reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

My tez:)drzemka od 19 do 20, kąpanko, drzemka godzinna i od 23 niby chce zasnąć ale się wybudza i marudzi, cały czas chce butelkę ale nie je tylko ją sobie w buzi tzryma

Dokładnie tak było u nas ostatnie pare wieczorow i ze spaniem i z butla :) Te butle to trzymal w buzi i sobie tak cmokał bez jedzenia :p

Dzis elegancko spał - od 20:30 do 4:30 i potem od 5:00 do 8:00 :) Raz tylko obudził sie by sie przytulic o 21:00 a o 23:00 nakarmilismy przez sen. Z zasnieciem tez nie było wiekszych kłopotow. Zobaczymy dzisiaj.

No i jedziemy z Polą do lekarza![emoji21][emoji26][emoji40]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisz co z malutka.

reklama
Mam problem Ewa jakis czas temu ulewala troche, potem sie nasililo i nie nadażalam przebierac bluzek i nagle z dnia na dzien koniec. A od paru dni znowu leci raz strawionym raz świeżym mlekiem i to mocno i czesto. Nie wiem o co chodzi

Hej dziewczyny.

Daj znać co z Polą jak będziesz miała chwilę.

Ja byłam w środę z małą u lekarza bo zrobił jej się guzek na ramieniu. Lekarz stwierdził że to ani nie po szczepieniu, ani nie węzły chłonne bo to nie to miejsce. Musimy jej zrobić usg i z wynikiem do chirurga. Ech obawiam się że będą musieli jej to wycinać:( bo to pewnie jakiś włókniak lub tłuszczak a wyczytałam w necie że to się samo nie wchłonie tylko trzeba usuwać chirurgicznie :(

Moja mała też ma takie placki suchej skóry. Pokazałam lekarzowi i właśnie podejrzewa że to od nabiału. Mam zmniejszyć go w pożywieniu. To teraz do jedzenia zostały mi tylko wędliny:p i dostała maść ze sterydem na ręce i nóżki + maść z witaminami na buzię.

U nas sen od 21 do 4.30 potem pobudka o 7 i śpi dalej [emoji5]️
Dzisiaj było zimno w nocy bardzo, jak wzięłam mała do łóżka to była biedulka taka zimna, mam nadzieję że się nie przeziebi:-/ dopiero od poniedziałku maja nam palić.

Kamejka rany, a to się jej tak samo z siebie zrobiło?

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrówka chorym dzieciom :*
Dziewczynki znalazłam w necie opis skoków rozwojowych. Poczytajcie bo tak naprawdę jest, czasami lekko mijają się z czasem. Dowiecie się czemu dziecię ładnie sypiające nagle budzi się co 15 minut. A żeby nie było za piękni to Wam powiem, że u mojej młodszej te skoki rozciągały się tak bardzo, że praktycznie pierwszy rok życia to był jeden wielki, mozolny skok. ZAnim przestała marudzić po pierwszym, zaczynał sie kolejny i z tym chodzeniem ze mną do toalety też prawda ;) Link do: Skok rozwojowy, czyli kiedy aniołek zmienia się w potworka…

reklama
Witam!

Karolina
- dopiero teraz doczytałam. Fajnie porozmawiać z takim doradcą, ale u nas to nawet nie wiem, gdzie go szukać :D
Aga Gunia - zdróweczka dla Poli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I dla Kacpra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A współżyjesz bez zabezpieczenia?
Julka - :) Moja też się ślini.
Iwona35 - bardzo się cieszę, że się wszystko udało :) Oj wiem, jaki to płacz w dziubek, takie żalenie się słodkie hehe :D
Aga - powodzenia w niedzielę! U nas proboszcz zawsze na chrzcie powtarza, że jak dziecko płacze to i dobrze, ma prawo, też uczestniczy, bo gdyby zaczął płakać chrzestny to już wariatkowo :D :D Taki jego żarcik, ale wiem, że płacz dziecka ogólnie stresuje rodziców, bynajmniej mnie :/ Zwłaszcza w publicznych miejscach!
Pauladabro - haha, a my mamy rocznicę ślubu 8 października :) 11! A 9 chrzcimy :)

Ja okresu nie mam, i oby tak jak najdłużej!

Nastka od wczoraj nic mi w dzień nie śpi, skok znowu jakiś czy co? Teraz przysnęła w leżaczku, a ja marzę o tym, by pospała chociaż godzinkę ciągiem, a nie po 10 minut. Nocki ok :) Spała od ok 20, bo wychodzę i ona sama zasypia i tylko do niej zaglądam do 4, potem o 7 już wstała. Czyli jedna pobudka. I ona tak ma, czasami dwie pobudki, a czasami gorsze zasypianie i nocki, różnie, ale zazwyczaj ok.

Moja też chyba lubi ciepło. Odkąd w jedną nockę zmarzłam ja i ona, Arek przepala w centralnym i jest błogo :) A mimo tego na noc zakładam jej body z długim, pajacyk z łapkami na ręce i wkładam do śpiworka. W dzień ma body z długim i półśpiochy, czasami do tego bluzeczkę, jak się w piecu wypali i jest chłodniej.

No i w końcu gada i się śmieje, już tak na całego, często :D :D :D Cudne to!!!!

Wyślę już to i zaraz resztę doczytam :)

Do góry