reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

to tak jak u mnie,w nocy je 2 razy i bardzo ładnie,od razu chwyta i tak z 20 min ciągnie z zamknietymi oczami,w dzień natomiast kiepsko trudno jej tak zassać porządnie,co jakis czas wypluwa i muszę jej wkładać sutka trochę na siłe,popłakuje,rozgląda się.może to dlatego ze ma za dużo bodźcow w dzień a w nocy tylko lampka się swieci i cisza....hmmmm sama nie wiem o co chodzi;-)

Flammie super opisałaś te rodzaje płaczu i zachowań,u mnie podobnie,teraz nauczyła się ssać kciuka,całego wkłada i mocno ssie;-)
Powiem ci że u mnie jest podobnie, w nocy fajnie spokojnie zajada a w dzień czasmi jest tak że nie umie sie skupić na jedzeniu i je nerwowo, albo jak jest już bardzo bardzo głodny to też je nerwowo wiec statam się nie dopuścić do mega głodu ale to trudne bo czasami nie jest głodny 3 godziny a czasami już po 45 minutach piszczy z głodu..

Witaj na forum. Moja mała też z 07.07:) Ma już swoje ulubione miejsca w domu i jak chce spać to jest ałał, jak głodna to krzyczy:) Na szczęście już nie płacze jak na początku, nawet przy zasypianiu.
W ciągu dnia w domu, jak nie mogę wyjść na spacer to śpi w wózku, czemu Twoja nie? W łóżeczku śpi w nocy.
Wczoraj pociągnęła trochę mleka z butelki, ale w nocy spała gorzej niż po cycu, więc póki co odpuszczam mm, tym bardziej, że mam coraz więcej pokarmu.
my nie mamy wogóle wózka w domu, chyba bym się pocieła gdybym musiała go wnosić i znościć codziennkie po kilka razy, marzę już o lekkiej spacerówce;P
no i fajnie jak masz pokarm to karm piersią:) Ja się boje 3 mc bo w tedy przychodzi pierwszy kryzys w laktacji...no i nie wspomnę że boje się wypadania włosów, oj właśnie po 3 mc się zaczyna:(

Hmm, a wiesz,że od ssania kciuka trudniej odzwyczaić niż od smoczka?
to prawda, ale teraz dzieciaki poznają siebie, że można rączkę włożyć do buzi że ma jakiś inny smak, nój bardziej wpycha całą garść niż samego kciuka.
ale warto być czujnym...
Kochana nie straszę tylko tak niestety jest;) Moja mama mi non stop to powtarza i zwracam uwagę na mała, póki co pcha całe piąstki do buzi, smoka wypluwa .....
o tak rączka smaczniejsza niż smoczek, potem będą palce od nóg wkładać do buzi i smakować ;D

Na 19 lipca. Nie usypualam jej nigdy w wozku w domu bo na dworze spi tylko jak wozek do przodu jedzie- dziwne co? Moja ssie i smoczek i piastki i kciuk. Jednak wtedy nie spala a teraz jakies 30 min. Jak to mozliwe zeby taki maluch tak dlugo nie spal.
oj moja corka nie spała wogóle w ciągu dnia, ona to mi dała do wiwatu:D
moja kochana córunia:)

My mamy nowa zabawę, klade ja na brzuchu na swoim brzuchu, wysoko podnosi główkę i jak mnie widzi to jest zaciesz od ucha do ucha i gadamy sobie:))) Ruda, spróbuj takiego brzuszka.
super zabawa:)

reklama
Lizzy dadza radę tylko gorzej z Toba, ja juz przezylam takie rozstanie:) A mam jeszcze pytanie o rodzaje placzu bo
widze, ze rozrozniacie a ja nie bardzo. Wogole jestem duzo gorsza matka od Was wszystkich. A co do rozpieszczenia dziecka to tez szalu dostaje jak zyczliwi mowia, ze nauczulam ja na rekach byc a ona jest taka od urodzenia. Uwielbiam tez rady w stylu" zostaw ja niech placze..."
Toteczka mamy dzieci z tego samego dnia ja Pole urodzilam tez 7-07[emoji4]i powiem Ci jedno nie jesteś gorszą mamą nigdy o sobie tak nie myśl, jestes dla swojego dziecka najcudowniejsza i najlepszą mamą na świecie. Twoje dzieciątko kocha Cie najmocniej na świecie, a ze jest twoim pierwszym dzieckiem musicie sobie dac czas na poznanie się i oswojenie z sytuacja. Jezeli moge cos podpowiedziec z wlasnego doświadczenia nie spinaj sie nic nie bedzie tak jak w książce, beda zle i dobre chwile ale najwazniejsza jesteś ty i Ewa[emoji4] i to abyście były spokojne. Ja po narodzinach mojego syna mialam depresję i jak czytam co piszesz to jakbym widziała siebie. Pamiętaj jesteś wspaniałą mamą. Mi tez nie zawsze udaje sie wyczaic czego moja córka chce i dlaczego płaczę ale z dnia na dzien bedzie lepiej.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy nowa zabawę, klade ja na brzuchu na swoim brzuchu, wysoko podnosi główkę i jak mnie widzi to jest zaciesz od ucha do ucha i gadamy sobie:))) Ruda, spróbuj takiego brzuszka.
My tez tak leżymy[emoji3] [emoji3]
ooj to ja karmię piersią i co 2 godz. jemy, ale czasami ciężko jest, jedno pociągnięcie i krzyk i tak czasami całe karmienie ( w dzień), bo w nocy o dziwo bardzo ładnie je.

Hmm, a wiesz,że od ssania kciuka trudniej odzwyczaić niż od smoczka?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

AgaGunia dzieki za wsparcie. U nas nocna przerwa ma karmienie, dałam pierś i znowu żaluje bo bardzo łapczywie pila i do tego nie bekla, znowu ją będzie brzuszek bolał. Oczywiście mała zasnąć nie może. A co do placzu przy karmieniu to jak przeszlam na butelke to bylo to samo, dopiero czwarta firma spasowala a i tak czesto cyrkuje. Dzisiaj wielki dzień- chrzciny.

AgaGunia dzieki za wsparcie. U nas nocna przerwa ma karmienie, dałam pierś i znowu żaluje bo bardzo łapczywie pila i do tego nie bekla, znowu ją będzie brzuszek bolał. Oczywiście mała zasnąć nie może. A co do placzu przy karmieniu to jak przeszlam na butelke to bylo to samo, dopiero czwarta firma spasowala a i tak czesto cyrkuje. Dzisiaj wielki dzień- chrzciny.
Musisz dac wam troszkę czasu a będzie lepiej.
U nas dziś też prezyl się malutki wypierdzial się a teraz śpi.

O to faktycznie wyjątkowy dzień. Udanej uroczystości i daj znać jak było.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewuszki :)
U mnie od 6:30 na nogach juz dzieci.. jeden wlasnie zjadl, a drugi bawi się z tata.. czy ja kiedys sie wyspie?[emoji14]
Kurka cos mam nadprodukcje i mnie piers boli :/ mam nadzieje ze zapalenia nie dostane (znow).

Milej rodzinnej niedzieli zycze :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry