reklama
Lizzy mój uwielbia, już nawet go pare razy brałam na extra jaze jak nie było sposobu na uspokojenie go, ale wiesz..pamiętam że moja młodsza nie cierpiała jeździć i tak jak mówisz nawet 15 minut nie wytrzymywała. Nie raz, ryzykując wyciągałam ją z fotelika jak mąż kierował i jechała ze mną na rękach a później okazało się jak podrosła, że ona ma chorobę lokomocyjną. Mogła już wtedy po prostu źle się czuć.A jak z podróżowaniem u Waszych Pociech? Mój Synuś nie lubi, bo mało widzi itd. Wzięliśmy to wczoraj na krótką przejażdżkę i był płacz 90% drogi. A to był kwadrans. Mąż chce zabrać Małego do rodziny na Wszystkich Świętych. Trasa 3 godziny w jedną stronę. Ja sobie tego nie wyobrażam, bo Mały i ja się umęczymy tylko. Ale mąż się upiera, że płakał przez czapkę... Nie wiem co robić już...
to samo u nas z ciemnością w aucie, włączam mu wtedy lampkę nad drzwiami pasażera i mam spokójmy samochodem jeździmy dużo ale zauważyłam że wieczorami jak jest już ciemno to płacze nie idzie jej uspokoić tak jakby się bała
główkę mocno trzyma czasami jak jest zmęczona to się jej chwieje
Nastka już ma drugą drzemkę teraz zasnęła w leżaczku
Używałam plastrów i nie polubiłam śladów kleju po nich ani tego że po paru dniach odklejają się brzegi i zbiera się pod tym brud i kawałki sweterków czy bluzekDlatego m.in. nie założę nigdy spirali, znam różne przykre przypadki wśród znajomych dotyczące tego żelastwa. A nie myślałaś o plastrach anty.
Lila mój raczej reaguje na zagadywanie ale nie przejmuj się i nie porównuj bo za to nie ma takiego pięknego rytmu dnia wyuczonego jak Wy Musza nam się róznić bo by było nudno Strach by był jakby wcale nie reagowała
wiem, bo jak odstawiłam słodkie to śniły mi się torty które do mnie mówiłyCukier to nałóg
Czytam etykiety i unikam cukru, syropów, mleka w proszku - pełno tego wszędzie
Toteczka83
Fanka BB :)
Witajcie, jak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych bobasów to zastanawiam się gdzie popelnilam błąd. Może prawdą są te wszystki opinie w stylu " tak ją nauczyłaś" tylko, że Ewa od urodzenia spała bardzo malo, noce w szpitalu to był ciągły płacz i ssanie piersi aż pielégniarka sama zaproponowala smoczek a i tak to nic nie dalo. Teraz choć śpi dosyć dużo w ciągu dnia to tylko na rękach bo jak ją odloże to zaraz się budzi i płacze. Poza tym caly czas trzrba jej poswiecac uwage i zabawiac i najlepiej caly czas spedzilaby w objeciach. Karuzelka, mata to wszytko na minute pomaga, może tego magicznego misia kupić?
to też tak zaczęłam, nie jem smażonego, po 18 i od dziś zero cukru. Zobaczymy ile wytzrymam mam zamiar poćwiczyć z Chodakowską ale "mam zamiar" u mnei bywa rózny i zalezny od nastrojów NikodemaO ja bym chciała z 20 kg. Narazie nie jem słodkiego (uwielbiam słodkie moglabym tylko to jeść) unikam tłustych potraw, ciemne pieczywo ale to też ograniczam i ziemniorów nie jem. I staram sie po 18.00 nie jeść chodź ciężko jest. Narazie pół kg mniej ale to kropla w morzu.
Spróbuj misia i otulacza. Co Ci szkodzi a nuż pomożeWitajcie, jak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych bobasów to zastanawiam się gdzie popelnilam błąd. Może prawdą są te wszystki opinie w stylu " tak ją nauczyłaś" tylko, że Ewa od urodzenia spała bardzo malo, noce w szpitalu to był ciągły płacz i ssanie piersi aż pielégniarka sama zaproponowala smoczek a i tak to nic nie dalo. Teraz choć śpi dosyć dużo w ciągu dnia to tylko na rękach bo jak ją odloże to zaraz się budzi i płacze. Poza tym caly czas trzrba jej poswiecac uwage i zabawiac i najlepiej caly czas spedzilaby w objeciach. Karuzelka, mata to wszytko na minute pomaga, może tego magicznego misia kupić?
Asia28BK
Witajcie[emoji4]
U nas od wczorajszego wieczoru pada i zrobiło się okropnie tak że już dziś ze spaceru nici. :-/
W samochodzie lubi jeździc dużo jeździmy ale nie jakiś długie trasy, najdłużej to ok 45 minut jechaliśmy. Nie płacze, wsumie to śpi zazwyczaj :-)
Julita zdrówka dla maluszka:-*
Iwonaimaja wytrwałości w treningu, najważniejsza to systematycznosc, ja żeby mieć większą motywację to kupiłam karnet na basen, chodzę dwa razy w tyg ale gorzej z dieta bo nie mogę się opanować i to tu to tam zjem coś słodkiego, najlepiej czekoladę do kawki mniammm :-) dlatego te kilogramy pomału spadają:-/
Mata edukacyjna super się sprawdza, narazie powiesiłam tylko parę tych zabawek, nie wszystkie bo grzechotki narazie średnio ja interesują, bardziej kory ogląda, mijające światła i melodyjne i odgłosy przyrody są super, ja jeszcze jej nie zdążyłam rozpracowac więc myślę że to będzie zabawa no długie miesiace:-)
Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas od wczorajszego wieczoru pada i zrobiło się okropnie tak że już dziś ze spaceru nici. :-/
W samochodzie lubi jeździc dużo jeździmy ale nie jakiś długie trasy, najdłużej to ok 45 minut jechaliśmy. Nie płacze, wsumie to śpi zazwyczaj :-)
Julita zdrówka dla maluszka:-*
Iwonaimaja wytrwałości w treningu, najważniejsza to systematycznosc, ja żeby mieć większą motywację to kupiłam karnet na basen, chodzę dwa razy w tyg ale gorzej z dieta bo nie mogę się opanować i to tu to tam zjem coś słodkiego, najlepiej czekoladę do kawki mniammm :-) dlatego te kilogramy pomału spadają:-/
Mata edukacyjna super się sprawdza, narazie powiesiłam tylko parę tych zabawek, nie wszystkie bo grzechotki narazie średnio ja interesują, bardziej kory ogląda, mijające światła i melodyjne i odgłosy przyrody są super, ja jeszcze jej nie zdążyłam rozpracowac więc myślę że to będzie zabawa no długie miesiace:-)
Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
Flammie
Dlatego m.in. nie założę nigdy spirali, znam różne przykre przypadki wśród znajomych dotyczące tego żelastwa. A nie myślałaś o plastrach anty.
Rozne opcje rozwazałam, ale zdecydowałam sie zaryzykowac, bo ma w sumie bardzo istotne dla mnie plusy choc nie jestem do konca przekonana. Licze, ze bede miała szczescie nie miec nieprzyjemnych doswiadczen Nie wiem tez czy na pewno moge ja miec załozona, bo po 2 operacjach jestem. Zobaczymy...
Kurcze, moja się bardzo interesuje telewizorem
Telewizor musi byc interesujacy dla dziecka - swiatełko i obrazki i do tego ruchome
Witajcie, jak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych bobasów to zastanawiam się gdzie popelnilam błąd. Może prawdą są te wszystki opinie w stylu " tak ją nauczyłaś" tylko, że Ewa od urodzenia spała bardzo malo, noce w szpitalu to był ciągły płacz i ssanie piersi aż pielégniarka sama zaproponowala smoczek a i tak to nic nie dalo. Teraz choć śpi dosyć dużo w ciągu dnia to tylko na rękach bo jak ją odloże to zaraz się budzi i płacze. Poza tym caly czas trzrba jej poswiecac uwage i zabawiac i najlepiej caly czas spedzilaby w objeciach. Karuzelka, mata to wszytko na minute pomaga, może tego magicznego misia kupić?
Moj synek tez zaczyna płakac jak odłoze do łozeczka. Jest niezle kiedy małego zawijam w kokonik i jak go odłoze, trzymam mu rece na klatce piersiowej i robie za szumisia. Czasem powierci sie i w koncu zasnie, a czasem musze znowu na rece, uspokoic i odkładam. Czasem protestuje tylko 5min, a czasem bawimy sie tak ponad godzine.
Jest tyle sprzecznych opini na temat usypiania - jedni pisza by nie uczyc usypiania na rekach, a inni polecaja by robic to co sie sprawdza włacznie z usypianiem na rekach. Ja juz zgłupiałam od tego i po prostu uspiam tak by mały czuł sie bezpiecznie, ale tez staram uczyc do samodzielnego zasypiania.. np. kołysze za kazdym razem ciut mniej intensywnie i odkładam do łozeczka nim zasnie.
Tez zaczełam troche cwiczyc z Chodakowska ale tylko niektore cwiczenia, np. na nozki i kuperek. Na FB czesto publikuje takie cwiczenai rozne. Brzuch odpuszczam, bo po cc jestem.
Flammie
Pytanie:
Jakie uzywacie pieluszki?
Kupowałam Libero Newborn dotychczas i były ok, tylko musimy przejsc na rozmiar 3, a ten rozmiar od Libero jest dwa razy drozszy od rozmiaru 2. Kupiłam Pampers na probe, bo nie drogie, ale mi strasznie smierdza chemia :/
Kupowałam Libero Newborn dotychczas i były ok, tylko musimy przejsc na rozmiar 3, a ten rozmiar od Libero jest dwa razy drozszy od rozmiaru 2. Kupiłam Pampers na probe, bo nie drogie, ale mi strasznie smierdza chemia :/
reklama
Ja tylko pampers. Wypróbowałam różne, bo tak dostawaliśmy i po probie chłonności pampers jednak najlepszyPytanie: