reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny melduje sie ze 26.07 urodziłam syna Filipa 4.100 i 57 długi. Poród koszmar - masakra..

Dziewczyny które maja juz troszke starsze dzieci jak dajecie rade? Bo moj syn o 3 w nocy wstaje i nie ma zmiluj zeby poszedł spać a mam jeszcze 3 letnia córkę wiec nawet nie mam kiedy odpocząć. Normalnie chodze jak zombie i chce mi sie wyć. Mama zaproponowała ze weźmie córke na 2-3 dni zebym mogła sobie dychnąć to moj mąż juz mi robi pretensje ze specjalnie daje tam dziecko zeby sie wyspać co ze mnie za matka ( w rzeczywistosci chodzi o to ze bede mogla sie zdrzemnąc a on w pracy nie.. :( denerwuje mnie takim gadaniem.. )

Ja mam córkę prawie trzy latka i po prostu nie drzymam. Wstaję około 6 i po prostu działam. Śpię po około 5 h. Czasem wspomagam się cienką kawą z cykorią.

reklama
Witajcie!!

Moja chyba dziś wychodzi ze szpitala. Pojadę to dopytam. Już pojawia mi się lęk jak ją odbiorę i sama będę autem wracać a ona ostatnio strasznie krzyczała, tylko wtedy ja nie prowadziłam. Masakra. Jestem ciekawa jak będzie się w domu dziś zachowywać.

Nie umiem się jeszcze cieszyć macierzyństwem, non stop lęk i stres a szkoda.
Jutro mamy badania bioderek.

To tak jak u mnie :)

Ja przepraszam że się odnoszę ale chcę wyrazić swoje zdanie, mianowicie nie uznaję nie reagowania na płacz dziecka. Dziecko płaczem wzywa mamę jak np młode w gnieździe, tzn że jej potrzebuje, chociażby po to żeby poczuć jej dotyk a przez to bezpieczeństwo. One potrzebują tulenia, bujania bo sa bezbronne i wiedzą że tylko z nami jest dobrze. Rozumiem że wtedy jest ciężko i nic nie można zrobić. Nie miej mi za złe że na twoim przykładzie, wiem że jesteś ciągle zmęczona. Ja to jestem taka mamunia i uważam że po to jestem, żeby zareagować za każdym razem jak mnie woła i czasem sto razy podnoszę ją i odkładam i lecę coś zrobić. Nie zlinczujcie mnie za to.
Podsumowując- kiedyś przeczytałam, że dzieci w sierocińcach nie płaczą, czemu? Bo wiedzą, że nikt do nich nie przyjdzie.

A nie masz problemów z brzuszkiem dziecka,? bo u nas tak jest cały dzień bo Maja ma wzdęcia i zaciąga powietrze przy piersi.
Nie podaje San simpleks i jest ok

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale sie dzieje u nas!!
Maly spal od 2:30 (oj narzekal na brzuszek) do prawie 9:00! Cala nasza trojka spala jak susly. Przespalismy wszystkie alarmy. Maz sie do pracy spoznil. Malego musialam obudzic na jedzenie! Spalby pewnie dalej jakbym go nie obudzila.
W koncu moge powiedziec ze sie w miare wyspalam.
Nie wiem co to sie stalo, ze tak spal :confused: Wyglada i zachwuje sie normalnie i teraz cycka sobie spokojnie..

Witajcie jestem tu nowa i trochę spóźniona :)
7-07 urodziłam córcię Polę i nie ukrywam że szukałam takiego forum wsparcia:)
Dziewczyny mam problem z karmieniem przez pierwszy miesiąc szło mi dobrze mała przybrała 1,2 kg ale teraz jest koszmarnie. Mała wieczorami się denerwuje nie chce ssać, a ja nie wiem co robić. Ostatnie 3 wieczory były z ciągłym płaczem wiec juz nie wytrzymaliśmy i zrobiliśmy jeje butlę sztucznego wypiłą całe i spokój był aż byliśmy w szoku. od tamtego dnia mieszamy rano i wieczorem daje sztuczne a w nocy i w dnień cyc. Działam jeszcze laktatorem między tym wszystkim dziś przez ponad godzinę wydusiłam 125 co mała wypiła z butli.Nie wiem co robic bije sie z myślami czy przejść na modyfikowane całkiem ale szkoda mi małej, najgorsze są te wieczory kiedy ona odrywa się od piersi z płaczem a ja mam ochotę płakać z nią i przeklinam te moje wielkie cycki ( miseczka f lub g) i to że nie wiem jak poradzić sobie z tym wszystkim. Pomóżcie proszę
u mnie wieczorami też był płacz i problemy z ciągnięciem, moj pediatra powiedział, że właściwe karmienie to 5 min z jednej piersi, kiedy widzimy, że dziecko przysypia przy jednej ,zmieniamy i 5 min. z drugiej piersi jak znów przysypia to następnie odbicie dziecka i później dokarmienie z pełniejszej piersi. U mojej Neli daje to rezultat, już od kilku dni ładnie zasypia i nie ma płaczu przy piersi. Myślę, że warto abyś to wypróbowała.

Witajcie. U nas noc ok, nie bralam go na recetylko tulilam i glaskalan i zasypial, spal od 20:30 do 00:30 pozniej do 4:20 no i dospal do 6:20 ;)

reklama
Aga Gunia ja bym a Twoim miejscu kontynuowała karmienie mieszane. Warto dawać dziecku nasze mleko nawet jeśli nie będzie całkowicie na piersi. I tak jak juz dziewczyny pisały - najpierw pierś, potem dokarmić butlą (najlepiej z odciągniętym mlekiem, jak nie masz to mm). Tak też mi radziły położne w szpitalu jak początkowo moja malutka nie umiała ssać dobrze.

Moje dziecko mnie zszokowało dziś!! Przyszło do mnie w nocy haha :D Mamy łóżeczko dostawne. Obudziłam się od jej "kwękania" i patrzę, a ona się przewróciła na brzuszek i podpierając się na rękach czołga sie do mnie :O przekręciła się tym sposobem na łóżeczku o jakieś 45 stopni tak, że głowę i klatkę piersiową miała już na naszym łóżku. Tylko nóżek nie umiała za bardzo za sobą pociągnąć. Normalnie mega mnie tym zadziwiła!!!

Do góry