reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U nas pobudki co 2h i za każdym razem cycuś, chciałabym tak smoczkiem uśpić :( wiem że on tylko pociomka troszkę, ale martwię się że przez te nocne jedzenie je jednak troszkę za dużo. Wy piszecie że wasze dzieci jedzą 6-8 razy na dobę, mój je 6-7 razy przez dzień i 3-4 razy w nocy. Jak już pisałam waży już 8200, waga urodzeniowa 3450g. Nie jest grubaskiem, ale jest duży jak na 4 miesiące. Ze smoczkiem się nie da bo się nim dławi, próbowałam lulać w nocy, ale się wybudza i mam 2h z głowy. Już się boję odstawiania od piersi.
A to moja 8 kilogramowa kruszynka :)
WP_20161129_001.jpg

Załączniki

• WP_20161129_001.jpg
    WP_20161129_001.jpg
    239,7 KB · Wyświetleń: 424
reklama
Hej Dziewczyny.
Moja mała zakatarzona :( Biedactwo obudziłam w nocy koło 3, bo mi się wydawało, że się zaraz udusi. I tak co ja przysnęłam to ona kaszlała i znów się budziłam, tak, że pół nocy to bardziej drzemałam niż spałam. A teraz jeszcze mała śpi, a ja śniadanko ;)
BasiaJulia - a z czym na echo serca??
Po urodzeniu miała jakieś szmery w sercu, lekarz określił to jako niedomknięte coś (już nie pamiętam co dokładnie). Miała echo w szpitalu i mamy skierowanie na powtórne po 6 mies. Właśnie muszę ją zarejestrować.

Lila moze u Twojej to skok jakis i potrzebuje bliskosci [emoji2]
A moja sie urodzila z wlosami, a patrzcie jak wyliniala
1480448128-1d1mld.jpeg
1480448140-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Słodka :) podobno włoski, które się wytrą i odrosną są mocniejsze :)

Witajcie czytam i nadrabiam.Dawno mnie nie bylo ale sytuacja nie pozwala[emoji30][emoji30][emoji17]. Biegam miedzy 2 domami, 2 dzieci a chorą mamusia. Sytuacja dość poważna[emoji17]dziś odwiozlam ja do szpitala[emoji17].

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrówka dla mamy!

U nas pobudki co 2h i za każdym razem cycuś, chciałabym tak smoczkiem uśpić :( wiem że on tylko pociomka troszkę, ale martwię się że przez te nocne jedzenie je jednak troszkę za dużo. Wy piszecie że wasze dzieci jedzą 6-8 razy na dobę, mój je 6-7 razy przez dzień i 3-4 razy w nocy. Jak już pisałam waży już 8200, waga urodzeniowa 3450g. Nie jest grubaskiem, ale jest duży jak na 4 miesiące. Ze smoczkiem się nie da bo się nim dławi, próbowałam lulać w nocy, ale się wybudza i mam 2h z głowy. Już się boję odstawiania od piersi.
A to moja 8 kilogramowa kruszynka :) Zobacz załącznik 785527
A Ty tylko mleko dajesz czy już jakieś kaszki, warzywa? Jeżeli lekarz nie mówił nic, że waga za wysoka to nie masz się czym martwić. Po prostu duży chłopak i potrzebuje sobie pojeść ;)

Flammie, a jak warzywa robiłaś? Gotowałaś w wodzie czy na parze? I potem blenderem? Mam warzywa od mamy i chcę też z nich coś zrobić, a 2 foremki do lodu czekają ;)

A to moja 8 kilogramowa kruszynka :) Zobacz załącznik 785527
Ja też w nocy daję cyca co 2 h a czasem nawet częściej to zależy ile pociumka :) a w dzień? To jeszcze częściej bo wszystko go rozprasza i je tylko trochę :) ostatnio na szczepieniu 10 listopada ważył 7400g i lekarka powiedziała że bardzo ładnie przybiera :) nie ma się co martwić :)

Groszkowamama, dziecko je tyle ile potrzebuje, jak by jadł za dużo to by ulał. Później dzieci będą gubily nadmiar jak zaczną raczkować, chodzić. ;-)
Ja wczoraj była taka zmęczona że nawet nie pamiętam ile razy w nocy karmilam.

Dzięki dziewczyny, to teraz z czystym sumieniem mogę dać małemu kolejnego cycusia :D a rzuca się na niego, jakby cały dzień nic nie jadł.
BasiaJulia - mały jest tylko na piersi, bo po warzywach miał zaparcia, podpytałam pediatry i zdecydowaliśmy jednak poczekać do skończenia 6 miesiąca. Jeszcze zdąży się wszystkiego najeść.

Dostałam wczoraj przy okazji szczepienia schemat sztucznego żywienia, u nas na razie się nie przyda, ale może któraś z was skorzysta.
WP_20161130_002.jpg

Załączniki

• WP_20161130_002.jpg
    WP_20161130_002.jpg
    212,7 KB · Wyświetleń: 374
teraz tak się zagłębiam w ten schemat i nie wiem czy on jeszcze aktualny, bo wiem że coś tam się pozmieniało odnośnie wprowadzania glutenu, a widzę że opracowany jest na podstawie badań sprzed 2007r.

reklama
Do góry