reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej.
Tez sie rozkopuje i tez raczki na wierzchu musze polozyc. Nie sadze by bylo mu zimno jak sie rozkopie, zawsze ma cos z dlugim rekawkiem i stopka ubranego.
Moja z kocyka się rozkopuje, ale teraz śpi pod kołderką. Daję ją do linii pach - rączki muszą być odkryte ;) a resztę w nóżkach wkładam za materac. Nie odkryje się w nóżkach i nie narzuci sobie na główkę ;)
Moja śpi w pajacu polarowym i pod tą kołderką. Grzeję troszeczkę w nocy - taki lekko ciepły kaloryfer, a w dzień w ogóle.
Zauważyłam właśnie, że zakłada się dzieciom rajstopy, na wierzch spodenki i jeszcze gruby koc na to (np. na spacer). Nie za grubo, jak nawet nie ma jeszcze zimy?

Hejka;-) kupiłam takiego pajaca z reniferem - świątecznego;-),dresik i trzy pary półśpiochów - powiem wam że jak dla mnie półśiochy i body to najlepszy zestaw na codzień,bardzo to wygodne ;-) a o co się niepokoisz?że dużo ludzi w galerii i choroby pewnie?;-)
Też lubię :) nie znoszę śpiochów, najlepsze półśpiochy i spodenki :)

Dajecie do spania dzieciaczki na boku?
Spała przez pierwszy miesiąc, potem bałam się, że się przekręci i do teraz śpi na plecach. Na boku leży, jak się karmimy piersią (karmię na leżąco).

U mnie tez lubial jedna stroneba teraz jest obustronny, ja nie kładę na boki bo boje sie ze sie przekreci. Moj syn ma jakis mega skok chyba, po 4 godzinnej przerwie od jedzenia widac bylo ze jest glodny ale jak tylko dawalam butle to zlosc i tak z 5 razy, dopiero zmiana pomieszczenia pomogła, eh ??????

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja też tak beznadziejnie je :( wierci się strasznie i wypycha smoczek, choć na pewno jest głodna. Już nie wiem, czy zmienić butelkę czy co...

reklama
Cześć dziewczyny ,
Moja mała śpi na plecach . Na początku spała na boczku , ale sama zaczęła się przekręcać. Na brzuchu nie ma mowy . Teraz lubi tak leżeć . Nawet sama się przekręca pleców na brzuszek . Z tyłu też jej się jajo wytarło
Na noc otulam ją bambusową pieluchą (polecam chociaż ceny zaporowe) i na to kołdra z jednej strony taka "pluszowa".
My w dzień ubieramy body, jakieś spodenki i sweterek .

Ja układam na wznak, ale ona i tak ma główkę na bok, włoski się nie wycieraja jak narazie.

U nas dzisiaj 180stopni odwrotu i za nic nie chce butelki tylko cycus i cycus cały dzień :-)

Kurczę Julka moze to faktycznie skok ? Skoro mały juz sie "normowal ". Oby jak najszybciej przeszło. Przespanej nocy życzę.

My byliśmy pare razy z mała w galerii.
Nasza mała tez śpi na plecach ale Bie ma narazie wytartych włosków. Narazie nie przekręca sie na boki sama wcale :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny padam na pysk, moje dziecko od okolo pieciu nocy budzi sie doslownie co chwile, marudzi, kreci głowa, praktycznie nie spie. Juz nie mam pomyslu czemu tak jest

Może to skok? U mnie ostatnio też kilka nocy było wiercenie,nie płacze, ale się wierci i przez to nie mogę spać

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Moja od urodzenia śpi na boku i własnie ją odkładałam do łóżeczka na lewym boku i mi się przrkr3cila na plecki i patrzy na mnie.ówię jej, że teraz pójdzie spać i zakrywam kocykiem a ona mig na drugi boczek i śpi:) Słodkie to było, zobaczymy czy rzeczywiście zostanie w łóżeczku.

Hej.
Julka u mnie ostatnio też tak noce wyglądają. Budzi się zje i za godzinę znowu i macha głową, jeczy, stęka itp. Myślę że to skok bo przecież wiecznie tak nie może być :biggrin2:

U mnie też Filip śpi na plecach, ma wyparte włoski z tyłu ale to od tego że główka lata na prawo,lewo. Na boczku przysnie po karmieniu ale później i tak przestawia się na plecy.

I już po weekendzie. Impreza imieninowa udana, mały nawet dobrze się sprawował, ale jak przyszło do drzemki to zdecydowanie woli cisze. I muszę pochwalić bo wczoraj pierwszy raz bez pomocy przewrócił się na brzuszek.
Dziś kłótnia z mężem zaliczona. Byliśmy na zakupach i zapłacił za moje 2 bluzki i kazał sobie dziękować bo to z jego konta pieniądze zeszły. Kurde no! A myślałam że mamy wspólny budżet. Grrrr!

U Filipa prócz wysypki na szyjce i suchych placków za uszkami zrobiły się jeszcze czerwone poliki, więc alergia na mleko krowie jak nic. Muszę włączyć ostrzejszą dietę i czytać dokładnie etykiety.

No to dziewczyny licze na to.ze to faktycznie skok i w koncu minie ;) ale po takim.skoku to powinien chodzic albo chociaz raczkowac bo takiego marudzenia od urodzenia jeszcze nie mieliśmy ;) moj synus tez sie jeszcze nie przekreca, znaczy w sumie probuje i przekrecilby sie ale go raczka blokuje i jeszcze nie wie co z nia ma zrobic zeby sie przekręcić. A dzis pobił rekord i zjadl az 210ml na noc, ciekawe o ktorej sie obudzi.

reklama
Hej. My już na nogach od godziny . Mi się już nawet pisać nie chce, że mała z dziecka które budziło się max dwa razy tak się przestawiła, że pierwszy raz budzi się już ok 23-24 i ląduje u nas w łóżku . jest to moją osobistą porażką , ale w pewnym momencie nie miałam siły odkładać jej nty raz

Do góry