reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Moja mama i mąż (też pracują na zmiany, będziemy grafik układać) ;), tu na szczęście jestem spokojna.
To super, że będzie wśród swoich :) ja z bólem serca już na wrzesień zapisałam syna do żłobka. Choć po cichu liczę, że ułoży się tak, że tam nie pójdzie. Czas pokaże.

Flammie, my też nie śpimy :( masakra jakaś...

Ja zapisalam Ewe od stycznia 2018, ale gwarancji, ze sie dostanie nie ma.
Serce mi sie kraje na sama mysl ale tesciowa napewno nie pomoze.

Witajcie :-) to z takim wyprzedzeniem trzeba zapisywać dzieci, nie wiedziałam.
Ja jednak zostaje przy niani do 3roku życia jak ja znajdę oczywiście :-) narazie daje rade z mężem i mama jakoś się wymieniamy ale od lutego już zdecydowałam pracować wiecej więc może się okazać że nie damy rady sami:-/

Kamejka ja blenduje z wodą w której gotowalam.

Nieufna a czemu taki krótki macierzyński?

Flammie my nie mamy zabka jeszcze ale mamy taką szczoteczkę do dziąseł i myjemy:-) więc zabka tym bardziej :-)

Jutro idzie u nas ksiądz po koledzie, ciekawe jak mała zareaguje :-)

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty na dzień babci i dziadka? Moi re zostali dziadkami po raz pierwszy, a ja kompletnie nie wiem jaki prezent

Asia28BK, już napisałam, bo mogę zostać bez pracy:( Powrót mi tej pracy też nie gwarantuje, ale jednak wolę wrócić....

U nas ksiądz był już na poczatku grudnia, kolęda jak nie kolęda, bo byłam sama, usypiałam mała, więc wpadł, pomodlił się, nawet koperty nie chciał;)

Moje dziecko dopiero usnęło. Turlała się po całym naszym łóżku i tak się wymęczyła, że potem usunąć nie mogła. Zresztą bez lulania jeszcze nigdy mi nie zasnęła. Nie wiem jak to robicie, że Wasze dzieci same usypiają. Smuteczek

Moja mała nie chce marchewki:p odkręca głowę i ust nie otwiera. Jutro spróbuję ziemniaka i zobaczymy.

Dziś byłam w żłobku który mamy pod domem porozmawiać i zobaczyć czy mi się podoba. Miejsca mają od września, czyli akurat tak jak mi się skończy macierzyński i cały urlop wypoczynkowy. Niby wszystko ok ale wnętrze takie sobie. Spodziewałabym się czegoś więcej po prywatnym żłobku. Muszę jednak jeszcze jakiś inny sprawdzić żeby mieć jakikolwiek punkt odniesienia. Ale pani z którą rozmawiałam wzbudziła moje zaufanie więc to na duży plus :)

Puzzle piankowe ja mam firmy BabyOno. Jak kupujecie puzzle to zwracajcie uwagę na to żeby nie zawierały formamidu bo to substancja rakotwórcza i nawet wycofywali te puzzle z produkcji, ale tylko niektórych producentów. Ponoć te śmierdzące puzzle to są właśnie z tym formamidem. Minusem moich jest to że od strony na której kładzie się dziecko są takie żłobienia antypoślizgowe, a że mata jest dość twarda to odnoszę wrażenie że mogą jej się wbijać trochę. Jak ja się położyłam na nich to na skórze miałam ten wzorek żłobienia odbity. Dlatego odwróciłam je do góry nogami bo od spodniej strony są gładkie i bardziej miękkie. Na dobrą stronę odwrócę jak mała będzie już siedzieć:)

reklama
Karolina, u nas jest smoczek + przytulanka i maly sie sam ulula :) Tak sie nauczyl, ze musi miec cala noc przytulanke w zasiegu raczki, a ja musze zapasowa kupic.

Wiadomo, ze bezpieczenstwo finansowe jest tez wazne dla dziecka i jak trzeba do zlobka czy przedszkola to trzeba. Bardzo bym chciala miec malego jak najdluzej w domu. Mam ten komfort, ze moge pracowac z domu, ale licze tez na tesciowa.
Z miejscami w przedszkolach to wszedzie tak samo. Ja jesli chce malego do przedszkola to powinnam sie byla przed narodzinami jeszcze zglosic :S

Caly czas nie spi... Latam co chwila odwracac z brzuszka.

Do góry