reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

No i małą też złapał ten wirus[emoji22] wymiotuje po mleku staram się dawać mniej a częściej ale jest strasznie głodna i jak nie zje swojej porcji to płacze. Dałam jej zupkę z dynią i ziemniakiem i strasznie łapczywie zjadła była dalej głodna więc dałam parę łyżeczek elektrolitów strasznie nie dobre ale jej smakowało i ładnie piła. Teraz zjadła 30 ml mleka i śpi. Ogólnie mleka bardzo mało zjadła dzisiaj a w nocy spała jak zabita chyba z osłabienia[emoji21]

reklama
Moje dziecko bylo wieczorem tak marudne i placzace ze maz sie pytal kto nam.dziecko podmienił. Spal przez cały dzien moze z godzinke, popoludniowa drzemke odpuścił bo mama z tata poszli do kosciola a jak nas nie ma to śpi niespokojnie i zasnal mojej mamie na 15 minut, byl tak wybity ze snu że do tej pory nie mogl zasnac, dopiero po kapieli i mleczku padł. Jakby to działało tak ze przespi cala noc to byłoby fajnie, ale niestety....
Dobrej nocy! Mamy z mężem wieczór dla siebie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to o tych prezentach napisze. Maz ma bardzo duza rodzine i tu kazdy kazdemu cos daje. Wiadomo, ze chyba bym zbankrutowala, wiec kupuje drobiazgi. Zazwyczaj kupuje:
  • swiateczna herbate albo kawe w herbaciarni
  • tradycyjne wyroby - w tym roku sa to drzem z marchewki z koniakiem oraz syrop z piwa recznie robione.
  • czasem cos sama wydziergam na drutach albo na szydelku, albo upieke jakies specjalne ciasteczka i ladnie zapakuje
  • recznie robione mydelka albo swiece
  • dla najblizszej rodziny typu rodzice, tesciowie to np. zdjecie dziecka w ramce
  • na nastepny rok planuje karendarz na sciane ze zdjeciami synka przez caly rok
  • maz robi piwo to czasem dajemy piwo rodzinie :)
Najgorzej z dzieciakami, bo nie mam pojecia co im kupic! :(

Do góry