reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Toteczka moja tez nie nalezy do latwych... Szczegolnie po synu, ktory byl a jakby go nie bylo tylko jadl, spal i smial sie. Ale moja polezy troche pod karuzelan na macie tez, uda jej sie przysnac w dzien, ale drzemki nie dluzsze niz 40min, na szczescie wieczor odpukac jest super bo kapie ja, karmie i odkladam do lozeczka i zasypia

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja chyba zrezygnuję z tego forum. Bardzo ciężko jest mi czytać jak Wasze dzieci bawią się na matach,, przy karuzelce czy śpią w ciągu dnia. Moje dziecko niczym naie potrafi się zająć, jest wiecznie niezadowolone i wisi na mnie cały dzień. Teraz przy katarze jest jeszcze gorzej, nosa nie da sobie zakropić i wyczyścić a na siłe wyrywa się tak i płacze, że mam wrażenie, że krzywdę jej robię. Jak poczytalam o dzieciach HNB i czeka mnie takie życie to mam dość. Dziś wpadłam w taki dołek, że chciałam wyjść z domu i nie wracać, przepłakałam godzinę. ,
Daj jej i sobie czas. Każda z nas ma fatalne dni. Moja śpi w ciągu dnia tylko na rękach praktycznie...trudno. Każde dziecko jest inne i wcale nie gorsze dlatego, że bardziej potrzebuje twojej bliskości. Ja sobie tłumaczę, że jeszcze będę tęsknić za tym i wrzucam na luz. Jasne super by było gdyby mała umiała się sobą zająć, ale decydując się na dzidziusia wiedziałam, że może być czasami słabo. Jesteś cudowną matką, bo mimo wszystkich trudów dajesz jej całą siebie.
Ja akurat wróciłam na forum, żeby właśnie w chwilach do dupy móc się komuś kto mnie zrozumie 'wypłakać'.
Głowa do góry. Jutro nowy dzień i będzie lepiej.
Tak dla pocieszenie usypiam małą już 3h.

Ja chyba zrezygnuję z tego forum. Bardzo ciężko jest mi czytać jak Wasze dzieci bawią się na matach,, przy karuzelce czy śpią w ciągu dnia. Moje dziecko niczym naie potrafi się zająć, jest wiecznie niezadowolone i wisi na mnie cały dzień. Teraz przy katarze jest jeszcze gorzej, nosa nie da sobie zakropić i wyczyścić a na siłe wyrywa się tak i płacze, że mam wrażenie, że krzywdę jej robię. Jak poczytalam o dzieciach HNB i czeka mnie takie życie to mam dość. Dziś wpadłam w taki dołek, że chciałam wyjść z domu i nie wracać, przepłakałam godzinę. ,
moja droga nie załamuj się , to co ja przeszłam z moją córką to chyba tylko ja wiem, ją nic a nic nie interesowała nie spała cały dzień jeść jak jadła to tak łpaczywie ze się dławiła krztusiła a na koniec i tak ulała ale to takim hlustem że przebierałam ją 10razy dziennie......nienawidziła!!!!!!!!!!!wózka wiec o spacerach to ja sobie mogłam albo pomarzyć albo poczytac, wózek poprostu ją parzył, nie było mowy o gościnie bo był ryk nie ważne czy my poszlićmy czy ktoś do nas przyszedł......mogłabym tak wymieniać i wymieniać ale co ci chce napisać teraz jest cudowną dziewczynką wspaniałą,mądrą kochaną rezolutmą pomocną......nie wyobrażam sobie źycia bez niej!!!

Toteczka, to forum wlasnie jest po to by sie pochwalic i cieszyc dobrymi dniami i malymi sukcesami i by biadolic jak przychodza ciezkie dni :) Kazde dziecko jest inne, jedne aniolki inne wymagaja duzo uwagi. Sa tu mamy, ktore cie doskonale zrozumieja bo sa albo byly w podobnej sytuacji.
Masz przesliczna coreczke, ktora po prostu bardzo potrzebuje mamy.. Duzo cierpliwosci ci zycze. Zobaczysz, ze bedzie lepiej.

Dziś nie cale 20ml w sumie z obu piersi odciagnelam :( Zazdroszcze tym co moga na samej piersi wykarmic dzieci.
Maly caly czas grymasi przy jedzeniu i piersi to tak po 5min possie i krzyk. Czasem tylko jak sie przyssie to potrafi z pol godziny, ale to rzadko bardzo.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witam
A ja chora jestem jelitowke mam i zostałam sama w domu z dziewczynami maz do pracy poszedł wczoraj przelezalam cały dzień nie wiem czy dam radę majke do szkoły zawieść oby tylko małej nie zlapalo

Moja niunia też się sama nie zabawi jedyna atrakcja to karuzela na macie nie polezy tylko na rękach chce jedyny plus fajnie śpi w dzień potrafi i 3h

A u mnie okres zawitał pierwszy po porodzie[emoji3] mojej małej uszko się podwija i martwię się że będzie odstajace bo już zaczyna lekko odstawać. Przykleilam plaster ehh

Witam!

Flammie - ja jeszcze nie czytałam, ale za to słuchamy płyt z piosenkami dla dzieci, tańczymy sobie i śpiewamy :) Uwielbia to :)
Toteczko, u mnie też bywają gorsze dni, jak pewnie u każdego, u mnie może mniej, u Ciebie więcej więc przytulam i życzę wytrwałości! Wiesz, że to przejściowe, główka do góry!
Julka, cieszę się, że u Was już lepiej. Oby tak zostało!!
AgaGunia - śliczny piesek!!!!!!! Uwielbiam psy, ale mamy kota więc o psie mogę pomarzyć. Może jak dzieci podrosną...
Kamejka - u nas spacery kilkugodzinne, a jak uśnie to ją stawiam przed drzwiami, mam otwarte drzwi i działam wtedy przy garach, bo na dole mam kuchnię akurat, ale to jak jest w miarę ciepło i słonecznie. A tak to może ze dwie godziny łażenia przez cały dzień.

Mój też zajmuje się Młodą, również z nią zostaje.

Odchudzam się, dość! Zaczynam ćwiczyć i mniej żreć, bo tylko się cieszyć, że nie tyłam jedząc tyle, ile jadłam :errr: Przecież to trzeba mieć coś z głową, żeby tak robić i jeszcze te słodycze. Ja karmię tylko piersią więc mam nadzieję, że tylko trochę ograniczając i więcej się ruszając zacznę tracić te kilogramy!! Zostało mi 7 do wagi sprzed ciąży, a chciałabym 10. Macie tę grupę wsparcia??;)

Lizzy - ojej :) Mnie rok temu, 17 października rozpoczęła się ostatnia miesiączka... :):):) Dzięki za przypomnienie tego czasu :)

Mam dwa pytania:
1. Nie wiecie może w jakim banku jest najlepsza oferta, jeżeli chodzi o formę oszczędzania pieniędzy dla dziecka?
2. Karmię piersią i biorę omega med dha, zalecenie ze szpitala. Jakie witaminy do tego mogę brać, żeby nie przegiąć z ogólną ilością?

Ostatnia edycja:
Iwonaimaja - zdrówka!
Aga, mojej też się te uszy podwijają, do tego jeszcze prawie łysa i też nie chcę, żeby jej odstawały :baffled:

reklama
Do góry