochę pełza. Coś za coś. Ja jej włączam tylko piosenki na YT czasami, a TV jakoś w ogóle jej nie interesuje. Włączamy tylko pod wieczór.
Iwona gratuluję!
My w płeć nie celowaliśmy.
Przyjaciółka urodziła wczoraj córkę. Tęsknota mnie wzięła na myśl o tym okresie. Chciałbym drugie dziecko:p

reklama
Julka masz rację :
"Podobno „łatwiej” jest począć dziewczynkę, bo „żeńskie” plemniki, czyli te z chromosomem X są silniejsze i żyją dłużej. Mogą zatem pokonać dłuższą drogę do komórki jajowej i doprowadzić do zapłodnienia w trudniejszych warunkach np. gdy nasienia jest mniej. Pary starające się o córkę powinny zatem współżyć na 2-3 dni przed owulacją, bo w śluzie przetrwają jedynie plemniki żeńskie, które w trakcie owulacji będą w stanie zapłodnić komórkę jajową."

my nie mieliśmy nacisku na zadną płec;-) od początku miałam przeczucie że to bedzie chłopiec,nawet jak już poznałam płeć to i tak byłam chyba do 7 miesiąca bardzo ostrożna i kupowałam takie ciuszki zeby były i dla chłopca i dla dziewczynki;-) potem już było wiadomo 100% ze dziewczynka,ale ja i tak mówiłam do męża że co będzie jak urodzi się chłopiec;-)?a teraz nie wyobrażam sobie że mogłabym nie mieć mojej Zosienki;-) drugą też chciałbym dziewczynkę ;-P

Hope ja juz od miesiąca chce pomau kończyć kp i nici z tego.Karmie 3 x i pokarmu zamiast ubywać to jeszcze przybywa.wczoraj wieczorem dałam kaszke i potem miałam takie piersi ze mi kapało i musiałm wziąść mała i jej dać na spiąco bo nie chciało mi sie laktatora wyciągac i zjadła nawet tak ze poczułam ulgę.śmiesznie to wyglądało jak tak jadła na spiocha a ja jej zmieniałam te piersi;-)
nie wiem jak to bedzie....

Mila sporo może naśladuje za to sama nie siada i nie raczkuje. Trochę pełza. Coś za coś. Ja jej włączam tylko piosenki na YT czasami, a TV jakoś w ogóle jej nie interesuje. Włączamy tylko pod wieczór.
Iwona gratuluję!
My w płeć nie celowaliśmy.
Przyjaciółka urodziła wczoraj córkę. Tęsknota mnie wzięła na myśl o tym okresie. Chciałbym drugie dziecko:p
zdążyłaś?byłaś z nią?

Iwonka, ja nie wiem czy pierwsze dwa lata najgorsze... A wiek nastoletni? Dziewczyny itd? :p chociaż jak to się mówi jak się ma syna, pilnuej się syna, jak ma się córkę to pilnuję się chłopaków z całego osiedla. Oczywiście żarcik ;)

Ja bym chciała drugie córcię, żeby była parka. Ale znając moje szczęście będzie dwóch łobuzów ;)

Heej!

Karolina- nie szalej :D
Iwonka- armia chłopa widzę! Super!:*

Co do staran to u nas nieee, ale kochalismy sie 2 dni przed owulacja i jest Ania :) stwierdzam, ze teraz wszystko jest zdradliwe, bo okres od porodu zawsze mialam pierwszego dnia miesiaca a w lutym przyszedl szybciej o 2tyg! Wszystkie obliczenia dalyby w łeb tzn. te antykoncepcyjne :D

Jutro mam egzamin. Ucze sie jak Ania spi, ale zawsze jest cos a to glowa boli a to zmeczona :(

Iwonka, pozostaje jeszcze kwestia tego, jak komentują? A my zostawmy to bez komentarza :-D Na ankiety muszę wejść przez komp, tylko coś się tam załadować nie mogę...
Mamba, to się kurujcie! Piosenki mam na dwóch płytach z serii ABC Przedszkolaka, to płyty do zajęć przedszkolnych, ale naprawdę fajne, tematyczne, dźwięki i odgłosy zwierząt do odgadywania, cztery pory roku itp. Ale z takich, myślę, że dostępnych w necie to uwielbia: Idziemy do zoo, Burczą brzuszki, Wesoło witamy, Ty jesteś moim skarbem wiesz, te które śpiewam: Karuzela, Kotek łapki myje, Choć jestem malutki, Jedzie pociąg pod górę, Żabka, Pomogę mamusi, Murzynek malutki i teraz tematycznie: Marzec ( to piosenki z mojego zeszytu do muzyki z Liceum Medycznego, jak się uczyłam na opiekunkę dziecięcą. Szkoła rewelacja! Uczyłyśmy się jak myć, ubierać, przenosić itp. lalki :-D I wiele mnie tam nauczono, jeżeli chpdzi o zabawy, pomoce do zabaw, piosenki itp. To się rozgadałam...:-D A co do planowania płci to przy Nastce chyba trafiliśmy. Ja zawsze wszystko zapisywałam więc z Nastką przytulanki były 9 i 11 dc, czyli przed owu. Z pierwszym synem było mi obojętnie. Z drugim na początku staraliśmy się na dziewczynkę, ale że nie wychodziło nic z tego zaczęliśmy się starać na obojętną płeć, ja miałam wtedy fiksacje na ciąże ogólnie, bo byłam po poronieniu. Z Nastką powiedziałam, że próbujemy tylko przed owu, jak nie będzie to trudno, dwójkę już mieliśmy. Ale się udało!!!! Gdyby był chłopak jednak to już by był, ale jednak przed owu i wyszła. U nas zadziałało.
BasiaJulia - to moja z 12...

Iwonko - gratuluję Synusia!! Super! Macie imię? Nie dość, że rzeczy po Nikodemie to jeszcze podobne zabawki, wiek, wspólne zabawy! Na początku będzie ciężko, ale zleci, tak jak teraz :)
Hope - to jeszcze musisz pisać z nami :)
Groszkowamama - przed na dziewczynkę.

Asia - łatwiej haha :) To nie u nas ;)
Agula - powodzenia!
Karola noooo, piękny czas. Ale ja już nie mogę, no i też już wystarczy :)

Też nie wiem jak odstawię od cycka. Chłopcy sami się odstaeiali w momencie wprowadzenia stałych pokarmów, a teraz dalej cyc najlepszy. Smoczka w ogóle nie doi. Zasypia przy cycku. Nie wiem, jak ja to zrobię...

Dobrze czytać, że nie wszystkie dzieci stabilnie siedzą, pełzają, raczkują - dzięki!

reklama
Hej kochane :)
Jeszcze zyje :D
Tylko malo czasu na cokolwiek z dwojka dzieci a w domu wiecznie syf bo nikt nie odkłada przedmiotów na swoje miejsce :/ latam, biegam po domu a wieczorem to samo zawsze [emoji14]

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry