reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hejka. Nic nie odpoczelam w nocy. Synek się co chwile budził, kiedy to minie? O 4 stwierdził że już po spaniu.
Wczoraj cały dzień byliśmy sami w domu i dziś to samo bo mąż o 7 już pojechał do pracy i przewiduje powrót na 24:-/ do tego wczoraj samochód mi się popsuł i nawet nie mogłam po mamę pojechać a się już umówiłyśmy.
Ja tam też bym się nie przyjmowała tym że nie kp, a daje mm. Robię wszystko co najlepsze dla mojego dziecka i nic nikomu do tego. Alleee że ja kp to zawsze jak kogoś spotykam to pierwsze pytanie, Karmisz piersia?
A pytałam się mamy czy ona kp. To właśnie kiedyś nie było takiej nagonki, nie było doradców laktac. i mało która kobieta kp i jakoś z nami wszystkimi jest w miarę ok ;)

Ja chyba już tu pisałam że była jakiś czas temu zazdrosna o męża. Ja mogłam się z synkiem bawić cały dzień, robić głupie miny, dokucza mu a on się na mnie patrzył jak a głupia. A mąż tylko podszedł i uśmiech od ucha do ucha, ale naszczęście już się trochę zmieniło, do mnie też się już śmieje, więc mi lepiej na sercu:biggrin2:

Toteczka też już nie uwierzę jak ktoś będzie mi mówił że takie małe dziecko TYLKO śpi je i robi kupki. Prawdę to ja już znam heh :-D

Ruda mój brat ma bujawke w suficie, ale oni mają zwykła najzwyklejsza, czerwoną, plastikową i zadowoleni ich coraz ma już prawie 3 lata i się buja i buja. My to kupimy taka na stelażu bo nie mamy gdzie przywiesić.

U mnie synek nosi cześć jeszcze 62 ale to ze smyka, a część 68 ale jeszcze trochę za duża. Ale mieliśmy coś na 74 i było akurat.

reklama
Dzieki Dziewczyny, uspokoilam sie. A dopajacie woda, herbatkami tak ogolnie? Jak czesto? U nas problem z zaparciami ale jak zaczelam dopajac to od razu kupa. A lekarka mowila ze przy podawaniu raz dziennie mm nie trzeba dopajac. Wiec super...

Dziewczyny jakie rozmiary noszą Wasze maluszki. Ania bluzeczki 68, ale dół i kombinezony 74.

Ciagle 62. 68 juz szykuje powoli, ale jeszcze duze.

A mowili, ze po 3 miesiacach bedzie latwiej...

No tak zawsze bedzie. Najpierw, ze po 3. Potem ze po 6. Potem to nie wiem, po 3 latacha? Albo jak do szkoły pójdzie? Nie pociesze cie, bo nigdy chyba nie bedzie latwiej dla nas mam :)

Dzieki Dziewczyny, uspokoilam sie. A dopajacie woda, herbatkami tak ogolnie? Jak czesto? U nas problem z zaparciami ale jak zaczelam dopajac to od razu kupa. A lekarka mowila ze przy podawaniu raz dziennie mm nie trzeba dopajac. Wiec super...

Ja akurat nie dopajam, ale domyslam sie ze w przypadku zaparc dopajanie moze pomoc. Kupka raz dziennie u nas dzieki warzywkom raz dziennie.

---

Dzis ide do pracy na pare godzinek. Jupi!! :)
Maly zasnal jak zwykle 0:30, ale nie byl wyjatkowo marudny. Wrecz przeciwnie byl super slodziutki. Gaworzyl, usmiechal sie :) Sam sobie lezal grzecznie w lozeczku i tylko slyszelismy jakies gadanie i takie "łup! łup!" - podnosi obie nóżki do góry i piętami potem wali o materac.

Dzis bede szykowac prezenty dla rodziny, bo muszę zacząć wysyłać w przyszłym tygodniu :)

Milej soboty!

My nosimy 62-68 :) niektóre z Zary 74 bo oni maja wyjątkowo małe te rzeczy :)

Giuliaa ja nie dopajam wcale a u nas mm i kupka jest codziennie i to przeważnie bezproblemowo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :-) ja w 50%daje mm nan i też nie dopajam, chociaż dzisiaj jak dawałam rano kleik to sobie pomyślałam że może po tym coś do picia dać ale nie chciała ani mleka ani wody. Z kupka nie mamy problemu.

Kupka po marchewce jest pomarańczowo-brazowa:-) też taka maja wasze dzieci?

Flammie miłej pracy, fajnie tak wyjść na parę godzin.:-)
Chociaz ja już usłyszałam od koleżanki czy nie szkoda mi chodzić do pracy i że ona by nie zostawiła tak małego dziecka... Tylko że to dziecko tak się składa ma też tate:-) a ja zostawiam ja tylko 2razy na 6godzin ale w ocenie tej kol jestem wyrodna matka:-/

Rozmiary 68-74nosimy :-)

Zosia dostała lalkę od Mikołaja i jak ją zobaczyła to myślałam że przestanie oddychać, taki był zachwyt:-)

Dobrze ze my tutaj jesteśmy normalne i nie przekonujemy się na siłę do kp, a wspieramy w trudnościach. :-*
Ogólnie dużo z nas podaje mm a tylko jednostki wyłącznie kp. Ja też nie rozumiem całej tej nagonki.

Nieufna czytasz nas jeszcze? Jeśli tak to szczepisz mała już? Ja jeszcze nie zaszczepilam i już mnie straszą sanepidem:-/

Czesc dziewczyny, u nas noc lepsza ale bez szalu. W dodatku mam problem z wrastajacyn paznokciem i palec mnie bolal cala noc.
My tez na mm, u nas podajemy Nan.
Nosimy ciuszki 68-74 a pare nawet 80 (ale to spodnie).
Synus dostal na mikolaja misia ktory śpiewa, mowi i wydaje dźwięki i pizamke :)
Alez bym spedzila calu dzien w lozku...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Giuliaa w tej chwili na hipp bio combiotik [emoji3] ale byliśmy tez orzez miesiac na bebiko.

Asia my tez nie szczepimy ale narazie na etapie telefonów od przychodni w celu umówienia wizyty jesteśmy.
Asiu i co to za lalka ? [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry