Flammie
Fanka BB :)
Podpowiedzcie, co mam zrobić, by Anastazyjka zasypiała sama??? :-( Albo chociaż ze mną z boku, przy łóżeczku, ale nie uwieszona do cycka? Od miesiąca nie przeczytałam chłopcom bajki, uszy poduszkami zakrywają, żeby usunąć. Całkiem odrzuciła smoczka, tylko go gryzie. Z butelki dwa dni piła, potem już tylko gryzła smoczek. Dałam jej dziś soczek z wodą, trochę słodsze to pociągnęła. Ostatnio chciałam dać mleko wieczorem to nawet nie pociągnęła. Tylko cycek i cycek, a wiem, że przy nim zasypiać nie powinna, bo zacznie się budzić bez cycka w budzi to dopiero będzie ryk!!!! Wczoraj usnęła przy cycku, 10 minut pospała, zeszłam się akurat myć-ryk :-( Godzinę bujałam, tuliłam, śpiewałam, w końcu cycka dałam, znów z nią przegrałam :-( I tak ostatnio dwie godziny trwa usypianie, straszne to :-( Gdyby ktoś mi powiedział, że za pół roku już nie będzie chciała tak tego cycka to ok, ale wiem, że będzie gorzej, bo jest starsza i się przyzwyczaja. Taki sposobem wychodzę od niej i padam. A reszta domowników? Jak jest usypianie, zaraz po kąpieli, mąż idzie do pieca, no bo też musi napalić na kolejne 24 godziny. Czy to mogą być zęby tyle czasu?? Miesiąc temu pięknie sama zasypiała...:-( Ja wiem, że bywa gorzej, ale strasznie mnie to przygnębia, bo pamiętam, że było inaczej.
U nas byl inny problem, choc podobny z usypianiem. Nie potrafil sam zasnac. Musialam lulac na rekach, ty musisz dac cyca. U nas pomogl smoczek i przytulanka, bez tego nie usnie. Jak zasnie zabieram smoczek, zeby nie spal ciagle ssac i poki co nie wybudza sie przez brak smoczka.
Jakbym byla w takiej samej sytuacji co ty to probowalabym dawac jej smoczek (nie wiem moze piers najpierw i jak przysnie podmieniac na smoczek) a takze dac jej w ramach przytulanki np podkoszulke, ktora nosilam. Ja te przytulanke co ma synek to najpiej miedzy cyckami nosilam przez pare dni, zeby jak mama pachniala Na pewno sporo cierpliwosci bedzie potrzeba.
Chociaz Aga tez madrze napisala..
Poza tym to moje pierwsze, wiec moze doswiadczone mamy, ktore mialy podobny problem beda wiedziec lepiej co zrobic.