reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lila wybacz, niechcacy nacisnelam.
Ja okres mialam rowne 6 tygodni po porodzie,byl tak obfity ze z domu wyjsc nir moglam na miasto. 4 dni byl taki a trwal 8 dni. Zaraz powinnam dostać następny i mam wielką nadzieje ze juz taki nie bedzie.

reklama
Dopiero dziś mogę napisać bo goście z chrzcin zostali do poniedziałku :) Szczęście opłacaliśmy tym z daleka hotel więc nie było potykania się o siebie w domu.
Nikodem przespał całą mszę, podczas polewania wodą tylko potrząsał główką- tak jak to robi podczas kąpieli :) W restauracji spał w wózeczku i budził się tylko jak zgłodniał. Normalnie każdy nam zazdrościł spokojnego dziecka a my się śmialismy, że zanosi sie nam dziecko na niezłego pozoranta bo publicznie całkiem inny niż w domu:)
Teraz testuje karuzelkę od chrzestnego i jest nią zauroczony a jak właczam opcję suszarki to nie musze nawet przy nim siedzieć bo sam zasypia.
Z chrzcin jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas były nawet zawody w grze w bilarda i oczywiście twister. Zarówna moja rodzina jak i męża nie lubią sztywnych imprez więc było bardzo wesoło i choc to brzmi dziwnie, odpoczęłam na chrzcinach:)

Dopiero dziś mogę napisać bo goście z chrzcin zostali do poniedziałku :) Szczęście opłacaliśmy tym z daleka hotel więc nie było potykania się o siebie w domu.
Nikodem przespał całą mszę, podczas polewania wodą tylko potrząsał główką- tak jak to robi podczas kąpieli :) W restauracji spał w wózeczku i budził się tylko jak zgłodniał. Normalnie każdy nam zazdrościł spokojnego dziecka a my się śmialismy, że zanosi sie nam dziecko na niezłego pozoranta bo publicznie całkiem inny niż w domu:)
Teraz testuje karuzelkę od chrzestnego i jest nią zauroczony a jak właczam opcję suszarki to nie musze nawet przy nim siedzieć bo sam zasypia.
Z chrzcin jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas były nawet zawody w grze w bilarda i oczywiście twister. Zarówna moja rodzina jak i męża nie lubią sztywnych imprez więc było bardzo wesoło i choc to brzmi dziwnie, odpoczęłam na chrzcinach:)
U nas teraz w niedzielę. Aż się boję co będzie. Bo nasza też aniołkiem nie jest.

Iwona35 super że imprezka się udała

jak u Was wyglądają drzemki w dzień moja np dzisiaj zasnęła o 8 wstała 11 dostała cyca wyszłyśmy z pieskiem ok 30min spacer wróciła dostała cyca i znowu śpi
robi przerwy między jedną a drugą drzemką godzinę czasami 2h
nie wiem czy nie za często śpi

dzisiaj jak dzwoniłam do przychodni to pielęgniarka się zapytała czy w nocy śpi jak tak ładnie sypia w dzień a ona idzie spać ok 21 i śpi do 5, 6 rano oczywiście z przerwami na jedzenie dzisiaj były i 12,2,4i 6

ale że co, chcesz ją kupić i trzymać ? w domu?
a masz na to warunki?
mnie lekarka mówiła ze szczepionki źle przetrzymywane są niewartościowe.
U nas szczepionki ma przychodnia. My nie kupujemy w aptece.
nie, tylko je kupuje, w aptece pakują do jakiegoś specjalnego opakowania i zawożę do ośrodka i tam już oni je przechowują. troszkę dziwnie to u mnie wygląda :/ nie jestem tym zachwycona no ale co zrobić.

W innych ośrodkach zdrowia też tak jest. Szczepionki są drogie i przychodnie nie kupują ich często na własną rękę. Dobrze, że w aptece dali termoopakowanie. W nim też chyba nie wolno trzymać dłużej niż godzinę. Muszą być w lodówce w odpowiedniej temperaturze.

reklama
Dziewczyny swoją drogą to jak długo można nie mieć okresu karmiąc piersią???

możesz nie mieć tak długo jak karmisz piersią znajoma urodziła w styczniu i jeszcze nie miała
ja po pierwszej ciąży dostałam 4 miesiące po ale nie karmiłam po drugiej równo 6tygodni po dostałam i tez nie karmiłam bo mała zmarła a teraz jeszcze nie mam jutro jest 3msc po porodzie

Do góry