reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona, na maty tez sa promocje? bo nie wiem czy czekac w kolejce... :p
40% na maty. Wahałam się między matą samochodzik a tą z włączaniem muzyki nóżkami. Ostatecznie wybrałam opcję z nóżkami bo myślę, że Mały szybciej na tej zaskoczy co i jak :)

Przepraszam wczoraj już nie zajrzałam na forum. Ja w kolejce czekałam 10 minut.

reklama
;
pozwole sobie odpowiedziec. Maty tez obnizone, zastanawialam sie nawet nad muzyczna z fisher price bo mam taka zwykla tylko, ze mojej dzidzi nic nie intetesuje i boję się, ze niepotrzrbnie kase wywale.
w końcu zainteresuje:) Mój też kompletnie nie reagował na machanie mu zabawkami przed nosem aż w końcu zaczął reagować na miśki przy karuzeli. Wali czasami w nie rękami jak szalony:)

Hejka :)
Nadrobilam, naodpisywalam i wszystko szlak trafilo.. ehhh...

Iwona u mnie normalnie strzykawka pobierali (ale Mateuszowi nie pobieralam krwi jeszcze)

Brzuch tez mam tluscioszka twardego :) ale przez diete widze ze coraz mniejszy jest. Jeszcze 5kg do wagi wyjsciowej a chce 10kg zrzucic :) :)

Dalej mnie cholera przeziębienie meczy i dzis kaszlec zaczelam.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

hej kochane wybaczcie ze mało pisze ale trochce się rozlegulowalo u nas przez szpital .Julka napisałam Ci wiadomość . U nas co do tycia to młody w jeden miesiąc przytyl 1200 gram i powiedziano ze za dużo ;) Ja nic nie kupuje narazie bo wszystko mamy w nadmiarze jedynie jak mam okazję ;) Kombinezon na zimę prababcia kupiła ;) Na jesień dostałam za 4 zł ;) wiec powie wam że zadowolona jestem . Dziękuję za odpowiedzi co do wyparzabia . Która tu pisala o jabłuszku? Powiem wam że czasem głupiej . Bo np przy mm trzeba dać dziecku się napić i pytałam się lekarzy pielęgniarek co i zgłupiałam . Każdy vo innego mówi masakra ; (

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Już dawno zauważyłam tą różnorodność odpowiedzi od lekarzy i położnych. Postanowiłam zaufać swojemu instynktowi i "słuchać" dzidzi. Ja daję pić Bąblowi. Wypija ok kubka kopru dziennie i połowy kubeczka rumianku, oczywiście nie na raz:)
Co oznacza za dużo? Tzn, że mam pozwolić dziecku płakac bo głodne by przypadkiem nie przybrało za dużo? Gwiazdka jesli nawet teraz przybiera za duzo to wkrótce to wybiega :) Zobaczysz jak odkryje chodzenie co będzie się działo. I Ty zrzucisz i on, a jak nie to wtedy zaczniecie się przejmowac dietą bo i wrazie czego zagadasz go jak będzie znowu wołał znowu jeśc, odwrócisz uwagę zabawą- będzie łatwiej niż teraz

U nas pobudki co 3 h a nad ranem ból brzuszka. Wczoraj wieczorem też kolka, chyba kropelki przestaly dzialac. Co do maty to ja wczoraj tworzylam zabawki. Wiec kolorowe zwierzatka i ksiazeczki posciagane a wisza rolki po papierze w bialo czarne i bialo niebieskie paski i lusterko a i tak najfajniejsza jest firanka w oknie:). Pytanko: która z Was zaliczyła wizyte w toalecie z maluchem na rękach? :p
Super pomysł:D moja Młoda nad wszystkie super zabawki wielbiła drewniane pomoce kuchenne:) Wałek, łyżki etc to było to:)

Hejka :)
Nadrobilam, naodpisywalam i wszystko szlak trafilo.. ehhh...

Iwona u mnie normalnie strzykawka pobierali (ale Mateuszowi nie pobieralam krwi jeszcze)

Brzuch tez mam tluscioszka twardego :) ale przez diete widze ze coraz mniejszy jest. Jeszcze 5kg do wagi wyjsciowej a chce 10kg zrzucic :) :)

Dalej mnie cholera przeziębienie meczy i dzis kaszlec zaczelam.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
To się kuruj, piwo grzane sobie zrób:)
Ja to bym chciała z 20 zrzucić ale leń ze mnie:) Jak to moja córka 15 letnia mówi : mamo wiesz, że mija kolejna rocznica odkąd zaczynamy biegać od jutra?

Muszę się was zapytać o to jak kładziecie dziecko drzemać albo spać wieczorem? Czy o stałych porach? Czy przy oznanach zmęczenia? Czy jakiś czas po jedzeniu, czy zraz po jedzeniu? Czy jakoś lulacie, czy po prostu odkładacie? Jakiś rytuał jeśli chodzi o drzemki?

Każdorazowe odłożenie małego spać albo na drzemke to jest przynajmniej 5 minut protestu z jego strony, nie ważne jak bardzo jest zmęczony. Wczoraj już musiałam stopery w ucho włożyć, bo miałam problem z uchem od ciągłego krzyku przy moim uchu jak go usypiam :(
Nie wiem jak sobie poradzić z tym. Smoka daje tylko kiedy już nie moge go uspokoić ale i tak czesto wypluwa go.

U nas dzis pobudki o 2 pozniej o 6 i jeszcze pospal do 8:15, a teraz spi od 10. Je wiecej na szczęście, oby tak zostalo :)
Tez chciałam mate, dostałam od siostry taka zwykla..i zastanawiam sie czy jest sens wydawac kase

reklama
Flammie mój zazwyczaj zasypia przy jedzeniu i wtedy odkładam go do łóżeczka. Niestety za ok godzinkę, czasami mniej woła jeść, bo przecież nie dojadł i tak w kółko. W nocy też budzi się nadal co godzinę. Ma z dwie większe przerwy aktywności w ciągu dnia około 2h. Po nich woła jeść, zasypia i za godzinkę pobudka. Jakby policzyć te godzinne drzemki to niby dużo śpi, ale że samemu w tym czasie nie odpoczniesz bo za chwilkę pobudka to inna bajka :). Wieczorem za to już nie zasypia przy jedzeniu tylko drze się w niebogłosy żeby go ponosić i wtedy noszę, co nie oznacza, że od razu mu przechodzi. Marudzi aż padnie. Także ja nie patrzę na zegar tylko dostosowuje sie do jego rytmu a jedyny stały to jest pobudka koło 23. Nieważne o której zasnął, nawet jak przed 23 i tak o 23 się obudzi i czasami gada sobie do 2.

Do góry