reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Karolina, moj ma podobne wlosy i juz dosc dlugie :p
Sennosc mnie taka wziela, ze juz nie daje rady... Oby maly drzemnal sie na chwilke.

Na załączonym obrazku sen na moich kolanach i długie kłaki małej. Chociaż jakość do dupy ale inaczej nie wkleję
Zobacz załącznik 785469
Karolina a nie przecierają jej się? Moja tez ma długie i ma z tyłu łysinke taki placek[emoji2] ja używam szamponu nablyszczającego z Nivea baby i jest super włosy błyszczą i nie są tłuste a najważniejsze ze nie ma ciemieniuchy. Od urodzenia go używam i dopiero połowa zużyta. Bardzo wydajny.

My używamy szamponu cetapil rumiankowego i jest bardzo dobry, włoski też ma długie, już robimy kucyka:-) nie wycieraja się jej.

Karolina słodki dzidziuś w pięknym sweterku :-)

Giulia, a ta niania jakoś z polecenia czy jak szukałaś?

Aga a na podstawie czego padła taka diagnoza?

No nie mam neta w kompie, porażka!!! Spróbuję z tel.

Pauladabro, Flammie - Wam smutno z powodu KP, a ja wczoraj powiedziałam do męża, że gdybym wiedziała, że tylko cycek i cycek to nie wiem czy tak karmiłabym... Chłopcy byli na cycku, ale smoczka i butelkę ciągnęli!
Madziolina - super to krzesełko! Jakiej firmy? Harmonogramu z jedzonkiem jeszcze nie mam. Czasu coś tam dam.
Agula, słodkie te herbatki?
Aga, też prasuję przed założeniem. Dobrze, że macie diagnozę.
Giulia, no właśnie, skąd macie nianię?

Resztę potem, uciekam do Skarbeńka :-)

Hejka, pol dnia byłam w pracy a tyle postów :-)

Giulia jak szukałas niani? Mnie to będzie czekać od stycznia ale nie wiem jak za takie szukanie się zabrać, narazie pytam wśród znajomych :-)

Iwona super przepisy, mąż napewno zrobi ten likier bo on uwielbia coś tworzyć, sam robi piwo :-)

Lila nawet mnie nie strasz że z tym cycusiem może być problem potem bo ja jak mała jest spokojna to wieczorem i w nocy daje i ona mi zasypia przy nim:-) a rano ok 5juz ja biorę do łóżka i tak cyca do rana:-)
Swoją droga to mam teraz taki mocny sen że się boję małej karmić, dzisiaj ok 1jadla a ja karmie na leżało, podpieram mała koldra i tak nam bardzo wygodnie i zasnelysmy obie. Ok 3sie mąż odwraca i pyta czy ja wziąść do odbicia, ja patrzę na zegar i mówię że raczej nie bo 2 godziny temu jadla:-p

Paula jeśli tyle Cię to kosztowało niepotrzebnie stresu to dobra decyzja. Na początku dałaś dziecku to co miałaś najlepsze. Ja też daje mm w dzień bo nie mam cierpliwości do tych sytuacji które opisywalyscie. Czasem odciągam i daje z butelki i moje dziecko je bez nerwów i nawet nie myśli o bliskości z moją piersia:-) a chwile bliskości budujesz z każdym czułym dotykiem swojego dziecka i absolutnie nie powinnaś mieć do siebie pretensji :-)

Dzisiaj pół dnia była z babcią, fajnie dały radę, mała nie płakała nawet. Jak przyszłam dałam cycusia bo miałam już pełne i przy nim zasnela :-) jak jest spokojna to o dziwo je:-)
ale jedna pacjentka dzisiaj mi powiedziała że karmila piersią swoje dziecko 6lat!!!to jest dopiero!

Aga30 ściskam was obie mocno!

Szukalam na wszystkie mozliwe sposoby;) po znajomych- jak ktos mial fajna nianie to juz zdazyl przekazac namiar komus innemu albo nadal korzystal z uslug. Wiec szukalam przez rozne grupy na facebooku- zenada, srednia wieku zainteresowanych nian to lat 16 i na profilach takie zdjecia ze az mnie mrozilo jak pomyslalam ze moglabym z kims takim zostawic dziecko;) potem byla niania.pl - duzo ofert, z wieloma nianiami mailowalam ale finalnie z zadna sie nie dogadalam. Wiec zglosilam sie do agencji niań i znalazlam. Troche to trwalo ale jestem super zadowolona. Jak ktoras z Was jest z Warszawy i okolic i chcecie namiar na agencje to dajcie znac podesle na priv;)

Dzięki Asia. :*

Moj wlasnie zjadl pietruszke dzisiaj korzen oczywiscie. Jaka mial mine jakbym mu dawala cos obrzydliwego[emoji14]chyba mu nie pasuje
Jutro kolejna proba i nastepne warzywko. Chyba kalafior :)

Slyszalam zeby selera na poczatku nie dawac bo alergiczny.

A groszek zielony to jak dawalyscie? Taki z puszki utrzec blenderem na papke i podgrzac?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Groszek lepiej mrożony niż z puszki :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Hej jestem i ja.
U nas raz lepiej raz gorzej z nocami. W łóżeczku śpi do pierwszej pobudki a później biorę go do siebie.
Lila u nas z zasypianiem też jest ciężko, na noc tylko z cycusiem w buzi, a w dzień jest lulanie a ile jeczy stęka przy tym. Moim zdaniem nasze dzieci są w fazie skoku, do tego ten regres snu i mamy takie efekty. Więc to minie, to chwilowe- dobra u nas trwa to już ok miesiąca 8-) a dziś spał tylko 3 razy po 30 min i dopiero teraz usnął.

Dziś była u nas w odwiedziny moja ciotka. A synek coo najgrzeczniejszy na świecie, uśmiech od ucha do ucha zero stękania. I ciągle gadała ojej jaki on pulchniutki, jakie rączki grubiutkie i jak dużo waży a porownywala go do swojej niejedzącej wnuczki ktora ma 1,5 roku i wazy 8kg!! Grrrr jak mnie to wkurza jak bym go pączkami karmila.

Aga u mojej koleżanki skaza objawiała się tylko kupkami po 20 razy na dobę.

Miałam coś jeszcze napisać ale już zapomniałam :happy2:

reklama
Hej jestem i ja.
U nas raz lepiej raz gorzej z nocami. W łóżeczku śpi do pierwszej pobudki a później biorę go do siebie.
Lila u nas z zasypianiem też jest ciężko, na noc tylko z cycusiem w buzi, a w dzień jest lulanie a ile jeczy stęka przy tym. Moim zdaniem nasze dzieci są w fazie skoku, do tego ten regres snu i mamy takie efekty. Więc to minie, to chwilowe- dobra u nas trwa to już ok miesiąca 8-) a dziś spał tylko 3 razy po 30 min i dopiero teraz usnął.

Dziś była u nas w odwiedziny moja ciotka. A synek coo najgrzeczniejszy na świecie, uśmiech od ucha do ucha zero stękania. I ciągle gadała ojej jaki on pulchniutki, jakie rączki grubiutkie i jak dużo waży a porownywala go do swojej niejedzącej wnuczki ktora ma 1,5 roku i wazy 8kg!! Grrrr jak mnie to wkurza jak bym go pączkami karmila.

Aga u mojej koleżanki skaza objawiała się tylko kupkami po 20 razy na dobę.

Miałam coś jeszcze napisać ale już zapomniałam :happy2:

Moja kruszynka dzisiaj ważona i mamy 8200.

Do góry