reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hej dziewuszki.

Któraś pytała jakiej maści na rękę używam - go jest Traumon ale na receptę.

Ja karuzelę mam Tomy, taką z Kubusiem Puchatkiem trzymającym czerwony balonik. Długo szukałam karuzeli w rozsądnej cenie, żeby się sama kręciła i była w miarę ładna. Bo większość tych tańszych co się kręciły same to miały plastikowe zabawki które mi się nie podobały, a ta ma pluszowe :) nie ma projektorka ale ja nie chciałam bo projektorek dostałam osobno (Chicco). Ale mała się nie interesuje tymi gwiazdkami, więc przydaje się jako odtwarzacz melodyjek i jako lampka bo na światełko z lampki patrzy. A na gwiazdki z projektora wcale.

W ciągu dnia śpi Ci tylko 3 godziny od 12.00 do 15.00? Też tak się kładę spać i o podobnej porze wstaje i pobudki mam co 3 godziny.

Tylko? :p moja w ciągu dnia ma najczesciej jedną lub dwie drzemki po 30 max 45 min :p ale w nocy śpi :)

A ja trochę w innym temacie. Czy też macie poniszczone ubranka z vit D? Ja podaję małej omegamed i jak uleje to po praniu wychodzą żółte plamy, które z każdym praniem zamiast schodzić to wręcz ciemnieją.

Ja nie mam plam. A czasem wypluwa :p stosujemy D-vitum 400 jednostek.

reklama
My mamy tą karuzelę co Iwona35 i super się sprawdza :)

Mąż kupował traumon też bez recepty. Na plecy pomaga mu tylko naproxen. Na tubce widzę, że przeciwbólowy i przeciwzapalny.

Ja plam po witaminie nie widzę, ale mój syn mało ulewa, chyba, że na tatusia :p

My mamy tą karuzelę co Iwona35 i super się sprawdza :)

Mąż kupował traumon też bez recepty. Na plecy pomaga mu tylko naproxen. Na tubce widzę, że przeciwbólowy i przeciwzapalny.

Ja plam po witaminie nie widzę, ale mój syn mało ulewa, chyba, że na tatusia :p
to u mnie jest też pewna prawidłowośc ale nie w ulewaniu:D jak sika to na mamusię

Hej.
My też podajemy 400 j witaminy D i mamy D-Vitum - również żadnych plam.
Dziś chyba smog na zewnątrz, ale musimy wyjść do banku :(
Ja reaguje tylko jak płacze, jak marudzi zostawiam ją samą sobie, bo bym jej nie mogła odstąpić na krok ;)

Dziś już drugi dzień używam tej maści z ibuprofenem i na prawde pomaga na ten nadgarstek. Jeszcze boli ale to juz nic w porównaniu z tym co było.

W niedziele mały dostał trochę kaszki, a że było wszystko ok to dziś też na śniadanko miał kaszkę. Pierwsze małe porcje jeszcze odruchowo wypchnie językiem, ale kolejne ładnie przeciumka i przełyka, także dobrze sobie radzi. Kupki póki co ok. Obserwujemy dalej i za jakiś czas może warzywko damy.

Dziewczyny zastanawiam sie nad jakims kleikiem na noc, moj synus budzi sie teraz czesto w nocy i chce jesc i wszystko by bylo ok tylko ze je duzo i znowu ulewa mi w nocy, przez to sie meczy. Jaki kleik polecacie na poczatek? Moze bedzie bardziej pojedzony i mniej bedzie ulewal... za 5 dni konczymy 4miesiace

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy wasze dzieci też dostają czkawki gdy gaworzą? Mój Antek jest raczej małomówny (to w ogóle taki bardzo poważny chłopczyk, chyba po tatusiu:)), ale kiedy tylko zaczyna gaworzyć lub się głośniej zaśmieje to dostaje czkawki. Za każdym razem daję mu pierś żeby mu przeszło, tylko że jak już się do niej przyklei to nie idzie zabrać bo się drze, nieważne że jadł pół godziny wcześniej. Szkoda mi go zostawiać z tą czkawką, ale może powinnam poczekać aż sama przejdzie. Jak jest u was i czy macie jakieś inne sposoby na czkawkę.

961lanlivti90jqh.png

reklama
Ja podaje troszke wody lub rumianku ale chyba najlepiej dziala zajecie czyms wojtusia, wtedy zapomina ze ma czkawke i zaczyna sie smiac:) a czkawka srednio 1-2razy dziennie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Do góry