reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja nie jestem ekspertem, ale polecano mi zawsze Hipp Bio combiotic, mam takie na czarną godzinę:)
Nieufna przepraszam ale miałam napisać do Karoliny85 bo jej mama jest lekarzem z tego co pisała. Coś mi się pomyliło. Odnośnie mleka to właśnie i Hippie myślałam bo dawałam je na samym początku tylko że Comfort.

reklama
Nieufna przepraszam ale miałam napisać do Karoliny85 bo jej mama jest lekarzem z tego co pisała. Coś mi się pomyliło. Odnośnie mleka to właśnie i Hippie myślałam bo dawałam je na samym początku tylko że Comfort.
Na samym poczatku, jak miałam kryzys laktacyjny to dwa razy dałam małej ten Hipp i było bardzo ok. On jest polecany na kolki i zaparcia i ma dobry skład. Moja teściowa jest pediatrą i go polecała, natomiast nie polecała nan, bo po nim mamy często zgłaszały kolki. Dobre jest też zwykłe Bebiko.

Przyszła mata rainforest:) Mała ponad godzinę leżała i rozmawiała z papugą :)))

Toteczka probowalam ale zupelnie mu to nie podeszlo i nie chcial wrecz jesc, brzuszek go bolał i sie spinał.
Karolina to mowisz ze lepiej na enfamil niz Nan?
Podpytam jeszcze mamę. Z tego co pamiętam to obawiałaś się ponownej zmiany mleka. Wspomnę jej o tym.
No właśnie jak już mamy tu ekspertke [emoji38] to jakie mleko mm jest najlepsze? Za 2 miesiące chce przejść z Nutramigenu na zwykłe mm.
Ja absolutnie się w swoim imieniu nie chce wypowiadać. Konsultacje lekarskie na odległość to też kicha. Ja karmię tylko piersią, więc tematu mm nawet nie liznęłam.

Mały po raz pierwszy bez lulania i marudzenia zasnął w ciągu dnia :szok: Z pomocą smoczka i tygryska, którego wymiętosił udało mu się zasnąć w ciagu pół godziny (kupa się trafiła w międzyczasie). Trochę mnie martwi, że smoczek, ale zabrałam jak tylko zasnął.. Dla mnie to pamiętna chwila i jeszcze w szoku jestem :) No i tygrysek okazał się udanym zakupem.

Podpytam jeszcze mamę. Z tego co pamiętam to obawiałaś się ponownej zmiany mleka. Wspomnę jej o tym.

Ja absolutnie się w swoim imieniu nie chce wypowiadać. Konsultacje lekarskie na odległość to też kicha. Ja karmię tylko piersią, więc tematu mm nawet nie liznęłam.
Tylko pisałaś ze mama lekarką jest i myślałam że może cos więcej będziesz wiedziała na temat mleka

Na samym poczatku, jak miałam kryzys laktacyjny to dwa razy dałam małej ten Hipp i było bardzo ok. On jest polecany na kolki i zaparcia i ma dobry skład. Moja teściowa jest pediatrą i go polecała, natomiast nie polecała nan, bo po nim mamy często zgłaszały kolki. Dobre jest też zwykłe Bebiko.

Przyszła mata rainforest:) Mała ponad godzinę leżała i rozmawiała z papugą :)))
No właśnie moje starsze córki miały po Nan uczulenie zresztą strasznie słodki był wiec zmieniłam na Bebiko był super ale teraz jak mała skończy pół roku to zostane przy tym Hipp bo teraz dostępny nawet w Lidlu

Mały po raz pierwszy bez lulania i marudzenia zasnął w ciągu dnia :szok: Z pomocą smoczka i tygryska, którego wymiętosił udało mu się zasnąć w ciagu pół godziny (kupa się trafiła w międzyczasie). Trochę mnie martwi, że smoczek, ale zabrałam jak tylko zasnął.. Dla mnie to pamiętna chwila i jeszcze w szoku jestem :) No i tygrysek okazał się udanym zakupem.
Flammie u mnie też jakoś inaczej wyszłam na spacer z nią i jak spała zostawiłam ja na zewnątrz w wózku i o dziwo spi już z 2 godzinę mimo ze wózek nie jedzie oczywiście coś w między czasie poplakiwala ale chwilkę polulałam i śpi dalej

U nas dzisiaj był spacer, ładnie spała prawie cały czas na
słonku:-) potem zjadła dwie butelki po 120ml jedna mojego mleczka druga mm w odstępie godzinnym,:-)!

Ja daje nan, co prawda max 120ml dziennie i to nie zawsze ale dobrze go mała przyjmuje, nigdy nic się nie działo.

A te uśmiechy podczas karmienia piersią i słodkie spojrzenia są nieocenione, bezcenne :-)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Nieufna tez uwielbiam te chwile jak na mnie patrzy i sie nagle usmiecha albo jak cos do niego gadam to i on zaczyna i tak smiesznie wychodzi z tym cycem w buzi :) tak sie ciesze ze udalo mi sie wywalczyc to kp. Jestem z siebie dumna ;)

My mamy hipp bio combiotik. Czasami pije to mleczko i wszystko po nim ok. Myslicie ze jedna butla na noc mleka mm a pozniej cyc jeszcze bardzo zaburzy kp?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Puk puk kochane, czy ktos nas jeszcze pamieta. Tu mama 5 kg Teosia pospieszalskiego. Rosniemy, spimy i smiejemy sie w glos ;) u nas rodzinne kichanie, kaszel i brak apetytu. Jutro kontrola czy malemu jest lepiej, poki co inhalacje i niestety siedzimy w domu bo starszak przedszkolak tez zalatwiony. Dobrze ze Teos to aniol na ziemi spi je posmieje sie z naszych glupotek i pada. Spi w nocy i po 9h ale skonczyl sie raj i kaza budzic bo za malo zjada. Ja dalej wisze na laktatorze i niestety musze dokarmiac mlekiem modyfikowanym, ale tylko raz dziennie. W listopadzie zaczynam wprowadzac pokarmy stale i jestem przerazona jak to z rozszczepem bedzie wygladalo :( no i kazdy dzien zbliza nas do operacji. od miesiaca jestesmy juz sami i jest super.

pozdrawiam Was i Maluszki serdecznie, rosnijcie zdrowo a ja znowu tu wpadne...
witaj super że się odezwałaś:)

Do góry