reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U nas marudzenie swoją drogą bo do tego jestem przyzwyczajona ale zasypianie to męczarnia. Kiedyś wystarczyło przytulić, potem jakimś czasie chwilę pobujać i tulić a teraz bujam i smoczka daje i mała przyśnie ale nie potrafi zasnąc porządnie. Jeśli smoczek wypadnie to po chwili się rzuca i tak w kółko. Ma jakieś drobne kropki na szyji może ją to swędzi, nie mam pomysłu.
Toteczka u nas tak samo jest.

reklama
Wczoraj pisalam, ze synek ma problemy z brzuszkiem znowu i stad krzyk wieczorem.. Dzis powtorka z rozrywki, ale podejrzewam, ze mam terroryste po prostu! Cwaniak wieczorem nie chce isc spac, ani lezec w lozeczku on chce w bujaczku! Drze sie jak obdzierany ze skory dopoki go nie wyniose z sypialni i nie poloze w bujkaczku. Spokoj jak rekal odjal. o_O

Wczoraj pisalam, ze synek ma problemy z brzuszkiem znowu i stad krzyk wieczorem.. Dzis powtorka z rozrywki, ale podejrzewam, ze mam terroryste po prostu! Cwaniak wieczorem nie chce isc spac, ani lezec w lozeczku on chce w bujaczku! Drze sie jak obdzierany ze skory dopoki go nie wyniose z sypialni i nie poloze w bujkaczku. Spokoj jak rekal odjal. o_O
No to ładny wymuszacz[emoji4] u mnie znowu w bujaczku długo nie poleży bo wymusza rączki[emoji38]

A ja trochę w innym temacie. Czy też macie poniszczone ubranka z vit D? Ja podaję małej omegamed i jak uleje to po praniu wychodzą żółte plamy, które z każdym praniem zamiast schodzić to wręcz ciemnieją.

Witam,
śnieg u nas pada...

To ja nie wiem co z tymi dziećmi, moja pięknie wieczorem usypiała, sama, w łóżeczku, a od trzech dni cyrki jakieś, nawołuje nas, płacze, wczoraj przy cycku usnęła, przedwczoraj głaskałam ją itp. przez półtorej godziny, oczy uciekały, a zasnąć nie mogła, a w niedzielę też trzeba było nad nią stać, tyle że krócej. Mam nadzieję, że to przejściowe, bo jak ją odkładałam to mogłam zająć się chłopcami. Przypada teraz jakiś skok?? 12 Nastka kończy 4 miesiące.
Macie gdzieś tą grafikę z tymi skokami??

Angelika - 400j.
Ruda - rainforest.
Iwonaimaja - zdrówka dla Anastazji!
Aleksandra - super, że się układa!!
Toteczko - ja sama biorę omegamed, nie podaję :)
Mamba - i co z tym podbrzuszem?

Moja dwa dni kupy nie robiła :( Pierwszy raz tak długo bez... Mam nadzieję, że dziś zrobi.

Witajcie,
Ja daje małej witD po kąpieli jak jest tylko w pampersie, jak wypluje to wycieram i daje jeszcze raz. Raczej nie ulewa. A w dzień cały czas ma założony śliniak, jak się zdarzy ulac albo się ślini to nie muszę przebierać ubranka. Dopiero się zacznie ubrudzonymi ubrankami jak zaczną smakować warzyw i owoców :-)

Moja też już się nauczyła wymuszac placzem:-) jak ktoś jest w pobliżu i zagaduje do niej to jest ok, a jak tylko odwróci się od niej uwagę to płacz. Innym razem znowu placze w bujaku, a jak tylko się po nią siega żeby podnieść to już spokoj:-)

Dzisiaj nie śpimy od 6 ale są plusy bo już dom ogarnięty, pranie nastawione :-) teraz odkurzalam i mała zasnela przy tym szumie :D

Lila, no tak samo u nas z tym usypianiem.. nigdy latwo nie bylo, ale teraz to juz zupelnie cyrk co wieczor.
Wedlug rozpiski to mega skok teraz jest :) Ponizej kalendarzyk.

wonderweeks.jpg

Załączniki

• wonderweeks.jpg
    wonderweeks.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 222
reklama
cześć dziewczynki:)
Malutki spi to piszę:)
Toteczka ja podaję ibuwit D co drugi dzień bo karmimy mm, to samo dawali w szpitalu i juz tak pozostalismy, nie zauważyłam plam po tym.
Ruda ja mam karuzelkę fp z misiami, mały od niedawna wprost wielbi rzutnik, wcześniej wystarczał mu dzwięk suszarki z tej karuzelki i widok misi, ogólnie ją lubi bo nawet w dzień jak go wkładam do łóżeczka nie na spanie tylko pobawienie się to ona go potrafi zająć a czasami bawiąc się padnie nie wiadomo kiedy :) tutaj masz link od niej : http://www.calineczka.pl/sklep/images/Zabawki/MZ/FP-CDN41-5.jpg
Lila dokładnie teraz jesteś w środeczku skoku rozwojowego, tego czwartego i chyba najdłuższego z tych do pierwszego roku życia, zresztą on jest tak długi ,że chyba każdej z nas dziecko właśnie w nim jest :) http://tatasap.pl/wp-content/uploads/2016/05/skoki-rozwojowe.jpg

Ja wczoraj zrobiłam porządek z dyniami z ogródka i tym sposobem prace ogrodowe zakończone. Mały zyskał kilkanaście słoiczków a to samej dyni, a to dyni z jabłuszkiem (jabłka też mam swoje). Nawet wczoraj dostał jedną łyżeczkę na spróbowanie, połknął ale zadowolony nie był:) My zjedliśmy zupkę w wersji na ostro a reszta do zamrażarki:)
Mój Terrorysta dzis poszedł spać o 1 i wstał tradycyjnie o 6 i wiecie co, jego aktywność na prawdę pokrywa mi się z czasem kiedy ostro kopał mnie w brzuchu, ot takie spostrzeżenie :)

Do góry