reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, czy wasze dzieci też dostają czkawki gdy gaworzą? Mój Antek jest raczej małomówny (to w ogóle taki bardzo poważny chłopczyk, chyba po tatusiu:)), ale kiedy tylko zaczyna gaworzyć lub się głośniej zaśmieje to dostaje czkawki. Za każdym razem daję mu pierś żeby mu przeszło, tylko że jak już się do niej przyklei to nie idzie zabrać bo się drze, nieważne że jadł pół godziny wcześniej. Szkoda mi go zostawiać z tą czkawką, ale może powinnam poczekać aż sama przejdzie. Jak jest u was i czy macie jakieś inne sposoby na czkawkę.

961lanlivti90jqh.png
Moja zawsze ma czkawkę jak się śmieje . Raczej czekam aż sama przejdzie . Nigdy jej nic z tego powodu nie było , a potrafi nawet mieć ją z 15 min :)

reklama
dzięki za odpowiedź, to już będę spokojniejsza, że nie tylko mój tak ma :) Woda nie wchodzi w grę bo Antek nie potrafi pić z butelki. Mam w domu 5 butelek z najróżniejszymi smoczkami, żadna nie podpasowała, to nie cycuś :) Nie mam pojęcia co zrobię jak przestanę karmić. Kaszkę to i łyżeczką podam, ale przecież musi coś pić.

961lanlivti90jqh.png

A ja trochę w innym temacie. Czy też macie poniszczone ubranka z vit D? Ja podaję małej omegamed i jak uleje to po praniu wychodzą żółte plamy, które z każdym praniem zamiast schodzić to wręcz ciemnieją.
Ojej nie wiedzialam że tak może się zdążyć. Ale nie u nas wszystko wporzadku.
Ostatnio przez tą przeprowadzkę zapomniałam z kilka dni Dawać vit D. Ale teraz już mam karteczke na lodówce! Przypominajka[emoji14]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Lila dziękuję że pytasz :) na usg wszystko w porządku, a jego dalej na szczęście już pobolewa. Jutro idzie do lekarza zobaczymy co powie.
Groszkowamama dzieciaczkom na tym etapie czakawka w ogóle nie przeszkadza, więc ja czekam aż przejdzie.
Lillylove a w jakiej postaci podajesz ta wit C?
Skoki podmieniają nam dzieci. Ale po tych ciężkich dniach widzę u Filipa jakieś nowe umiejętności.
A mąż nauczył noszenia na rękach i jak odkładam to płacz taki jakby że skóry obdzierali, a ja z kolei nauczyłam zasypiania przy cycu i się problem robi jak mąż ma z nim zostać sam :confused:
i jak go tego oduczyc???

A a u nas brak snu w dzień, albo marudzi albo się śmieje ale nie śpi, zato już drugi wieczór odlozona do łóżeczka sama zasypia, rozmawia coś z misiem szumisiem aż zasnie:-)

Moja ogolnie grzeczna tylko od 2 dni wygina sie przy jedzeniu, placze itp mleka nie zmienialam. Moze skok?
Kupilam eczoraj krzeselko do karmienia z ekladka dla niemowlaka takie zo sie odchyla i to strzal w 10. Ona sobie lezy a ja np gotujr

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy wasze dzieci też dostają czkawki gdy gaworzą? Mój Antek jest raczej małomówny (to w ogóle taki bardzo poważny chłopczyk, chyba po tatusiu:)), ale kiedy tylko zaczyna gaworzyć lub się głośniej zaśmieje to dostaje czkawki. Za każdym razem daję mu pierś żeby mu przeszło, tylko że jak już się do niej przyklei to nie idzie zabrać bo się drze, nieważne że jadł pół godziny wcześniej. Szkoda mi go zostawiać z tą czkawką, ale może powinnam poczekać aż sama przejdzie. Jak jest u was i czy macie jakieś inne sposoby na czkawkę.

961lanlivti90jqh.png
Nie przejmuj się. Moja też ma, ale im więcej mówi tym rzadziej się zdarza. Ja podaję trochę wody, ale skoro Twój synek nie pije z butelki to po prostu poczekaj, aż mu przejdzie ;)

reklama
Moja ogolnie grzeczna tylko od 2 dni wygina sie przy jedzeniu, placze itp mleka nie zmienialam. Moze skok?
Kupilam eczoraj krzeselko do karmienia z ekladka dla niemowlaka takie zo sie odchyla i to strzal w 10. Ona sobie lezy a ja np gotujr

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
O, moja to się już z miesiąc wygina, rzuca główką itp. A płacze Ci przy tym, czy tylko wygibaski?

Czy Wasze dzieci też unoszą równocześnie nóżki i główkę, jak leżą na pleckach? Coś jak przymiarka do kołyski ;) Moja takie coś robi od 1,5 tyg.

Do góry