reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Zasnal rowno o polnocy.. Zapisywalam ile i kiedy spi przez ostatni tydzien i wyglada na to ze moj synek sypia 14 godz na dobe, czyli tyle ile trzeba tylko nie o takich porach jakie bym chciala :( Trzeba bedzie popracowac nad aktywnoscia za dnia, bo teraz to 1.5 - 2 godz zabawy i drzemka, a wieczorem jak dzis 4 godz jednym ciagiem sie bawi.

Kamejka, ja zakladam rajtuzy i na to spodenki albo kombinezon. Skarpetki to zaraz spadaja ze stopek.

reklama
Flammie, u nas zwykle 16-17 ostatnia drzemka. Dziś pozwoliliśmy po 18 na chwilę zasnąć i tym sposobem nie chciał zasnąć wieczorem. Nie mówiąc o tym, że teraz pobudka... Jutro ma zostać z babcią i aż się boję :( jeszcze strzelać będą...

Dziewczyny a w jakich godzinach spacerujecie z dziećmi?

My nie śpimy. Właśnie noszę Pole na rękach. Moi teście przyszli w odwiedziny o 20 jak ja kąpalam. Pola nie lubi sie ubierać po kąpieli i płacze a teściowa wtedy krzyczy do niej głośniej żeby ja przekrzyczec bo myśli ze to pomoże. No i ten spokoj właśnie mi wychodzi bokiem....

Spokojnej nocy[emoji64][emoji72][emoji703]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Heeej!

My odpukac nie mamy większych problemów z Anią. Idzie spac o 19-19.30 i śpi do 7.30. Oczywiscie w nocy mleko o 1 i 5. Nie jest to az takie męczące. Bywało roznie. Miała fazy rozmow o 4 i wstania o 6. Kilka razy tylko.

Jak czytam Was to kazdy dzidzius ma inaczej. Moja Anka bawila sie wlasnie 1-2godz i szla na 40min drzemki a od kilku dni wstaje o 7.30 i idzie spac nie o 9 jak zawsze a nawet o 11, wtedy o 14 i staram sie po 17 jej nie klasc.

Oj znam to. Moi rodzice czyt.moja mama :) jak jedziemy w odwiedziny to tez krzyczy i spiewa Ani a mała ma jej dosc. Ostatnio tak bylo to uslyszałam, ze malo do ludzi jezdzi i sie boi.

My spacer ok.12.

Hej.
Ja również życzę Wam szczęścia w nowym roku, a dziś udanej zabawy, zarówno w większym gronie, jak i we 3/4 itd. :)
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty na dzień babci i dziadka? Moi re zostali dziadkami po raz pierwszy, a ja kompletnie nie wiem jaki prezent
Tak, jak dziewczyny piszą: kalendarz, zdjęcie w fajnej ramce, laurka współtworzona przez Ciebie np. z odciskiem rączki, coś, żeby mieli pamiątkę.

A co zakładacie swoim dzieciaczkom na dół?
Ja podostawałam trochę spodenek (czasem dostaję ubranka po różnych dzieciach od znajomych czy rodziny), ale szczerze mówiąc nie lubię ich bo skarpetki długo się na nogach Natalki nie trzymają i leżałaby z gołymi stópkami. Więc zakładam półśpiochy. Tylko półśpiochy to takie są no wiecie, bawełniane, piżamowate, mało wyjściowe ;) Więc ta opcja też mi nie do końca pasuje. I ciekawa jestem jak Wy stroicie dzieciaki ;)
My spodenki i też skarpetki często są out :) Półśpiochy są ładne w smyku, pepco i h&m też często się zdarzają, my mamy welurowe i takie grubsze misiowate ;)

Zasnal rowno o polnocy.. Zapisywalam ile i kiedy spi przez ostatni tydzien i wyglada na to ze moj synek sypia 14 godz na dobe, czyli tyle ile trzeba tylko nie o takich porach jakie bym chciala :( Trzeba bedzie popracowac nad aktywnoscia za dnia, bo teraz to 1.5 - 2 godz zabawy i drzemka, a wieczorem jak dzis 4 godz jednym ciagiem sie bawi.

Kamejka, ja zakladam rajtuzy i na to spodenki albo kombinezon. Skarpetki to zaraz spadaja ze stopek.
Ja się zastanawiam, czy mała zaśnie jak ją przetrzymam do konkretnej godziny?

Dziewczyny a w jakich godzinach spacerujecie z dziećmi? [emoji64][emoji72][emoji703]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Teraz przed południem, wychodzimy najpóźniej do 14 godziny.

U nas spacery to ruletka, bo zalezy od pogody i synka.

Dzis bede dluzej zabawiac za dnia i zobaczymy.

Testujemy lozeczko. Ma tyle miejsca ze glupawki dostal, bo fajne miejsce na zabawe :p Licze ze zdrzemnie sie w nim i bedzie mu wygodniej.

Dzis przyjaciel meza przychodzi na Sylwestra :)

My na spacerku chodzimy dość późno, zaczynamy o 13:30-14:00. To ze względu na to, że o 11 ma karmienie po którym zasypia, więc biorę ja dopiero po kolejnym karmieniu żeby nie spacerować z pustym brzuszkiem :)

reklama
My na spacerku chodzimy dość późno, zaczynamy o 13:30-14:00. To ze względu na to, że o 11 ma karmienie po którym zasypia, więc biorę ja dopiero po kolejnym karmieniu żeby nie spacerować z pustym brzuszkiem :)
U nas też tak jest ok 14.00 spacer bo ok 11.00 karmienie i chwilę drzemki

Do góry