reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Madzia moze ja coś wybudza, albo taki typ z tej twojej cory :) moj czasem 30 minut a czasem 2 godziny, ale wolałabym zeby mi lepiej w nocy sypial

U mnie dziś masakra bo padał straszenie deszcz i nie wyszłam z nią na spacer. Przespała dzisiaj 30 min i płacz i marudzenie. Na spacerze zawsze jak wózek jedzie to 1 h pośpi. Idę do lekarza z nią jutro bo to coś nienormalne się robi[emoji26]

Asia, pokazałam Małemu projektor po raz pierwszy. Nie wiem do końca czy mu się podobało. Niby patrzył na ścianę, gdzie były gwiazdki, ale ten projektor też gra. Uspokoił się, bo był nerwowy, ale nie potrafię ocenić czy to muzyka czy obraz. Będę próbować jutro również :p

Czytam Was ale znów nie mam czasu pisać. Syn jest chory i Pola ma zapalenie gardła.Masakra mam dość jesieni chce lata. Wydaje mi się ze nie udzwigne tego psychicznie. Pola ma 3 mce i co chwilę coś. Synek tez jak nigdy co miesiąc chory. Jeszcze szef z pracy wydzwania z pretensjami ze nowe pracownice sobie nie radzą. Wiec ja nawet nie mam ochoty tam wracać.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. W końcu udało mi się Was nadrobić:)

Ja dzis rozłożyłam pierwszy raz matę, super bo mała się interesuje :) mogłam ją rozłożyć już wcześniej ale wydawało mi się że nie będzie jej interesować bo w zasadzie nie wyciągała rączek po zabawki jeszcze. A na macie nagle zaczęła! Super :)

Moja Natka też w dzień w ogóle nie śpi:( dzisiaj jestem padnięta bo była bardzo marudna. Wiec lulałam ją caly czas, próbowałam przystawiać do piersi. Przy piersi zaraz zasypiała, odłożona do łóżeczka po 5 minutach się budziła i tak w kółko cały dzień. Mi się wydaje że ona marudzi bo jest śpiąca... Ale spać potrafi tylko wtulona we mnie, ciekawa jestem ile by tak spała jakbym jej nie odkładała. Podejrzewam, że długo. Więc generalnie łącze się z tymi z was których dzieci w ogóle nie śpią w dzień.

W nocy śpi ładnie, aczkolwiek sama ją wybudzam po 6 godzinach. Czytałam że dziecko do 6 miesiąca jeśli jest na piersi to powinno mieć jedno karmienie nocne po 6 max 7 h snu. Więc tej zasady się trzymam. Robię tak też dla podtrzymania laktacji i żeby mi piersi rano nie wybuchły;) Możliwe że moja mała by przespała całą noc gdybym jej sama nie budziła. Nakarmiona zaraz ładnie zasypia więc dla mnie to jedno karmienie nocne to nie problem.

Martwię się, że za mało przybiera na wadze. Wazy niecałe 4,5 kg :/ strasznie mało, wczoraj skończyła 3 miesiące. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to muszę to skonsultować. Mam nadzieję że nie każą dokarmiać mm :(

Ktoś pytał o kremowanie buzi przed wyjściem na dwór. Ja używam Nivea baby "na każdą pogodę" czy jakoś tak się nazywa. A rano i wieczorem stosuje krem przepisany przez pediatrę bo suche placki miała.

Kamejka moja mała też w dzień śpi tylko na rękach. Zastanawiasz się ile by pospała przytulona to zamiast ją odłożyć zostaw i zobaczysz. Ja już się poddałam i choć nic nie mogę zrobić to odpoczywam psychicznie. I tak musisz po 5 minutach znowu zabawiać lub usypiać małą to lepiej niech pośpi spokojnie.

reklama
Witam wieczorem:)
Milka śpi w najlepsze, ale wczoraj w nocy wstała o 2 i zrobiła sobie przerwę w spaniu do 4, pierwszy raz taki numer mi wywinęła. Za to zaczęła spać w ciągu dnia. Co prawda na rękach głównie albo wtulona we mnie w łóżku, ale zawsze to coś. Tak jak Toteczka staram się wtedy odpoczywać razem z nią i pilnuje teraz tych drzemek.
Jutro szczepienie. Mam nadzieję, że będzie ok jak poprzednio.

Do góry