reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lizzy jest cos takiego jak wklesla brodawka I jak jest problem z.karmieniem to nakladki sie stosuje.
Ewa wczoraj zasypiala 2,5'h, maż juz sam usypial bo wstaje o 4. A wogole dalam wczoraj żółtko Ewie I jest obsypana na raczkach I nozkach a w nocy widzialam, ze rumience miala. M jakies wapno dac czy co?
Chyba nic nie podawać. Samo zejdzie. A ponownie podawać alergen można chyba po miesiącu.

reklama
Toteczka to to sam co u nas. Jeden dzień była wysypka. Dzisiaj już nic nie widac:-) spróbuję za kilka dni jeszcze raz złym żółtkiem żeby się upewnić czy to ono:-)

Toteczka uczulenie powinno zejść jak alergen "wyparuje" z organizmu. I tak jak Karolina pisze po miesiącu nowa próba.
Filip też znów obsypany na brzuszku i nie wiem czy po moim mleku po jadł wczoraj ściągnięte czy po chrupku kukurydzianym:unsure:
A możesz mi pomóc, na te skórne zmiany Filipa dostaliśmy od pediatry TRIDERM, super po nim schodza te czerwone placki ale nie chce tego używać bo sa tam sterydy. Znasz może masc o podobnym działaniu ale bez recepty i bez sterydów?

Lila nie pomogę, ja miałam płaskie sutki, ale na początku stosowałam nakładki a później filip wyciagnal:)

Maamba wszystko co silnie natluszcza typu masc cholesterolowa, lub lipobaza, cutibaza itp. Mozesz tez sprobowac masci Dermaveel jest bardzo dobra.
Mnie sie przypomnialo, ze Ewa wczoraj miala na sniadanie do kaszki sloiczek z truskawkami, niby nie pierwszy raz ale z bobovity wczesniej nie jadla i teraz mam dwoch potencjalnych winowajcow. Dzwonilam do przychodni, pani w rejestracji zielona ale przyspieszyla nam termin szczepienia zeby sie szybciej do lekarza dostac I pogadac. Moim zdaniem personel w rejestracji powinien przechodzic jakies szkolenia z podstawowej opieki medycznej bo trzeci raz sie rozczarowalam. Krwawilam lekko w ciazy, dzwonie ginekologa nie ma a pani w okienku, ze ona nie wie I to moja decyzja co zrobie, potem u endokrynologa to samo, lekarza nie bedzie miesiac a ona ma.gdzies ze jestem w ciazy. Ach ta sluzba zdrowia...

Dzięki za podpowiedź, bo w aptece zawsze polecają tylko i wyłącznie emolium.

U nas na sniadanie była kaszka z hippa ale więcej pluł niż jadł, później kopnął mnie w rękę i kaszka była wszędzie;)

Toteczko, Mamba - dzięki. Ona sobie świetnie z cyckami radzi, nigdy chyba sutki wklęsłe nie były. Może mógł się jeden taki zrobić, tego nie wiem właśnie. Przy okazji zapytam o to lekarza.

Widzę, że żółtko uczula. A w niektórych słoiczkach jest ono zawarte? Czy muszę osobno podać?

U mnie pada śnieg :-/ Gdzie to ciepło!

Hej!
Dobrze wiedziec o zółtku, bo mialam juz podawac. Ania zrezygnowala z dziennego mleka :/ je na wieczor i w nocy 2 razy. Herbatki i soczki pije super.

Dzis mam lenia...Ania marudzi, ale chyba zeby bo ocha tam wszystko i sobie masuje. Padam na cyce.

Maamba wszystko co silnie natluszcza typu masc cholesterolowa, lub lipobaza, cutibaza itp. Mozesz tez sprobowac masci Dermaveel jest bardzo dobra.
Mnie sie przypomnialo, ze Ewa wczoraj miala na sniadanie do kaszki sloiczek z truskawkami, niby nie pierwszy raz ale z bobovity wczesniej nie jadla i teraz mam dwoch potencjalnych winowajcow. Dzwonilam do przychodni, pani w rejestracji zielona ale przyspieszyla nam termin szczepienia zeby sie szybciej do lekarza dostac I pogadac. Moim zdaniem personel w rejestracji powinien przechodzic jakies szkolenia z podstawowej opieki medycznej bo trzeci raz sie rozczarowalam. Krwawilam lekko w ciazy, dzwonie ginekologa nie ma a pani w okienku, ze ona nie wie I to moja decyzja co zrobie, potem u endokrynologa to samo, lekarza nie bedzie miesiac a ona ma.gdzies ze jestem w ciazy. Ach ta sluzba zdrowia...
Aaaa to bardzomożliwe, że to truskawki.
Toteczko, Mamba - dzięki. Ona sobie świetnie z cyckami radzi, nigdy chyba sutki wklęsłe nie były. Może mógł się jeden taki zrobić, tego nie wiem właśnie. Przy okazji zapytam o to lekarza.

Widzę, że żółtko uczula. A w niektórych słoiczkach jest ono zawarte? Czy muszę osobno podać?

U mnie pada śnieg :-/ Gdzie to ciepło!
Ja bym podała najpierw osobno .Będziesz miała pewność. U nas piękne słońce, ale -4.

Moj synek dalej nie chce jesc :( Od 6 do teraz czyli 1 zjadl w sumie 120ml mleka i kilka lyzeczek kaszki/warzyw.. Teraz byl czas na obiadek to zjadl 2-3 lyzeczki slodkiego ziemniaczka, butelki nie chcial :( Juz nie wiem co robic. Mialam troszke sliwki w sloiczku to zjadl bez problemu.

reklama
U Nas:
7:30 - cycuś
10:30 - kaszka z owocami , nie wiem ile Ci powiedzieć bo robię pół takiej zwykłej miseczki i usypiamy przy cycusiu
14:00 - obiadek, zjada cały słoiczek
17:00 - cycuś
19:30 - 180 mm mleka modyfikowanego
W nocy około trzech razy cycuś.
Hope a mozna wiedziec czemu na wieczor dajesz mm? Albo pisalas wczesniej a ja nie przyczailam

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry