reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie, my po usg bioderek, wszystko ok[emoji5]️
Ja daje rumianek jak ma problemy z brzuszkiem, nie codziennie.

A jak to jest z mlekiem z piersi, bo wiem że ciągle zmienia się jego skład żeby zaspokoić potrzeby dziecka, ale co z ilością? Tzn jak odciagam to zjada mała tak od 60do 120ml na raz różnie to jest, ale jak będzie większa to będzie musiała więcej zjeść np 180ml?tak jak to jest w przypadku mm, że się zwiększa ilość? Czy z piersi np. w tej samej ilości będzie dwa raz więcej składników odżywczych? Bo jakoś sobie nie mogę wyobrazić żeby mieć za jakiś czas w piersiach dwa razy więcej mleka [emoji5]️

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Iwona35 super że imprezka się udała

jak u Was wyglądają drzemki w dzień moja np dzisiaj zasnęła o 8 wstała 11 dostała cyca wyszłyśmy z pieskiem ok 30min spacer wróciła dostała cyca i znowu śpi
robi przerwy między jedną a drugą drzemką godzinę czasami 2h
nie wiem czy nie za często śpi

dzisiaj jak dzwoniłam do przychodni to pielęgniarka się zapytała czy w nocy śpi jak tak ładnie sypia w dzień a ona idzie spać ok 21 i śpi do 5, 6 rano oczywiście z przerwami na jedzenie dzisiaj były i 12,2,4i 6
Nikodem też śpi dużo w dzień. Godzinka- dwie, z 20 minut czuwania i znowu zasypia. Koło 6 rano do 9 ma dłuższy czas aktywności i pózniej ok 17 tak do 20, czasami trochę dłużej, później go kapiemy i jak zaśnie po kąpieli to o 23 się budzi i wtedy różnie do 24 bywa że i do 2 aktywny. Jak nie zaśnie po kąpaniu to zasypia o 24. Z tymże on spi w nocy niespokojnie. Już kolek nie ma ale tak co godzinkę kwęka i trzeba go pogłaskać albo chociaż potrzymać za rączkę i znowu zasypia

A jak to jest z mlekiem z piersi, bo wiem że ciągle zmienia się jego skład żeby zaspokoić potrzeby dziecka, ale co z ilością? Tzn jak odciagam to zjada mała tak od 60do 120ml na raz różnie to jest, ale jak będzie większa to będzie musiała więcej zjeść np 180ml?tak jak to jest w przypadku mm, że się zwiększa ilość? Czy z piersi np. w tej samej ilości będzie dwa raz więcej składników odżywczych? Bo jakoś sobie nie mogę wyobrazić żeby mieć za jakiś czas w piersiach dwa razy więcej mleka [emoji5]️

robi się bardziej kaloryczny. Karmiłam młodszą piersią 2 lata , prawie rok wyłącznie piersią bo Mała nie chciała pokarmów stałych i nie głodowała:) ten cycek wystarcza bo w miarę upływu czasu przestaje się ograniczać potrawy ze względu na brzuszek.

Witam

Fazerkamm jak tam zrzucanie wagi u mnie na razie -1 od kiedy zaczęłam ale czuję się taka lżejsza a nie pełna nażarta ;)

chyba kryzys laktacyjny zakończony noc i do tej pory ładnie jadła z piersi zobaczymy jak będzie dalej chyba musiałam się wyżalić na forum żeby przeszło ;)

- 3kg :D cm tez spadaja.. w czwartek sie pomierze bo będzie równe dwa tyg :)

Dopiero dziś mogę napisać bo goście z chrzcin zostali do poniedziałku :) Szczęście opłacaliśmy tym z daleka hotel więc nie było potykania się o siebie w domu.
Nikodem przespał całą mszę, podczas polewania wodą tylko potrząsał główką- tak jak to robi podczas kąpieli :) W restauracji spał w wózeczku i budził się tylko jak zgłodniał. Normalnie każdy nam zazdrościł spokojnego dziecka a my się śmialismy, że zanosi sie nam dziecko na niezłego pozoranta bo publicznie całkiem inny niż w domu:)
Teraz testuje karuzelkę od chrzestnego i jest nią zauroczony a jak właczam opcję suszarki to nie musze nawet przy nim siedzieć bo sam zasypia.
Z chrzcin jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas były nawet zawody w grze w bilarda i oczywiście twister. Zarówna moja rodzina jak i męża nie lubią sztywnych imprez więc było bardzo wesoło i choc to brzmi dziwnie, odpoczęłam na chrzcinach:)
Ciesze sie bardzo ze udala sie imprezka :)
Ja tez bym.chciala ma wesolo ale tescie sa bardzo powazni i kościelni więc pewnie stwierdziliby ze to jest za powazna uroczystosc[emoji14]hehehe

Dziewczyny swoją drogą to jak długo można nie mieć okresu karmiąc piersią???

Ja po pierwszej ciazy noe mialam pół roku, teraz jeszcze tez.nie mam a minęło prawie 3 miesiące :)
Moja siostra poltora roku nie miała :D

Mleczko produkowane jest na bieżąco wiec nie będziesz miala przepełnionych piersi i tez staje sie bardziej kaloryczne :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Wam :)

Czytam was kilka razy dziennie ale jakos nie moglam sie zebrac za pisanie.

U nas powoli do przodu. Maly jest super slodziakiem i rozkoszniakiem. Usmiecha sie do mnie prawie za kazdym razem jak do niego gadam :) to takie cudne uczucie bo nie do wszystkich sie usmiecha.

Wazymy 6450g i mamy 65cm. Jemy z cycocha i dokarmiamy tylko 30ml i bedziemy schodzic do zera :) karmimy sie przez kapturki niestety ale to chyba mniej istotne bo wazne ze zajada z piersi i robi to bardzo chetnie :) czasami jak widzi ze zakladam kapturek i sie do niego nachylam to az piszczy z radosci :) gadamy sobie po swojemu najczesciej rano i wieczorem a zdarza sie i w nocy ze slucham wykladu tego baczka malego a wtedy mnie to rozczula na maxa :) spimy w dzien roznie, najlepiej przy cycusiu i mamusi gorzej jak chce cos zrobic i nie leze obok...najlepiej mu sie zasypia przy piersi albo jak tata bierze go na rece i z nim tanczy. Ostatnio polubil spanie w nosidelku co mnie dziwi bo raczej wygodnie to tam nie jest. Ogolnie Franek jest grzeczny. Na szczescie nie mielismy jakichs mega kolek. W nocy budzi sie 2 lub 3 razy. Budzi sie raczej co 3h, zdarzaja sie gorsze nocki ale do przezycia. W dzien spi roznie. Dzisiaj np jakos ciezko mu zasnac. Jak zasnie przy cycu to za chwile sie wierci...

Ja jem wszystko ale od wczoraj jestem na diecie. Na chwile obecna mam 2kg do wagi sprzed ciazy. Ciekawe jak bedzie spadala waga przy takim jedzeniu i karmieniu piersia. Dieta raczej dobra bo nie jest to dieta taka mega restrykcyjna tylko raczej zdrowa zywnosc.

Moj okres pojawil sie dokladnie w 6tyg po porodzie bo wtedy nie karmilam. W miedzy czasie byly przytulanki i takie tam i przez kolejne 6tyg nie bylo okresu. Juz sie balam ze jestem w ciazy chociaz sie zabezpieczalismy...tak sie denerwowalam jak nie wiem, ale na szczescie dostalam kolejny raz i wlasnie sie konczy.

Lila my tez chrzcimy bobasa 9 pazdziernika a 10 mamy 1 rocznice slubu :))

Sciskam wszystkie mamusie i sle buziaki razem z moim malym slodziakiem :*

P.s jutro konczymy 3 miesiace...jej kiedy to zlecialo...:)

reklama
Nikodem też śpi dużo w dzień. Godzinka- dwie, z 20 minut czuwania i znowu zasypia. Koło 6 rano do 9 ma dłuższy czas aktywności i pózniej ok 17 tak do 20, czasami trochę dłużej, później go kapiemy i jak zaśnie po kąpieli to o 23 się budzi i wtedy różnie do 24 bywa że i do 2 aktywny. Jak nie zaśnie po kąpaniu to zasypia o 24. Z tymże on spi w nocy niespokojnie. Już kolek nie ma ale tak co godzinkę kwęka i trzeba go pogłaskać albo chociaż potrzymać za rączkę i znowu zasypia
Iwona u nas noce identyczne, tez bardzo niespkojnie spi, zaczal sie od wczoraj slinicale to.cbyba za wczesnie na zeby?

Do góry