reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam Nowa koleżankę

U nas ok nocka wczoraj mieliśmy gości i nie mogła za bardzo usnąć wiec w nocy odespala pobudka o 1,4,6,8 teraz tez spi
Ale jak jej dawalam rano mleko to tak słodko się śmiała do mnie a kocham te chwilę kiedy się tak uśmiecha

reklama
Pocyckal troche i zaczal przysypiac. Rozbudzilam go i dalam odciagniete mleko w butli. Jakos zjadl te 60-70ml i zasnal i tak sobie spi... Zaraz zaczne swirowac, bo tak spal w pierwszych tygodniach. :hmm:

Dzięki dziewczyny za wsparcie i rady nie poddaje siebi staram się karmić piersią. U nas nic w miarę mała wstała o 1 później o 4 i o 7. Dajemy radę [emoji4]

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz mi do glowy przyszlo, ze moze wlasnie zaliczylismy pierwszy skok rozwojowy i maly "odsypia"..
Doswiadczone mamy, miala ktoras tak?

Od samego początku jak dowiedział się ze będzie miał siostrę postanowił ze będzie Pola

Witaj Aga :) my mamy siostrzenicę Polę :)
Ja też karmię najpierw z piersi, potem mm i jestem zadowolona :) Sarcia nie jest głodna, a zawsze sobie poje cennych składników.

Witajcie!!

Moja chyba dziś wychodzi ze szpitala. Pojadę to dopytam. Już pojawia mi się lęk jak ją odbiorę i sama będę autem wracać a ona ostatnio strasznie krzyczała, tylko wtedy ja nie prowadziłam. Masakra. Jestem ciekawa jak będzie się w domu dziś zachowywać.

Nie umiem się jeszcze cieszyć macierzyństwem, non stop lęk i stres a szkoda.
Jutro mamy badania bioderek.

Agula, trzymam kciuki :) Moja się denerwuje na spacerach i często płacze, więc rzadko wychodzimy + to, że jestem sama przez cały dzień i nie ma mi kto ściągnąć wózka z 2 piętra :( planuję zakup chusty, może wtedy będziemy mogły spokojnie wyjść, zwłaszcza, że odkryłam świetny park niedaleko, jest cichutko i nawet rzeczka ;)

Ale sie dzieje u nas!!
Maly spal od 2:30 (oj narzekal na brzuszek) do prawie 9:00! Cala nasza trojka spala jak susly. Przespalismy wszystkie alarmy. Maz sie do pracy spoznil. Malego musialam obudzic na jedzenie! Spalby pewnie dalej jakbym go nie obudzila.
W koncu moge powiedziec ze sie w miare wyspalam.
Nie wiem co to sie stalo, ze tak spal :confused: Wyglada i zachwuje sie normalnie i teraz cycka sobie spokojnie..

No właśnie, co z tym długim spaniem? ;) moją budziłam dziś na jedzenie koło 2.30, spała od 20.30. A i rano udało się pospać do 8, a zwykle pobudka o 5.30-6 (Needi przybijam piątkę ;) ).

u mnie wieczorami też był płacz i problemy z ciągnięciem, moj pediatra powiedział, że właściwe karmienie to 5 min z jednej piersi, kiedy widzimy, że dziecko przysypia przy jednej ,zmieniamy i 5 min. z drugiej piersi jak znów przysypia to następnie odbicie dziecka i później dokarmienie z pełniejszej piersi. U mojej Neli daje to rezultat, już od kilku dni ładnie zasypia i nie ma płaczu przy piersi. Myślę, że warto abyś to wypróbowała.

Angelika, znam teorię, żeby właśnie karmić jedną piersią, bo najpierw leci "cukrowe" jedzonko, a później bardziej obfite w różne składniki, ale może właśnie Twój lekarz ma rację?

A jeszcze teraz mamy tak, że mała je co 2 godz., a czasem woła już po 1,5 godz., je z piersi tak z 15-20 min., a później jej muszę jeszcze robić butelkę ok. 60-80 ml :( martwi mnie to, czy powinna jeść tak często? Niby lekarka mówiła, żeby dawać jej jeść kiedy woła.

Ostatnia edycja:
A jeszcze teraz mamy tak, że mała je co 2 godz., a czasem woła już po 1,5 godz., je z piersi tak z 15-20 min., a później jej muszę jeszcze robić butelkę ok. 60-80 ml :( martwi mnie to, czy powinna jeść tak często? Niby lekarka mówiła, żeby dawać jej jeść kiedy woła.

Dokladnie to samo u nas! Jak spi to budzi sie co 3-4h, ale jak rozbudzony to czasem po 1.5h wola jesc. I tak samo je cyc i 40-80ml z butli.

Hej
Poczytałam co u Was.
My też dalej na cycusiu choć miałam książkowy kryzys 6 tyg i raz dziennie musiałam dać mm bo był głodny. Wagowo jest na dole siatki crntylowej, jutro kończymy 7 tyg a Oli waży 4900g ( urodził się z wagą 3710)
Jest bardzo spokojny, kolki były przez jakieś dwa tyg ale bardzo delikatne. Ogólnie to tylko je i śpi. Najbardziej aktywny jest pomiędzy 19 a 23 a w dzień to nie śpi tylko ze dwa razy po godzinie. Przedwczoraj zaczął się uśmiechać do mnie świadomie jak tylko zaczynam do niego mówić. Taki słodziak z niego.
Je różnie, czasami co 3h czasami co 1,5, daje mi jedna pierś, potem odbijamy i za.10 minut drugą.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Witaj Aga :) my mamy siostrzenicę Polę :)
Ja też karmię najpierw z piersi, potem mm i jestem zadowolona :) Sarcia nie jest głodna, a zawsze sobie poje cennych składników.

Agula, trzymam kciuki :) Moja się denerwuje na spacerach i często płacze, więc rzadko wychodzimy + to, że jestem sama przez cały dzień i nie ma mi kto ściągnąć wózka z 2 piętra :( planuję zakup chusty, może wtedy będziemy mogły spokojnie wyjść, zwłaszcza, że odkryłam świetny park niedaleko, jest cichutko i nawet rzeczka ;)

No właśnie, co z tym długim spaniem? ;) moją budziłam dziś na jedzenie koło 2.30, spała od 20.30. A i rano udało się pospać do 8, a zwykle pobudka o 5.30-6 (Needi przybijam piątkę ;) ).

Angelika, znam teorię, żeby właśnie karmić jedną piersią, bo najpierw leci "cukrowe" jedzonko, a później bardziej obfite w różne składniki, ale może właśnie Twój lekarz ma rację?

BasiaJulia właśnie ja też znałam teorię, że z jednej piersi się karmi, bo najpierw leci pokarm do zaspokojenia pragnienia a później do pojedzenia. Jednak po wizycie u pediatry, na której zostałam lekko zmieszana, że każda kobieta tak karmi a to niby jest źle.. Ja robię tak, że do póki moja mała je z jednej piersi i zaczyna przysypiać i mniej ciągnąć to daje jej drugą i znów się rozbudza i ładnie ciągnie dalej :) ale każde maleństwo jest inne i nie wszystkie teorie będą się akurat u nas sprawdzać ;)

reklama
Dokladnie to samo u nas! Jak spi to budzi sie co 3-4h, ale jak rozbudzony to czasem po 1.5h wola jesc. I tak samo je cyc i 40-80ml z butli.

Właśnie takie chaotyczne jedzenie jest męczące, bo pół godziny je, pół godziny ją usypiam, pół godziny śpi i potem płacze + noszenie na rękach do nast. karmienia :( Straszne to, wolałabym, żeby dłużej spała w dzień albo miała chociaż taką porę, że śpi dłużej. Mam nadzieję, że się to zmieni.

BasiaJulia właśnie ja też znałam teorię, że z jednej piersi się karmi, bo najpierw leci pokarm do zaspokojenia pragnienia a później do pojedzenia. Jednak po wizycie u pediatry, na której zostałam lekko zmieszana, że każda kobieta tak karmi a to niby jest źle.. Ja robię tak, że do póki moja mała je z jednej piersi i zaczyna przysypiać i mniej ciągnąć to daje jej drugą i znów się rozbudza i ładnie ciągnie dalej :) ale każde maleństwo jest inne i nie wszystkie teorie będą się akurat u nas sprawdzać ;)

I ładnie się tak najada i jest zadowolone?

Do góry