reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U nas dziś kąpiel z tatą w dużej wannie ale pluskania było. Chyba będzie się trzeba wybrać na basen, gdybyśmy jutro gości nie mieli to by już mała się bawiła. Ciekawe czy zaśnie z tych emocji

reklama
My bylismy dzis na dlugim spacerze, wietrzylam sypialnie i posciel malemu, nawilzylam powietrze, zobaczymy czy coś tp zmieni, bo już ledwo widzę na oczy po tych pobudkach co godzinę...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wasze pociechy grzecznie pod kocami leżą? Kurczę, mój się wykopuje, a rączki to już koniecznie muszą być nad kocem...

My dzisiaj wybraliśmy się popołudniu do galerii, zabraliśmy mała pierwszy raz i bardzo fajnie, grzeczna byla:-) oczywiście tyle jej nakupilam ubranek, już się pojawiają takie świąteczne przeladne:-)

Teraz mała już spi, mąż z kolegami wyszedł, a ja mam blogiiii spokój i leżę sobie:-) kupiłam też dwie książki jedna o rozwoju dziecka, druga o żywieniu to będę przegladac:-)

Na przeziębienie zawsze mi pomaga syrop z cebuli, nie zauważyłam też żeby mała po nim nie chciała mojego mleka czy miała problemy z brzuszkiem.

Lila ja mam własną działalność i akurat podczas macierzyńskiego jest bardzo fajnie bo można trochę pracować a zasiłku nie zabierają :-)

Lizzy moja też spod koca się zaraz rozkopuje, bo one są jednak trochę śliskie i to dlatego chyba.
Kolderka silikonowa też średnio bo za sztywna i trudno mi ją opatulic, dopiero mama mi wyszukala taka z pierza i jest super tak przylega, opatula dziecko, z niej się nie rozkopuje :-)

Witam!

Toteczko - spełnienia marzeń!
Asia, a jaka to praca? Jeśli możesz napisać.
Iwonaimaja - zdrowia! Przeziębienie? Co na to bierzesz?
Karolina, moja się trochę rozgadała, ale to też zależy od dnia :)
Basia - zgadzam się z Iwoną. Najlepiej położyć przy nakryciu, zanim zjawią się goście :)
Lizzy - moja też poważna na spacerach :)
Pauladabro - przytulam :(
Flamie - ja i chłopcy mamy niebieskie, mąż brązowe, a Anastazja nie wiadomo jakie. Jedni mówią, że ciemno niebieskie, inni, że brązowe, ja widzę, że jej jaśnieją z takich granatowych. Ciekawe jakie będzie miała :)

Chora jestem :( Zawalone zatoki, jak co roku, mam nadzieję, że Młoda się nie zarazi. Kupiłam maseczki i staram się leczyć domowymi sposobami, bo przecież karmię piersią. Może Wy macie coś ekstra na zapchane zatoki i ból twarzy i czoła przy tym??
Lila na zatoki polecam nagrzewannie, ja mam termoforek z pestek wiśni podgrzewam go i trzymam na czole. Robie tez długie inhalacje z amolu pod recznikiem mnie coś takiego pomaga
I zdrówka życzę
A próbowałaś przepłukać zatoki Sinus Rinse np. Dobre są tez tabletki Sinupret
a sinupret wolno przy karmnieniu?
chyba ze Lila nie kp bo zapomniałam

My dzisiaj wybraliśmy się popołudniu do galerii, zabraliśmy mała pierwszy raz i bardzo fajnie, grzeczna byla:-) oczywiście tyle jej nakupilam ubranek, już się pojawiają takie świąteczne przeladne:-)

Teraz mała już spi, mąż z kolegami wyszedł, a ja mam blogiiii spokój i leżę sobie:-) kupiłam też dwie książki jedna o rozwoju dziecka, druga o żywieniu to będę przegladac:-)

Na przeziębienie zawsze mi pomaga syrop z cebuli, nie zauważyłam też żeby mała po nim nie chciała mojego mleka czy miała problemy z brzuszkiem.

Lila ja mam własną działalność i akurat podczas macierzyńskiego jest bardzo fajnie bo można trochę pracować a zasiłku nie zabierają :-)
super ze mozesz dorobic a co za działalność masz?
ja staram sie młodego nie zabierać do galerii...jakies schizy mnie łapią wole z nim po lesie pospacerować:)

a co kupiłaś?
pochwal sie

Jakieś głupoty wyczytalam o tym 4miesiacu,teraz czytam że od roku do 3lat jak oko przyjmuje promienie słoneczne to się ostateczny kolor kształtuje:-) i to mi się bardziej prawdopodobne wydaje.
Ja mam niebieskie oczy a mąż piwne więc ciekawe jakie będzie miała ostatecznie.wlosy miała czarne po urodzeni,teraz już zjasnialy,a że spodu to już w ogóle blond jej rosną:-)

Codziennie się zmienia,a tak rosnie,jak ja wczoraj przygotowywałam do snu to się zastanawiałam gdzie się podziały moje malusienkie stopki:-) niech ten czas tak nie ucieka.
oj bardzo szybko czas biegnie nawet nie wiem kiedy:( synek mi rośnie a córcia to już panna
Też się zastanawiam nad skokiem tylko chodzi mi o to, że nawet w tym temacie w necie piszą o tylko o kp, że kryzys może być i takie tam bo dziecko chce do piersi ciągle. A co z maluchami na butli? Nie chcę, żeby ją brzuszek bolał jak cała noc w nia mleko bede ładowac
Kamejka budziła się 2 razy od jakiegoś tygodnia może dlużej 3 razy bo pierwszy raz już koło 11 a od dwóch dni co 2 godziny. Dziś w nocy jak mijały 3 godziny to dawałam mleko a pomiędzy tym lulałam tylko.
oj ja nie doradze bo ja kp i na mm zupełnie się nie znam

Lila, zdrówka!! :)

Zauwazylam dziś jakby wysypke na brzuszku malego. Nie duzo, troche krostek. Podejrzewam potowki, ale nie jestem pewna.. Nie wiem jak odroznic od alergii.

reklama
Wasze pociechy grzecznie pod kocami leżą? Kurczę, mój się wykopuje, a rączki to już koniecznie muszą być nad kocem...

Tez sie rozkopuje i tez raczki na wierzchu musze polozyc. Nie sadze by bylo mu zimno jak sie rozkopie, zawsze ma cos z dlugim rekawkiem i stopka ubranego.

Do góry