reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Paula, super ze kryzys minal :-)

Groszkowa, zalecenie jest by dziecko bylo wylacznie na mleku matki przez 6 mies. Diete mozna zaczac rozszerzac od 4 mies (uklad pokarmowy jest wtedy dojrzaly na tyle by sobie poradzic ze stalymi posilkami). Jesli twoje dziecko jest karmione piersia to ma najlepsza mozliwa diete, wiec nie ma pospiechu z rozszerzaniem menu.
Ale jesli uznasz, ze dziecko jest gotowe na stale posilki albo widzisz, ze cos by jeszcze zjadlo po karmieniu piersia to mozesz rozszerzac od 4 mies. Na poczatu to i tak jest badrziej trenowanie ciumkania i przelykania niz najadanie sie stalymi posilkami. Nie wiem jak to jest z tymi alergiami co pisala fazerkamm. Zawsze mozesz poradzic sie lekarza podczas kontroli.
My wlasnie dostalismy informacje podczas kontroli, ze mozemy rozszerzac diete od 4 mies, co tez uczynilismy, ale maly jest glownie na mm.

reklama
Hej
Wybrałam się na mecz Polska Niemcy u nas na stadionie i doszłam aż do stadionu moja mama zadzwoniła ze niunia strasznie płacze jak przyszłam to aż się zanosila z płaczu przed chwilą zasnęła

Co do tych warg to w czwartek idę z nią do ginekologa ale koleżanka mi powiedziała ze jej znajoma tak miała z córką i kazała jej lekarka smarować mascia dwa tygodnie i przyjść do kontroli
A i podobno sudokrem skleja właśnie dziewczynkom te wargi i mam nie używać chusteczek nawilzajacych
Na rehabilitację idę 1 grudnia a tam mi powiedzą czy muszę iść do neurologa

Podalan malemu czopka bo kupy nie bylo 4 dni, poszła teraz. Nie wiem czg dalej podawac kaszke czy narazie sir wstrzymać..
Dziwne z ta kupa bo jadl jablka wiec powinno mu to gladko pójść

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że ten dzień się kończy bo wysiadam, ciągłe marudzenia, jęki i płacz...
Mam dość
Iwonaimaja ale koleżanka nie smarowała hydrocortyzonem co?

Hej
Wybrałam się na mecz Polska Niemcy u nas na stadionie i doszłam aż do stadionu moja mama zadzwoniła ze niunia strasznie płacze jak przyszłam to aż się zanosila z płaczu przed chwilą zasnęła

Co do tych warg to w czwartek idę z nią do ginekologa ale koleżanka mi powiedziała ze jej znajoma tak miała z córką i kazała jej lekarka smarować mascia dwa tygodnie i przyjść do kontroli
A i podobno sudokrem skleja właśnie dziewczynkom te wargi i mam nie używać chusteczek nawilzajacych
Na rehabilitację idę 1 grudnia a tam mi powiedzą czy muszę iść do neurologa
jeśli jestem jakimś tam przykładem chociaż w odrobinie, mając za sobą wychowanie dwóch córek to ja używałam jedynie sudocremu z pielęgnacyjnych rzeczy + mąka ziemniaczana od czasu do czasu i chusteczek nawilżających też i moim nic się nie posklejało.
Z tezą prędkość wprowadzania jedzenia a alergia jest tyle opinii ile z tym czy ściągać napletek czy nie:) Zbyt późno też nie dobrze bo dziecko smaków się uczy i można wychować niejadka

Hejka:-)
Ja małej daje posmakować jak mam koktajl jakiś owocowy, robię teraz delikatne żeby dać małej skosztować dosłownie może pół łyżeczki zje a jakie miny robi. Więcej dostanie za 2-3 tygodnie. Ja właśnie jestem zdania że lepiej wcześniej wprowadzać żeby organizm się przyzwyczajal i żeby potem nie było alergii jak nagle rocznemu czy starszymi dziecku coś dam do jedzenia, oczywiście wszystko w granicach rozsądku :-)
Najnowsze wytyczne są że do 6miesiaca tylko kp zupełnie wystarcza:-)

Ja dietę tak 15000 1800kalorii mam dwa tyg waga spadała a teraz znów stoi, przydałoby się z 1200pewnie teraz ale kp jeszcze to się narazie wstrzymam.
Noo 1000 to dla kp mamy stanowczo za malo:-/ pamiętaj że pokarm tak czy siak się wytworzyć ale ucierpi na tym twój organizm:-/

reklama
ja tylko małżowinę uszną przecieram mokrym wacikiem. W szkole rodzenia uczyli nas żeby nie używać patyczków bo to popycha woskowowine dalej a nadmiar i tak sam wyjdzie

Do góry