reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Asia a owocow nie dodajesz? I wszystko zjada? Kurcze ja dzis na 60 zrobilam a I tak nie zjadla wszystkiego.
Wiecie co ja sie nie nadaje na matke, nie ogarniam juz nawet karmienia. Ewa w nocy budzi sie co 3 h, kiedys wypijala wtedy ok 90 ml mleka teraz troche pociagnie, ostatnie karmienie wypada ok 6. Wstajemy ok. 7 I nie chce pic butli to o 9 kaszka, zje pol miseczki-do 11'h probuje ale z marnym skutkiem no to butla- tez be. Ubieramy sie I spacer, czasem nawet 3 h, potem wcina duuza porcje obiadu I dopiero ok 18:30 150 ml mleka. Boje sie, ze ona za malo je, ostatnio nic nie przybiera. Pomożcie prosze! Napiszcie jak to u Was wyglada I co jeszcze dajecie maluchom?

reklama
Toteczka ja nie dodaje owoców, a kaszke daje zwykła mleczna bezsmakowa. Bo chciałabym żeby lubiala taki naturalny smak. Na 100ml wody wychodzi ok120ml kaszki i zjada wszystko.
Gorzej z obiadem bo mało mi je. Ledwo parę łyżeczek. Owoce zjada chętnie banany i gruszki, jabłka mniej chętni ale zje:-) mam wrażenie że owoców raczej dużo. Mleka mm z butelki może 90ml przez dzień to jest wszystko. Karmienie wieczorne i dwa nocne to z piersi.

Czy wasze dzieci miały już jakąś reakcje alergiczna na wprowadzone jedzenie? Jak szybko po spożyciu może ona wystąpić? Mam na myśli wysypke . Dałam dzisiaj połowę żółtka, zjadla i po paru godzinach maila czerwona taka na moje oko właśnie alergiczne wysypke na policzkach i ramionach:-/ jeszcze się utrzymuje ale już blednie. Możliwe że to od tego jajka ?

Toteczka- spokooo, Ania dzis zjadła 120ml mleka o 8 rano i następne 140ml na noc. Cały dzień wylalam 3 mleka. Krzyczała, ze nie chce. Zjadła jeszcze na sile o 12 indyka i koniec bylo do wieczora. Masakra. Ja oczywiscie panikara, ze nic nie jadla caly dzien. Moze taki dzien.

Na jajo mogło uczulic. Pierwsze zawsze na skorze wychodzi (najczesciej).

Moj je 170 ml mleka rano tak kolo 8, przed 11 je 90 ml kleiku I daje pol sloiczka owocow, kolo 13 mleko (czasem 60 ml a czasem 130 ml) kolo 14 obiadek, ale to niewiele, tak na oko z 30 -40 ml (dzis zrobilam krolika z brokuła i nie chciał) kolo 16-16:30 je mleko I tez tak roznie bo od 50ml do 130 ml(ale 130 rzadko) kolo 18 czasem jakis maly deserek, ale to tylko pare lyzeczek banana albo gruszki, chyba ze nie zjadl mi mleka to zageszczam klekiem te owoce I o 19:40 na noc je 220 ml mleka, w nocy raz je 180 ml.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Toteczka, moj tez samego siebie przechodzi z tym jedzeniem. Od wczoraj nie chce mleka, dzis jeszcze pojadl troche. Kaszki, warzywka i owoce tez poje ale mniej.
Dzis zjadl bardzo malo kaszki na sniadanie (okolo 1 stolowa lyzke juz gotowej kaszki), obiadu (warzywka ktore lubi) to moze 2-3 lyzeczki zjadl i nie chcial, kaszke na kolacje tez ledwo ruszyl (tyle co na sniadanie). Ale jak dalam mu mus ze sliwki to jadl jak zaczarowany.
Mleka w sumie przez caly dzien zjadl moze 430ml.
Dam mu jeszcze wieczorem na noc 120ml.
O dziwo przesypia noc bez wolania o jedzenie..
Jejku... zeby tylko nie mial tego nie jedzenia po mnie :(

Takie epizody sie zdarzaja i po jakims czasie mija to kapryszenie, ale jak pisalam, moj synek ma malutka wage i musi jesc :(

Patrzylam mu w buzie za zabkami i plesniwek nie widac.

U Nas:
7:30 - cycuś
10:30 - kaszka z owocami , nie wiem ile Ci powiedzieć bo robię pół takiej zwykłej miseczki i usypiamy przy cycusiu
14:00 - obiadek, zjada cały słoiczek
17:00 - cycuś
19:30 - 180 mm mleka modyfikowanego
W nocy około trzech razy cycuś.

Cześć!

Kamejko - tulę! To nie Twoja wina! Rzeczywiście, przez smoczek leci łatwiej, może nie była bardzo głkdna, a że poleciał to i wypiła. Główka do góry! To Twój pierwszy okres? Ja wciąż nie mam...A cycki ostatnio znowu za dużo mleka produkują, ona też jada co innego i nie mogę z nimi dojść do ładu.
Hope - to zaciskam kciuki!
Asia - moja na szczęście na razie nie miała żadnej takiej reakcji.
Julka - czasami walczy ze snem, ale wczoraj usunęła jak kiedyś - sama i jeszcze spała do rana! Trzeba to gdzieś zapisać :-)
Toteczko - pisałam cały rozkład dnia z 10 stron temu. Jak znajdę to skopiuję.

A potem, jak ma dzień bardziej słoiczkowy, to mam taki nawał, jak po wyjściu ze szpitala. Z chłopcami takich cyrków nie było! I muszę cycka za cyckiem, mniej innych rzeczy, bo inaczej musiałabym odciągnąć, a tego nie cierpię.

W ogóle, mam pytanie. W czasie ciąży lub już podczas karmienia jeden z sutków zaczął być wklęsły. O drugim nie mogę nic powiedzieć, bo miał wypadek w dzieciństwie i wystaje cały czas :-) Ten wklęsły normalnie do karmienia wychodzi, reaguje na zmiany temperatury, czytałam, że jeśli tak to ok, bo już sobie wkręcałam różne choroby. Że sutki i piersi po każdej ciąży nigdy nie będą już takie, jak wcześniej. Miałam ze dwa lata temu USG, było wszystko ok, teraz nie badam, bo jak mam te gruczoły mlekowe to nie wiem, co jest co. Miała tak może któraś z Was???? I tak pójdę do ginekologa z tym, jakoś wcześniej myślałam, że to wróci do normy. No chyba, że może po karmieniu dopiero albo mi tak już zostanie.

reklama
Lizzy jest cos takiego jak wklesla brodawka I jak jest problem z.karmieniem to nakladki sie stosuje.
Ewa wczoraj zasypiala 2,5'h, maż juz sam usypial bo wstaje o 4. A wogole dalam wczoraj żółtko Ewie I jest obsypana na raczkach I nozkach a w nocy widzialam, ze rumience miala. M jakies wapno dac czy co?

Do góry