reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Toteczka, robilam tak, probowalam mieszac lyzeczka ale i tak w porownaniu do bebilonu comfort to bylo bardzo spienione, wyplywalo mu z buzi, przerywal jedzenie bo sie denerwowal, lykal duzo powietrza. Zdecydowałam się na zmiane na nan, juz zrobilam 1sza butle, proporocje 1,5 nowego do 2,5 starego. Juz po tych proporcjach mleko nie bylo tak spienione, zjadl bez przerywania i nie wyplywalo z buzi. Ehhh oby choc troche sie zmienilo bo oszaleje.

reklama
Może faktycznie zmienić. Moja mama (lekarz) twierdzi, że najlepiej na Enfamil, bo jest z zagęszczaczem. U nas w szpitalu dokarmiali nim maluchy. Przepraszam miałam już wcześniej ją podpytać, ale zapomniałam.
No właśnie jak już mamy tu ekspertke [emoji38] to jakie mleko mm jest najlepsze? Za 2 miesiące chce przejść z Nutramigenu na zwykłe mm.

Sprawdziłam w mojej mądrej książce, ale niewiele na temat ulewania tam jest.. ot, że to normalne, żeby odbijać itd. No i żeby lekarz dziecko obejrzał jeśli ulewa bardzo chlustając, albo ulewa po dłuższym czasie od posiłku.

Asia zglaszalam wielokrotnie lekarzowi (nie jednemu) ze ulewa, a kazdy mowi ze do pol roku to normalne a jak nie ulewa jak z węża (u nas zdarza sie to raz na jakis czas, teraz czesciej bo Bebilon sie bardzo pieni i dużo powietrza lyka) to nie ma mowy o refluksie. Muszr sie chyba na wlasna rękę sie tym zająć. Dzis wlasnie konczymy 3 miesiace i ogolnie to jestem zalamana. Jeszcze firmy mleka mu nie zmienialam bo caly czas jestesmy na bebilonie, tylkp wczesniej na comforcie.
Julka, pytałam kiedyś czy próbowałaś bebilon przeciw ulewaniu?

Doris, ja też uwielbiam karmienie piersią, często jest tak, że ją karmię a ona przerywa i się do mnie śmieje - nie ma nic piękniejszego:)

maryńka, ściskam:* fajnie, że u Was ok.

Pytała któras jak walka z waga:) U mnie super, zostało 7 kg, czuję się już super, ćwiczenia to potęga:)

reklama
Do góry