reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja karmie piersia i mm wprowadzam bo za miesiac bede juz w pracy..
Sa rozne szkoly i wydaje mi sie ze kazde dziecko jest inne.. Zmienily sie tez czasy, nas rodzice chowali inaczej, my inaczej..
Nie podaje posilkow niewiadomo jak czesto.. Jeden taki posilek raz na pare dni, a raczej dwie gora trzy lyzeczki to chyba nie jest tragedia jezeli dziecku nic nie jest, inaczej bym nie podawala.
Jezeli chodzi o sloiczki to moj syn nimi plul i ja sama gotuje warzywa i blenduje wiec nie patrze na etykietki..
Mysle ze krzywdy dziecku nie robie, synowi podawalam i teraz je mi wszystko i nie marudzi,a problemow zadnych nigdy nie mial..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asia, ja mam projektor, ale jeszcze nie próbowałam. Zobacze dzisiaj-musi być całkowita ciemność i dam Ci znać.

Dziewczyny, które mają matę rainforest. Czy tam jest karuzelka, która sama się kręci? Ogolnie jakie funkcje ma ta mata? Tak realnie, co dziecko może. Jednak info od mam, a od producenta to inaczej :) zastanawiamy się nad nią, a cena dość wysoka i wolałabym się upewnić co do posiadanych funkcji :)

Jako, że my na mm jesteśmy to myślę, że po 4 miesiącu będę wprowadzać warzywka. Dopytam pediatry jak radzi, zwlaszcza przy naszych brzuszkowych problemach.

A jakie macie opinie na temat kupowania/gotowania? Wiadomo, jak ktoś ma swojskie to super. Ale jeśli nie? W słoiczku niby przebadane, ale czy faktycznie? Te sklepowe warzywa też niewiadomo czy takie wspaniałe...

A jezelichodzi o pediatre to w dniu kiedy konczyla mala 3 miesiace mialysmy szczepienie i pytalam i powiedzial mize jezeli z brzuszkiem ok to moge zaczac podawac..

Ja planuje na początku sama robić takie ugotowane i zblendowane warzywa czy przetarte jabłuszko. Zmiksowane zupki bo to niedużo roboty, a mam pewność co tam będę miała:-), oczywiście wiadomo że sklepowe owoce i warzywa nie są pozbawione chemii, ale znowu w tych sloiczkach też muszą być konserwanty żeby to się nie psulo, najlepiej było by brać/kupować z jakiegoś gospodarstwa ekologicznego czy przydomowego chociaż na początku bo wiadomo że i tak i tak nie uchronimy 100%przed chemia w produktach spożywczych jak dziecko zacznie coraz więcej jesc:-)

Ja mam te mate Lizzy, napiszę potem bo teraz zabieram się za obiad [emoji5]️

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia, ja mam projektor, ale jeszcze nie próbowałam. Zobacze dzisiaj-musi być całkowita ciemność i dam Ci znać.

Dziewczyny, które mają matę rainforest. Czy tam jest karuzelka, która sama się kręci? Ogolnie jakie funkcje ma ta mata? Tak realnie, co dziecko może. Jednak info od mam, a od producenta to inaczej :) zastanawiamy się nad nią, a cena dość wysoka i wolałabym się upewnić co do posiadanych funkcji :)

Jako, że my na mm jesteśmy to myślę, że po 4 miesiącu będę wprowadzać warzywka. Dopytam pediatry jak radzi, zwlaszcza przy naszych brzuszkowych problemach.

A jakie macie opinie na temat kupowania/gotowania? Wiadomo, jak ktoś ma swojskie to super. Ale jeśli nie? W słoiczku niby przebadane, ale czy faktycznie? Te sklepowe warzywa też niewiadomo czy takie wspaniałe...

Ja mam te mate, wiec moge sie wypowiedziec. Ta mata ma karuzele, ktora sie sama NIE kreci :) Ma sporo uchwytow na zabawki, wiec mozna wieszac rozne zabawki w roznych miejscach. Ma szeleszcacego liscia na dole, zyrafe i lusterko, co jest fajne to zaciekawienia dziecka na brzuchu. U gory ma swiatełka i muzyczke. Do tego ma fajne ustawienie, ze mata sie włacza jak dziecko potrzasnie zabawka albo kopnie w pałąk, czy jakos poruszy matą. Minusy: mata jest dosc cienka, wiec ja musze cos pod spod kłasc i w mojej macie łaczenie pałakow czasem puszcza i sie przekrzywia i musze poprawic, ale ja mam mate uzywana, wiec byc moze dlatego.
Mój synek bardzo lubi tę matę i lubi kopać zabawki :)

Ja planuje gotowac, bo i tak zwykle jakies warzywa do obiadu gotuje. U mnie w sklepach jest sporo warzyw z ekologicznych upraw, wiec zwykle te kupuje. Według mnie zawsze lepiej cos świeżego ze świeżego warzywa zrobić.

A jezelichodzi o pediatre to w dniu kiedy konczyla mala 3 miesiace mialysmy szczepienie i pytalam i powiedzial mize jezeli z brzuszkiem ok to moge zaczac podawac..

No tak własnie pomyslalam, ze jesli podajesz i dziecku nic nie dolega to czemu nie. Na siłe w nie tez jedzenia nie pchasz, wiec pewnie w jakims stopniu jest na to gotowe.
W mojej madrej ksiazce własnie wyczytała ze wytyczne sa miedzy 4-6miesiacem.

Ja z racji tego że karmie piersią to planuje ok 5 miesiąca coś wprowadzać :)
Takie pytanie z innej beczki, czym smarujecie buzie dziecka jak wychodzicie na dwór? Jeśli w ogóle czymś smarujecie.

Ja smaruje emolium 2 razy dziennie u na noc bo ma sucha,skorke bardzo, my tez po 4 miesiacy bedziemy wprowadzac. Drzemnelam sie z synkiem on 2 godziny a ja godzinke, dzis mi sie nic nie chce i nic nie robie

Moja malutka już śpi 2 godziny,po ostatnich marudnych dniach bez spania to miła odmiana;-) spokojnie mogłam obiad zrobic;-)

Lizzy tak jak pisała Flammie ta mata ma sporo rzeczy do zaciekawienia dziecka,przede wszystkim jest mega kolorowa i moje dziecko potrafi leżeć i tylko oglądać-tak 'szczela'oczami po wszystkich elementach.u góry są dwa motylki które się same nie kręcą,są światełka które migają jak muzyczka gra,jest kilka melodii które się wyłączają po pewnym czasie i włączają jak dziecko potrząśnie zabawką,pałąkiem lub mocno kopie-to jest super.są też odgłosy przyrody;-) zabawki można montować w róznym położeniu zarówno jak dziecko leży na brzuchu i plecach(ja jeszcze wszystkich nie powiesiłam,tylko kilka)
rzeczywiście jest cienka i ja też podkladam koc;-) to jedyny minus.
ja nie mam oryginalnej fisherprice tylko z firmy babygift która jest ok 100zł tańsza;-) a wszystko jest identyczne!tylko pałąki u góry są inaczej łączone to jest jedyna różnica.
Link do: DUŻA MATA EDUKACYJNA RAINFOREST TROPICAL LAS PRICE

A i zainteresuje nie tylko najmłodszych ;-)

IMG_20161003_124540.jpg

Załączniki

• IMG_20161003_124540.jpg
    IMG_20161003_124540.jpg
    81,6 KB · Wyświetleń: 281
reklama
Do góry