Groszkowa to mój je identycznie a jest na mm, waży 8300 i urodził się z wagą mniejsza niz 4 kg. Czym się przejmujesz? Zobaczysz jak waga się reguluje kiedy zaczynają chodzić ( i im i nam ). Z tego co widze to Twój chyba tez długi jest bo fałdek nie widać. Spokojnie to jeszcze nei czas na dietyU nas pobudki co 2h i za każdym razem cycuś, chciałabym tak smoczkiem uśpić wiem że on tylko pociomka troszkę, ale martwię się że przez te nocne jedzenie je jednak troszkę za dużo. Wy piszecie że wasze dzieci jedzą 6-8 razy na dobę, mój je 6-7 razy przez dzień i 3-4 razy w nocy. Jak już pisałam waży już 8200, waga urodzeniowa 3450g. Nie jest grubaskiem, ale jest duży jak na 4 miesiące. Ze smoczkiem się nie da bo się nim dławi, próbowałam lulać w nocy, ale się wybudza i mam 2h z głowy. Już się boję odstawiania od piersi.
A to moja 8 kilogramowa kruszynka Zobacz załącznik 785527
reklama
Agagunia zdrówka dla mamy. Dla chorych bąbelków też.
Ja już nawet nie nadrabiam czytania z poprzednich dni bo co próbuję to coś mnie odciąga. Więc jesli któraś z Was zadała jakieś pytanie i czeka to jeśli o mnie chodzi, przepraszam :* to nie z ignorancji.
Ja już nawet nie nadrabiam czytania z poprzednich dni bo co próbuję to coś mnie odciąga. Więc jesli któraś z Was zadała jakieś pytanie i czeka to jeśli o mnie chodzi, przepraszam :* to nie z ignorancji.
aleksandra1
Fanka BB :)
Kurcze dziewczyny nie wiem co pisać. Cały czas was czytam. Współczuję nie przesłanych nocy, bolacych brzuszków itp.
Moja córka spi cale noce. Czasem tylko raz wstaje do jedzenia i spi dalej do ok 10 rano..mnie już głową boli od spania. Nie mamy żadnych problemów brzuszkowych ani innych. Szczepionki znosi rewelacyjnie.
Ogólnie dziecko kochane.
Chciałabym ja częściej zostawiać z dziadkami albo z narzeczonym żeby gdzieś wyjść. Ostatnio byliśmy w kinie, że 3 h nas nie było to trochę plakala, ami nigdy nie płacze. Wróciliśmy i już się uspokoiła
Tak jak pisałam czytam was na bieżąco, nie zawsze mam czas odpisać i nie zawsze wiem co odpisać Natomiast mam nadzieję że wasze dzieci już niedługo będą przesypiać całe noce. My zaraz będziemy rozszerzać dietę Musimy tylko kupić miękką lyzeczkę. Mam nadzieję że i wtedy z brzuszkiem nic się nie będzie działo oprócz bardziej śmierdzących kup hehehe.
Całuję [emoji8]
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja córka spi cale noce. Czasem tylko raz wstaje do jedzenia i spi dalej do ok 10 rano..mnie już głową boli od spania. Nie mamy żadnych problemów brzuszkowych ani innych. Szczepionki znosi rewelacyjnie.
Ogólnie dziecko kochane.
Chciałabym ja częściej zostawiać z dziadkami albo z narzeczonym żeby gdzieś wyjść. Ostatnio byliśmy w kinie, że 3 h nas nie było to trochę plakala, ami nigdy nie płacze. Wróciliśmy i już się uspokoiła
Tak jak pisałam czytam was na bieżąco, nie zawsze mam czas odpisać i nie zawsze wiem co odpisać Natomiast mam nadzieję że wasze dzieci już niedługo będą przesypiać całe noce. My zaraz będziemy rozszerzać dietę Musimy tylko kupić miękką lyzeczkę. Mam nadzieję że i wtedy z brzuszkiem nic się nie będzie działo oprócz bardziej śmierdzących kup hehehe.
Całuję [emoji8]
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Flammie
Łojeja, ale ja miałam wieczór wczoraj - mały ostatecznie po kilku godzinach zasnął o 1:30. Dołączam do grona kompletnie nie wyspanych.
Pogode mam koszmarną - ten śnieg co spadł troche się roztopił, do tego pada śnieg z deszczem. Jest zimno, mokro i ślisko. Teraz tylko czekać jak to wszystko nieco zamarznie i będzie gładki lód wszędzie na ulicach, chodnikach..
Byłam dzis na kontroli. Moja Pchełka za tydzien konczy 5 miesięcy i obecnie przekroczył 6kg Waży 6150g i ma już 63,5.
Dostaliśmy poprzednio taki formularz dotyczący rozwoju 4-miesięczniaka, wypełniliśmy a lekarka dziś podliczyła punkty i wyszło jak tak przypuszczałam. Średniak jeśli chodzi o komunikacje i rozwój socialny ale zgarnął maksymalną ilość punktów jeśli chodzi o motorykę i umiejętność rozwiązywania problemów. W gabinecie robił wybigasy na macie, mostki, przekręcał się na boki, brzuszek.. popisywał się Po wizycie odpłynął w wózku ze zmęczenia.
My nie wiedzieliśmy, że trzeba, ale nam pokazała, że małego powinniśmy "stawiać", żeby stopki stawiał na podłodze. Nie robiliśmy tego i nie radził sobie, więc na wszelki wypadek ma nas z fizjoterapeutą skontaktować. Czy którejś z was też lekarz tak stopki sprawdzał??
Poza tym kaszkę możemy zacząć podawać dwa razy dziennie na śniadanie i kolacje i jak dotychczas warzywko na obiad.
Główka jak była płaska tak płaska jest, ale jeszcze nie musimy się martwić.
A szczepienia nie było, bo coś mi się pomyliło. Będzie dopiero jak 6 miesięcy skończy.
Dokładnie tak robiłam - na parze i potem blenderem. Jak były jakieś bardzo gęste warzywa to je troszkę wodą rozcieńczyłam, ale tyle tylko by się dalo do foremki zapakować. I dobrze mieć taką płaską łopatkę do tego pakowania w foremki. U nas potrzeba 2-3 kostki na jeden posiłek.
Jak podrośnie będę musiała większe foremki znaleźć
Groszkowa, ładna waga Nic tylko się cieszyć, że tak rośnie.
Pogode mam koszmarną - ten śnieg co spadł troche się roztopił, do tego pada śnieg z deszczem. Jest zimno, mokro i ślisko. Teraz tylko czekać jak to wszystko nieco zamarznie i będzie gładki lód wszędzie na ulicach, chodnikach..
Byłam dzis na kontroli. Moja Pchełka za tydzien konczy 5 miesięcy i obecnie przekroczył 6kg Waży 6150g i ma już 63,5.
Dostaliśmy poprzednio taki formularz dotyczący rozwoju 4-miesięczniaka, wypełniliśmy a lekarka dziś podliczyła punkty i wyszło jak tak przypuszczałam. Średniak jeśli chodzi o komunikacje i rozwój socialny ale zgarnął maksymalną ilość punktów jeśli chodzi o motorykę i umiejętność rozwiązywania problemów. W gabinecie robił wybigasy na macie, mostki, przekręcał się na boki, brzuszek.. popisywał się Po wizycie odpłynął w wózku ze zmęczenia.
My nie wiedzieliśmy, że trzeba, ale nam pokazała, że małego powinniśmy "stawiać", żeby stopki stawiał na podłodze. Nie robiliśmy tego i nie radził sobie, więc na wszelki wypadek ma nas z fizjoterapeutą skontaktować. Czy którejś z was też lekarz tak stopki sprawdzał??
Poza tym kaszkę możemy zacząć podawać dwa razy dziennie na śniadanie i kolacje i jak dotychczas warzywko na obiad.
Główka jak była płaska tak płaska jest, ale jeszcze nie musimy się martwić.
A szczepienia nie było, bo coś mi się pomyliło. Będzie dopiero jak 6 miesięcy skończy.
Flammie, a jak warzywa robiłaś? Gotowałaś w wodzie czy na parze? I potem blenderem? Mam warzywa od mamy i chcę też z nich coś zrobić, a 2 foremki do lodu czekają
Dokładnie tak robiłam - na parze i potem blenderem. Jak były jakieś bardzo gęste warzywa to je troszkę wodą rozcieńczyłam, ale tyle tylko by się dalo do foremki zapakować. I dobrze mieć taką płaską łopatkę do tego pakowania w foremki. U nas potrzeba 2-3 kostki na jeden posiłek.
Groszkowa, ładna waga Nic tylko się cieszyć, że tak rośnie.
Ostatnia edycja:
BasiaJulia
Pierwsze słyszę o takim "stawianiu" Ale może się tak powinno robić.My nie wiedzieliśmy, że trzeba, ale nam pokazała, że małego powinniśmy "stawiać", żeby stopki stawiał na podłodze. Nie robiliśmy tego i nie radził sobie, więc na wszelki wypadek ma nas z fizjoterapeutą skontaktować. Czy którejś z was też lekarz tak stopki sprawdzał??
Są takie formy na duże kostki lodu, można też w pojemniczkach takich mniejszych - o tym własnie myślałam. Zrobię do tych dwóch foremek, a resztę w kawałkach zamrożę
lillylove
Aleksandra1 myślałam ze ja mam raj ale jednak inni maja lepiej ! Wow co za grzeczny "egzemplarz " Ci sie trafił [emoji3][emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Witajcie. My po szczepieniu. Zeby nam ida i z gory i z dolu stad pewnie tak nie spi i nie chce jeść. Musimy przetrwac. Poza tym wszystko ok, ma juz 70 cm i wazy 6800. Rozwija sie w porzadku co mnie cieszy
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
paula_dabro
Julka to Twoj drobniutki jest. Moj ma 70cm i wazy 8430Witajcie. My po szczepieniu. Zeby nam ida i z gory i z dolu stad pewnie tak nie spi i nie chce jeść. Musimy przetrwac. Poza tym wszystko ok, ma juz 70 cm i wazy 6800. Rozwija sie w porzadku co mnie cieszy
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Na chudego nie wyglada, no ale grubiutki nie jest. On ogolnie jest niejadekJulka to Twoj drobniutki jest. Moj ma 70cm i wazy 8430
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom