reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mój właśnie cycolil więc spał od ok 21 do 5. Jak wstałam do niego miał zimne rączki oczywiście cały się rozkopal. W domu mam 20,5 stopnia. On śpi w bodziaku na długi rękaw, Spodenkach od piżamki, skarpetkach, od paszek w dół jest owiniety kocykiem, bo się odkrywa i na to cienka kolderka, taka z rożka.
Jak ubieracie dzieci do spania? Bo on chyba marznie mi, bo ręce jak lody.
Madziolina, mój nie odbija w nocy jak zje, bo jak go wezmę do cyca to już tak zasypiamy razem.

Dziewczyny, które miały, używacie jeszcze monitorowanie oddechu? Mój Maluch cały czas w nocy śpi z przyczepiona Snuza.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mój właśnie cycolil więc spał od ok 21 do 5. Jak wstałam do niego miał zimne rączki oczywiście cały się rozkopal. W domu mam 20,5 stopnia. On śpi w bodziaku na długi rękaw, Spodenkach od piżamki, skarpetkach, od paszek w dół jest owiniety kocykiem, bo się odkrywa i na to cienka kolderka, taka z rożka.
Jak ubieracie dzieci do spania? Bo on chyba marznie mi, bo ręce jak lody.
Madziolina, mój nie odbija w nocy jak zje, bo jak go wezmę do cyca to już tak zasypiamy razem.

Dziewczyny, które miały, używacie jeszcze monitorowanie oddechu? Mój Maluch cały czas w nocy śpi z przyczepiona Snuza.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Moja też tak miała to kupiłam polarowe pajace i pod to body z krótkim i już zimnych rączek nie ma. :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, których dzieci śpią na rączkach - próbowałyście opatulić dziecię np w kocyk i żeby miało coś przy buzi? Moja mama kiedyś małą opatuliła kocykiem, że teraz tak zasypia w dzień sama w wózku, nawet czasem sobie zarzuca coś na buzię(kocyk albo pieluszkę);) Potem oczywiście jej to zdejmuje.
U nas noc w miarę, pobudki co 3 godz i zasypiała od razu.
Wreszcie przestało padać.

Wieczorem ja zawinelam w kocyk a i tak lulałam 2 godziny.
My mamy monitor angel care pod materacem.
Kaarolina z tymi facetami to tak jest, mój choć dużo pomaga w domu i przy małej to czasem ma takie zagrania że bym mu walła. Ostatnio wrócił z pracy, dokończył obiad i jemy, Ewa śpi mi na kolanach więc próbuję jeść makaron lewą ręką. Co chwile mi spadał z widelca i wszystko zimne a ten lata ze swoim talerzem do kuchni i sie chwali, że trzecią dokładkę bierze.

Kaarolina z tymi facetami to tak jest, mój choć dużo pomaga w domu i przy małej to czasem ma takie zagrania że bym mu walła. Ostatnio wrócił z pracy, dokończył obiad i jemy, Ewa śpi mi na kolanach więc próbuję jeść makaron lewą ręką. Co chwile mi spadał z widelca i wszystko zimne a ten lata ze swoim talerzem do kuchni i sie chwali, że trzecią dokładkę bierze.
Haha. No tak. Mój za bardzo nie pomaga, bo późno wraca do domu. Owszem spędza czas z małą, ale o sprzątaniu czy gotowaniu nie ma mowy.

reklama
A spróbuj ją, jak śpi położyć do wózka i żeby miała coś przy lub na buzi i lulac wózkiem. Na początku będzie stękać, może nawet trochę płakać, może zadziała;) Ja byłam w szoku, jak się mojej mamie udało.

Do góry