reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mam może dziwne pytani ale choć z anatomii w szkole miałam piątkę to budowy jamy ustnej nie kojarzę. Czy dziąsła bez ząbków na dole są gładkie czy jest na nich jakaś wypukłość tak jak na górze na środku jest taka kreseczka.

reklama
Aga u mnie był posiew zwykły robiony i przy nim wyszedł ten gronkowiec.
Jutro idę na wizytę odebrać i omówić badania krwi i moczu i się stresuję co tam wyjdzie.... Mam nadzieję że nie wylądujemy z malutką w szpitalu...

Ja ma coś podobnego do tej kostki tylko ze kulę:) ale aż tak bardzo się nie zachwyca. U nas hitem jest taka szeleszcząca szmatka-sensorek. Naprawdę polecam, jest super bo dziecku łatwo się ją trzyma i szeleści przy każdym ruchu. Do buzi też łatwo włożyć:p
Chodzi o wędzidełko? Taką skórkę łączącą wargi z dziasłami?

U nas kupki żółte, raz raczej rzadkie, czasem z grudkami a i czasem zdarza się twardsza:-)

Na środku wargi górnej i dolnej od środka jest wedzidelko czyli taki fald błony śluzowej łączący ja z dziaslem. Wały działowe powinny być bladorozowe mogą być bialawe przebarwienia a na wałach delikatne zgrubienia :-)

U nas na dziąśle są 2 kropeczki, zdjęcia nie zrobię bo językiem zasłania. Podejdę do położnej i niech ona mi powie czy to ząbki. Mam nadzieję, że dziś nie będzie tego wieczornego ataku płaczu.
Mam mieć dziś gości a w domu bałagan straszny, ja włosy tłuste, mąż się zadeklarował że przed pracą ogarnie ale chyba odwołam tę wizytę bo nastroju nawet nie mam.

Toteczka nie odwołuj. Może właśnie się to tobie przyda. Ktoś ponosi, zabawi.
My kupy mamy żółte zawsze i zawsze luźne z grudkami.
Mila dzisiaj pięknie spała pierwszy raz od niepamiętnych czasów, nawet nie wiem kiedy jadła, bo przez sen jej na leżąco cycka dałam. Minus taki, że od razu po kąpieli u nas w łóżku. A ja do 1 w nocy prasowałam. Trochę się odgruzowałam i zaraz mam mniejszego stresa. Bałagan i sprawy na potem mnie przytłaczają. Jeszcze dużo do zrobienia, ale jeden punkt na liście mniej :)

Co do kupek to moj synek ma takie dosc geste, lepkie z jakby grudkami. Kolor zolto-zielony. Czasem jest bardziej rzadka i bardziej zolta, zalezy ile mojego mleka wypije.

Witam!

Lila glowa do góry, my jestesmy silne, jakby faceci mieli na głowie tyle co my to by juz dawno w psychiatryku wyladowali ;)

Tylko szkoda, że oni tego nie dopuszczają do myśli, bo przecież oni tyle robią :D Mój to mówi: No tak, bo ja to w pracy leżę...Tak, jakbym ja chociaż raz mu tak powiedziała, no przecież ja tak nie twierdzę!! Za to ja w domu leżę :/ Ugh!! :D

Mamba - żółte, rzadkie, jak od razu nie zmienię, tylko za chwilę to ona w pampersa wsiąka, to powiedziałabym wodniste nawet, czasami grudkowate i mocno je czuć, im rzadziej robi tym mocniej :D
Toteczko, to oby to były ząbki. Aby szybko wyszły i płacz się skończył. Wizyty nie odwołuj, odstresujesz się troszkę. Wytrwałości!

reklama
Hej :happy2:
Noc w miarę o 3 się obudzil i nie spał do 4 bo po co... czytałam że jest coś takiego jak regres snu w 4 mcu, i że sen dziecka zmienia się co 4mce, może to się teraz u nas dzieje+skok. Ja po tych nocach jestem połamana.
To u nas kupki ostatnio rzadkie, takie ze całe wsiąkają i tylko pampers kolor zmienia.

Rok temu robiłam bete:biggrin2::D

Do góry