reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My dzisiaj mieliśmy straszny dzień. Marudził non stop, mało jadł, a zwykle to by jadł bez przerwy, no i wymiotował. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Teraz padł, ale na noc zjadł tylko 60, więc albo zaraz wstanie albo w nocy. Ja padam dziś...

reklama
Hejka :-)
Dzisiaj byłam w pracy popołudniu, mała nic nie spała pod moją nieobecność więc mąż musiał się produkować pół dnia:-) żeby ją zabawiac :-) przyszłam, wykapalam ja, zjadla o dziwo z piersi i to obu:-) pogadalysmy i poszła spac:-)

Dziewczyny współczuję wam tych nieprzespanych nocy, oby zmierzalo ku dobremu:-)

W usg główki wszystko ok:-)

Któraś z was kiedyś pisała o robieniu przez dziecko mostków, przeszło już? Bo moja właśnie się tak zaczęła wyginac, najpierw myślałam że to gazy ale ciągle tak robi teraz:-)

U nas cały dzień marudzenie a wieczorem to nie był płacz tylko ryk! Nie wiedziałam już co robić, zadzwoniłam po sąsiadkę, która też ma malucha, dziąsła obejrzała ale nie wie czy zęby idą. Mam nadzieję, że to kolka bo jak wspominalam mała zrobiła pzewrotkę na plecy i główką przysoliła i ja jż czarne myśli. Nie wiedziałam już co robić, podałam paracetamol, viburcol, nosiłam tuliłam i płakałam razem z nią :(

Asia, mój syn się wyginał, wrzucalam fotkę, ale mu przeszło. Teraz sie odwraca z głową, czasem się wygnie jak coś usłyszy, ale to wyjątkowe sytuacje :)

Toteczko, Ewa daje Ci w kość, oby szybko wyrosła z tych problemów, a jako już wieksza dziewczynka dała samych radości...

U nas tez dzis problem z jedzeniem. Niby glodny a jakby go cos bolalo? Jak mu pokazuje albo zagaduje to troche zje. Odpuszczam narazie rozszerzanie diety, bo zbiega mi sie to z tym jak maly zaczal gorzej jesc mleko i więcej ulewac, sprobuje za jakies 2-3 tygodnie. Odstawie kaszki i poobserwuje.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Toteczka u mnie dzisiaj też masakra bo mała płakała - oczywiście na rączki nie na macie nie doslownie nic nie pomagało a musiałam dzisiaj uszyć znajomej małe Mikołaje bo jej obiecałam i wiecej sie stresowałam przy tym bo szyłam a mała buzię darła. Już pod nosem zaczęłam klnąć bo znikąd pomocy nie miałam.[emoji36]

To i ja się przyłącze z ciężkim dniem. Młody padł o 20, teraz się przebudził trochę zjadł i dalej śpi. Ciekawe jaka noc będzie... Ten skok jest straszny i dla dziecka bo się nakrzyczy i dla nas bo mi naprawdę plecy siadają.
Filip też robil/robi mostki i jest to kolejny etap rozwoju. W wt byliśmy u fizjoterapeutki i z małym generalnie wszystko ok trochę z lewą stroną są problemy do wypracowania. Leżac na brzuszku robi samolot i to podobno trochę za wcześnie jak na ten wiek. Ale mostki, prężenie w nerwach jest ok wg tej fizjo.

Toteczka tak jak planujesz idź do lekarza niech da jakieś badania na mocz,krew,kał. Może jej coś dolega i dlatego taka niespokojna jest.

Pytanie z innej beczki. Jakiej konsystencji są kupki waszych maluchów?

Jeszcze na stacji benzynowej koło mnie było zgłoszenie położenia ładunku wybuchowego. Wezwali pirotechnikow. Naposali, że nie podadzą nieoficjalnych informacji jakie posiadają, czekają na oficjalne. Dziś mąż na wyjeździe służbowym, a ja mam stresa na maksa :( już torbę z mlekiem pakuję w razie czego...

reklama
Aga u mnie był posiew zwykły robiony i przy nim wyszedł ten gronkowiec.
Jutro idę na wizytę odebrać i omówić badania krwi i moczu i się stresuję co tam wyjdzie.... Mam nadzieję że nie wylądujemy z malutką w szpitalu...

Ja ma coś podobnego do tej kostki tylko ze kulę:) ale aż tak bardzo się nie zachwyca. U nas hitem jest taka szeleszcząca szmatka-sensorek. Naprawdę polecam, jest super bo dziecku łatwo się ją trzyma i szeleści przy każdym ruchu. Do buzi też łatwo włożyć:p

Do góry