reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My dzisiaj po szczepieniu. Jasiu już waży 7400 g i mierzy ok 77 cm :)
Muszę mu zrobić badanie moczu i morfologię tak profilaktycznie i tak się zastanawiam czy do morfologii musi być na czczo? Oby nie :)
Młody sam się jeszcze nie obraca ale to z lenistwa mi się wydaje bo kilka razy mu się udało z brzucha na plecy ale w odwrotną stronę niestety nie. Za to jak się go weźmie na ręce to zgina się tak żeby usiąść.

reklama
Chyba ciężko, żeby trzy miesięczne dziecko było na czczo skoro je również w nocy. Mój miał robione badania i nic nie mówili że ma być na czczo, a badania miał robione w godzinach popołudniowych więc na czczo nie był.
Mój też leniuszek i zaczyna mnie to martwić. Jeszcze się nie odwraca, nawet zabawek mu się nie chce ruszać za bardzo jak leży na macie. Jak mu nimi pomacham to chwilkę sie pobawi, ale zero własnej inicjatywy :/ Kładę go tam kiedy mam coś do zrobienia, np. pranie wieszam i jestem obok niego, wtedy potrafi tak 15 min leżeć i prawie się nie ruszać tylko mnie obserwuje, dopiero jak zaczynam się bawić razem z nim to się śmieje i coś tam rączką trąca.

961lanlivti90jqh.png

Witam!

Flammie, Iwona
- dzięki! O matko, rzeczywiście! Wczoraj usypianie takie samo, zwariuję :oo:
Flammie - współczuję wieczornych przejść. Wiem, co czujesz :/
Iwona, co nie z tym kopaniem w brzuchu? Moja i w brzuchu spokojna i teraz też :) Zazwyczaj :baffled:;)
Groszkowamama - moja też ma często czkawki, już w brzuchu miała. Ja czasami dam cycka, ale częściej zostawiam i sama przechodzi.
Mamba - cieszę się, że usg jest w porządku :) Oby gorączka była jednorazowa!
BasiaJulia - moja jeszcze tak nie robi :)
Julka - super!
Julita - pozdrawiam i również miłego dnia :)
Karolina - gratuluję nowych umiejętności!
Ilona - dobre wieści :)

Ale mam dzisiaj roboty! Posprzątać chciałam, upiec coś, obiad muszę zrobić i jeszcze nie mam nikogo chętnego na spacer. No nic, trzeba się jakoś uwijać!

Dobrego dnia!

Dzien dobry!
Ja dopiero teraz zjadlam sniadanie. Maly sobie drzemie..

A u nas goraczka po wczorajszej szczepionce :frown:
Biedactwo, pewnie pierwszy raz czuje sie chore :( Moj synek tez nie najlepiej zniosl pierwsze szczepienie. Brak apetytu, duzo marudzenia i podniesiona temperatura. Nastepne szczepienie mamy 30, zobaczymy jak pojdzie.

Mam tyle do zrobienia, ze rece opadaja.. :(

Milego dnia!

Ja podaje kaszke Hipp i maly dobrze ja toleruje. Hipp ma bardzo fajne produkty, ekologiczne z certyfikatem, wiec nie ma tam nie wiadomo jakiej chemi. U nas sie sprawdza, ale wiadomo kazde dziecko inne..

Hej.
A nas dziś obudził remont u sąsiada na dole o 7 rano... Zwykle śpimy do 8 po jedzonku koło 5-6. Mam nadzieję, że koniec będzie niedługo, bo zabije gościa...
A budzą się Wasze Pociechy z płaczem?
Taki żałosny płacz? Był czas, że się tak budziła. Jeszcze nawet oczu nie otworzyła. Potem przeszło. U nas taki płacz był jak się czegoś przestraszyła, więc obstawiam, że coś złego się jej śniło.
BasiaJulia no wlasnie plakala... Moja tez unosi rece i nogi, przez to przestala sie obracac z brzucha na plecy...Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że to przejściowe, u nas jest tak od czasu do czasu i mija.
Gorzej, że teraz się wygina i wypycha smoczek z buzi przy jedzeniu, z piersi też je mało co i jej burczy w brzuchu potem :( Mam nadzieję, że szybko minie - dziś ładnie jadła.

Dziewczyny zastanawiam sie nad jakims kleikiem na noc, moj synus budzi sie teraz czesto w nocy i chce jesc i wszystko by bylo ok tylko ze je duzo i znowu ulewa mi w nocy, przez to sie meczy. Jaki kleik polecacie na poczatek? Moze bedzie bardziej pojedzony i mniej bedzie ulewal... za 5 dni konczymy 4miesiace

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
ja daję bobovity kaszkę kukurydziano ryżową juz od jakiegoś czasu i jest ok, nie ulewa, zjada ze smakiem i nie ma problemów z brzuszkiem

Dziewczyny, czy wasze dzieci też dostają czkawki gdy gaworzą? Mój Antek jest raczej małomówny (to w ogóle taki bardzo poważny chłopczyk, chyba po tatusiu:)), ale kiedy tylko zaczyna gaworzyć lub się głośniej zaśmieje to dostaje czkawki. Za każdym razem daję mu pierś żeby mu przeszło, tylko że jak już się do niej przyklei to nie idzie zabrać bo się drze, nieważne że jadł pół godziny wcześniej. Szkoda mi go zostawiać z tą czkawką, ale może powinnam poczekać aż sama przejdzie. Jak jest u was i czy macie jakieś inne sposoby na czkawkę.

961lanlivti90jqh.png
mój zawsze po śmiechu i chociąz lubi pić to za choinkę nie wmusisz wtedy w niego nic, więc czekamy aż przejdzie samo.

Mówiłam, że nauczyłam się funkcjonowac w rytmie mojego dziecka,, a w d..e tam nauczyłam się. Mam za sobą kolejną noc kiedy moje dziecko budzi się co godzinę i piętnascie minut go uspokajam. Zasypia o 1 budzi całkowicie o 6. KOmbinowałam juz z róznymi porami kąpania i jaka by to pora nie była, to po godzinie wstaje i do 1 wojuje a pózniej w nocy spi i nie śpi bo cięzko to snem nazwać. Wczoraj mój mąż opowiada jak to padł w samochodzie po wiadomościach i spał jak zabity do 6 rano. Przebąknęłam "ciekawe kiedy ja ciurkiem chociaż 3 h się wyśpie" to powiedział "przecież w dzień możesz"..do matki trójki dzieci, facet który o której by nie wrócil do domu to pyta co dobrego na obiadek i zawsze coś dobrego ma. Już mi się nawet komentować nie chciało ale nerw mnie taki wział, ze mogłabym siąść i ryczec, ale nawet tego nie umiem na rozładowanie zrobić. Jutro wyjeżdżamy na 3 dni. trzeba popakować, pamiętać by wziąć najistotniejsze rzeczy, zrobić zakupy by po powrocie każdy na poniedziałek miał co do szkoły i pracy wziąć na śniadanie a mój Pan wróci z pracy, przespi się i tylko tyłek do auta wsadzi, aaa i jeszcze czemu nie przypomniałam że zapasówkę w aucie trzeba naprawić, bo on ma tyle na głowie że zapomniał...

Nietypowo, wygadałąm się i ja:) czasami też mogę :p

reklama
Iwona dokladnie wiem o czym mowisz, kierowcy zawodowi chyba juz tak maja. Wspolczuje bo takie ciągłe niewyspanie daje w kość, tez przez to przechodzilam. A w dzien nie mialam kiedy sie polozyc pomimo ze niw mam trójki dzieci. Niech jedna noc twój maz wstake do dziecka przeciez na weekendy jest a butle umie podac. Zregenerujesz sie.
Dzięki, dzis ide do rosmana w takim razie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry