reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Lila wybacz, niechcacy nacisnelam.
Ja okres mialam rowne 6 tygodni po porodzie,byl tak obfity ze z domu wyjsc nir moglam na miasto. 4 dni byl taki a trwal 8 dni. Zaraz powinnam dostać następny i mam wielką nadzieje ze juz taki nie bedzie.

reklama
Dopiero dziś mogę napisać bo goście z chrzcin zostali do poniedziałku :) Szczęście opłacaliśmy tym z daleka hotel więc nie było potykania się o siebie w domu.
Nikodem przespał całą mszę, podczas polewania wodą tylko potrząsał główką- tak jak to robi podczas kąpieli :) W restauracji spał w wózeczku i budził się tylko jak zgłodniał. Normalnie każdy nam zazdrościł spokojnego dziecka a my się śmialismy, że zanosi sie nam dziecko na niezłego pozoranta bo publicznie całkiem inny niż w domu:)
Teraz testuje karuzelkę od chrzestnego i jest nią zauroczony a jak właczam opcję suszarki to nie musze nawet przy nim siedzieć bo sam zasypia.
Z chrzcin jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas były nawet zawody w grze w bilarda i oczywiście twister. Zarówna moja rodzina jak i męża nie lubią sztywnych imprez więc było bardzo wesoło i choc to brzmi dziwnie, odpoczęłam na chrzcinach:)

Dopiero dziś mogę napisać bo goście z chrzcin zostali do poniedziałku :) Szczęście opłacaliśmy tym z daleka hotel więc nie było potykania się o siebie w domu.
Nikodem przespał całą mszę, podczas polewania wodą tylko potrząsał główką- tak jak to robi podczas kąpieli :) W restauracji spał w wózeczku i budził się tylko jak zgłodniał. Normalnie każdy nam zazdrościł spokojnego dziecka a my się śmialismy, że zanosi sie nam dziecko na niezłego pozoranta bo publicznie całkiem inny niż w domu:)
Teraz testuje karuzelkę od chrzestnego i jest nią zauroczony a jak właczam opcję suszarki to nie musze nawet przy nim siedzieć bo sam zasypia.
Z chrzcin jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas były nawet zawody w grze w bilarda i oczywiście twister. Zarówna moja rodzina jak i męża nie lubią sztywnych imprez więc było bardzo wesoło i choc to brzmi dziwnie, odpoczęłam na chrzcinach:)
U nas teraz w niedzielę. Aż się boję co będzie. Bo nasza też aniołkiem nie jest.

Iwona35 super że imprezka się udała

jak u Was wyglądają drzemki w dzień moja np dzisiaj zasnęła o 8 wstała 11 dostała cyca wyszłyśmy z pieskiem ok 30min spacer wróciła dostała cyca i znowu śpi
robi przerwy między jedną a drugą drzemką godzinę czasami 2h
nie wiem czy nie za często śpi

dzisiaj jak dzwoniłam do przychodni to pielęgniarka się zapytała czy w nocy śpi jak tak ładnie sypia w dzień a ona idzie spać ok 21 i śpi do 5, 6 rano oczywiście z przerwami na jedzenie dzisiaj były i 12,2,4i 6

ale że co, chcesz ją kupić i trzymać ? w domu?
a masz na to warunki?
mnie lekarka mówiła ze szczepionki źle przetrzymywane są niewartościowe.
U nas szczepionki ma przychodnia. My nie kupujemy w aptece.
nie, tylko je kupuje, w aptece pakują do jakiegoś specjalnego opakowania i zawożę do ośrodka i tam już oni je przechowują. troszkę dziwnie to u mnie wygląda :/ nie jestem tym zachwycona no ale co zrobić.

W innych ośrodkach zdrowia też tak jest. Szczepionki są drogie i przychodnie nie kupują ich często na własną rękę. Dobrze, że w aptece dali termoopakowanie. W nim też chyba nie wolno trzymać dłużej niż godzinę. Muszą być w lodówce w odpowiedniej temperaturze.

reklama
Dziewczyny swoją drogą to jak długo można nie mieć okresu karmiąc piersią???

możesz nie mieć tak długo jak karmisz piersią znajoma urodziła w styczniu i jeszcze nie miała
ja po pierwszej ciąży dostałam 4 miesiące po ale nie karmiłam po drugiej równo 6tygodni po dostałam i tez nie karmiłam bo mała zmarła a teraz jeszcze nie mam jutro jest 3msc po porodzie

Do góry