reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Moj synek skonczyl w piątek 3 miesiace i neurolog mowila ze powinien sie dzwigac, jak go podniosla za rece do gory to glowa mu poleciala do tylu i podobno to niedobrze bo juz powinien ją dzwignac, dala mu jeszcze miesiac

reklama
Toteczka głowa do góry!!!Ja wiem że łatwo się mówi ale wierz mi będą lepsze dni jeszcze trochę. Nasze maluchy zaczną oglądać świat z innej perspektywy i bedzie lepiej. Jeżeli chodzi o kwestie dzwigania to słabo. Slabo nam tez idzie obracanie na boki wiec zaczynam sie juz martwić skonsultuje to z lekarzem. Pamiętam ze z synem tez tak miałam i dostaliśmy skierowanie na rehabilitację. Chyba siostra idzie w jego ślady.
Moja Pola tez uwielbia spać na rękach w dzień. Wieczorami wytarczy jej tylko zeby mam ja przytulila mocno i tez zasypia. Ostatnio ma slabe noce budzi sie po 2 razy w nocy co jest do niej nie podobne,bo jak byla mniejsza budzila sie raz. Pobudki robi juz o 5-6,wczesniej spala do 8. Jak dzien juz byl poukladany tak teraz znowu wszystko stoi na głowie. Trudno ale narazie Pola dyktuje warunki w naszym domu.

Dziewczyny karmiące mm do kiedy daje sie witamine D?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Dziś już lepiej. Na spacerze byłyśmy półtorej godziny i jak nie spała to leżala sobie- szok. A co do vit D to nam lekarka kazała podawać. Z tegonco widzę to te dawki tak się zmieniają, na przykładzie dorosłych to preparaty zaczynały się od 800 mg a teraz są już suplementy mające 4000!!! Aga Gunia dziwne, że w Norwegii nie zalecają dodatkowej suplementacji.

Jest zalecana suplementacja, ale wit D jest zalecana w formie tranu i niezaleznie od rodzaju karmienia. W mojej rozpisce jest, że jeśli choć trochę dziecko dostaje mleka matki to musi dostawac tran albo wit D. Jeśli tylko mm to mozna podawać tran w zmniejszonej dawce i nie mam zaznaczonej wid D jako zamiennika w tej sytuacji.
Ale to są takie nasze zalecenia.. wiadomo, że w PL może być inaczej. Myślę, że nie będę pisać o zalecenaich tego rodzaju by nie mieszać w głowie czytającym :p

Dopadło i mnie gardło my sie nie wyleczymy jak nie syn to córka a teraz ja od 3 tygodni ciągle ktoś jest chory. Nasza Pani dr powiedziala ze jak Pola sie rozchoruje to teraz juz tylko szpital. Masakra chce mi sie juz wyć.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj maluszek dzis byl marudny, malo co spal, teraz tez go usypialam na rekach, a raczej sie to nie zdarza. Mam nadzieje ze to nie zmiana mleka i jakis bol brzuszka :( ogolnie to nan mu bardziej smakuje, zjada okolo 140,teraz na noc zjadl 160. I nawet mniej ulewa, ale narazie za wczesni na jakies opinie..

reklama
Moja dzisiaj na noc 210ml zjadła glodomor mały

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką jej syn ma cukrzycę zachorował jak miał chyba 2 lata i mówiła że jej lekarka powiedziała że duża rolę odgrywa właśnie Wit d ze za malo się ja dzieciom podaje ze tej witaminy nie idzie przedawkowac a jak już się nie podaje tej witaminy to powinniśmy podawać tran
Może warto trochę o tym poczytać

Do góry