reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Paula, super ze kryzys minal :-)

Groszkowa, zalecenie jest by dziecko bylo wylacznie na mleku matki przez 6 mies. Diete mozna zaczac rozszerzac od 4 mies (uklad pokarmowy jest wtedy dojrzaly na tyle by sobie poradzic ze stalymi posilkami). Jesli twoje dziecko jest karmione piersia to ma najlepsza mozliwa diete, wiec nie ma pospiechu z rozszerzaniem menu.
Ale jesli uznasz, ze dziecko jest gotowe na stale posilki albo widzisz, ze cos by jeszcze zjadlo po karmieniu piersia to mozesz rozszerzac od 4 mies. Na poczatu to i tak jest badrziej trenowanie ciumkania i przelykania niz najadanie sie stalymi posilkami. Nie wiem jak to jest z tymi alergiami co pisala fazerkamm. Zawsze mozesz poradzic sie lekarza podczas kontroli.
My wlasnie dostalismy informacje podczas kontroli, ze mozemy rozszerzac diete od 4 mies, co tez uczynilismy, ale maly jest glownie na mm.

reklama
Hej
Wybrałam się na mecz Polska Niemcy u nas na stadionie i doszłam aż do stadionu moja mama zadzwoniła ze niunia strasznie płacze jak przyszłam to aż się zanosila z płaczu przed chwilą zasnęła

Co do tych warg to w czwartek idę z nią do ginekologa ale koleżanka mi powiedziała ze jej znajoma tak miała z córką i kazała jej lekarka smarować mascia dwa tygodnie i przyjść do kontroli
A i podobno sudokrem skleja właśnie dziewczynkom te wargi i mam nie używać chusteczek nawilzajacych
Na rehabilitację idę 1 grudnia a tam mi powiedzą czy muszę iść do neurologa

Podalan malemu czopka bo kupy nie bylo 4 dni, poszła teraz. Nie wiem czg dalej podawac kaszke czy narazie sir wstrzymać..
Dziwne z ta kupa bo jadl jablka wiec powinno mu to gladko pójść

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że ten dzień się kończy bo wysiadam, ciągłe marudzenia, jęki i płacz...
Mam dość
Iwonaimaja ale koleżanka nie smarowała hydrocortyzonem co?

Hej
Wybrałam się na mecz Polska Niemcy u nas na stadionie i doszłam aż do stadionu moja mama zadzwoniła ze niunia strasznie płacze jak przyszłam to aż się zanosila z płaczu przed chwilą zasnęła

Co do tych warg to w czwartek idę z nią do ginekologa ale koleżanka mi powiedziała ze jej znajoma tak miała z córką i kazała jej lekarka smarować mascia dwa tygodnie i przyjść do kontroli
A i podobno sudokrem skleja właśnie dziewczynkom te wargi i mam nie używać chusteczek nawilzajacych
Na rehabilitację idę 1 grudnia a tam mi powiedzą czy muszę iść do neurologa
jeśli jestem jakimś tam przykładem chociaż w odrobinie, mając za sobą wychowanie dwóch córek to ja używałam jedynie sudocremu z pielęgnacyjnych rzeczy + mąka ziemniaczana od czasu do czasu i chusteczek nawilżających też i moim nic się nie posklejało.
Z tezą prędkość wprowadzania jedzenia a alergia jest tyle opinii ile z tym czy ściągać napletek czy nie:) Zbyt późno też nie dobrze bo dziecko smaków się uczy i można wychować niejadka

Hejka:-)
Ja małej daje posmakować jak mam koktajl jakiś owocowy, robię teraz delikatne żeby dać małej skosztować dosłownie może pół łyżeczki zje a jakie miny robi. Więcej dostanie za 2-3 tygodnie. Ja właśnie jestem zdania że lepiej wcześniej wprowadzać żeby organizm się przyzwyczajal i żeby potem nie było alergii jak nagle rocznemu czy starszymi dziecku coś dam do jedzenia, oczywiście wszystko w granicach rozsądku :-)
Najnowsze wytyczne są że do 6miesiaca tylko kp zupełnie wystarcza:-)

Ja dietę tak 15000 1800kalorii mam dwa tyg waga spadała a teraz znów stoi, przydałoby się z 1200pewnie teraz ale kp jeszcze to się narazie wstrzymam.
Noo 1000 to dla kp mamy stanowczo za malo:-/ pamiętaj że pokarm tak czy siak się wytworzyć ale ucierpi na tym twój organizm:-/

reklama
ja tylko małżowinę uszną przecieram mokrym wacikiem. W szkole rodzenia uczyli nas żeby nie używać patyczków bo to popycha woskowowine dalej a nadmiar i tak sam wyjdzie

Do góry