reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My też zmagamy się z bólem brzuszka. Były problemy z kupką, trzeba było masować, wręcz pomagać rurką... dziś postanowiliśmy spróbować z innym mlekiem. Wrzask pół dnia jakby go ze skóry obdzierali. Masakra jakaś. Nie wiem już co robić... dajemy bobotic, ale nic chyba nie pomaga. Zwykle jak kupka poszła był spokój, dziś fatalnie :(

reklama
u nas też kiepsko właśnie od 1,5h ją nosimy na zmianę
idę jutro do lekarza bo zastanawiam się że u nas nietolerancja laktozy poproszę żeby badania zrobić

Witam staram się czytać na bieżąco ale my bardzo aktywni wiec ciężko pisać ;) Gratulacje dla miesięcznych dzieci . Moje dziecie przesypia juz po 5 godzin s w nocy jedno max 2 karmienia ale drugie nad ranem ;) wiec dajemy rade dziś cały dzie spał po bawił się 3 godziny i śpi dalej ;) Dziewczyny co walczcie o kp trzymam kciuki ja juz nie karmie ale nie mam żalu do siebie trudno stało się ;) Trzymam kciuki ;) U nas tez czasem problemy z brzuszkiem ale dajemy rade ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.

U nas pierwszy dzień bez męża - wrócił do pracy. I tak miałam fajnie bo w sumie aż miesiąc wolnego wziął. Ale dziś moja mama przyjedzie do pomocy bo teraz ona ma urlop :)

Moja mała uparcie brudzi ręcznik przed kąpielą. No żesz kurdę :p ja robię tak że ją kładę na pralce na ręczniku i tam ją rozbieram i potem na ten ręcznik ją daję też po kąpieli. A ona mi przy rozbieraniu często robi siusiu lub kupkę:p

Lila moim zdaniem to nie śliwki, za pozna reakcja. Z tego co czytałam to co zjemy przechodzi w ciagu kilku godzin do naszego pokarmu. Więc to prędzej ta witamina K. Ja daję tę większą dawkę 150 co jest teraz zalecana.

A jaki masz? Bo ja chce kupic fisher price tylko nie wiem czy jak jest napisane np Bujaczek 3w1 to jest to??

Ja też mam Fisher price ale nam go teściowie odkupili od kogoś na allegro używany więc nie mam rozeznania w tych bujakach. Mam taki różowo-zielony z myszką. Tylko to chyba starszy model. Ma wibracje i też trzeba samemu bujać. Ponoć dzieci jak machają nóżkami to same potrafią taki bujak rozkołysać, ale moja Natka nóżkami nie macha, może jak będzie troszkę starsza ;)

Dziewczyny co używacie bujaczka - pozwalacie by dziecko w nim spało? Bo ja słyszałam że nie powinno w bujaku całych dni spędzać tylko tak ze 2 h dziennie (ta sama zasada co fotelik samochodowy). Więc ją chciałam przekładać do łóżeczka jak zaśnie tyle że mi się zaraz rozbudza i tyle :/

Ja jadłam pomidorki z własnego ogródka i niestety małemu chyba nie odpowiadają, a szkoda bo takie kanapeczki z pomidorkiem lepiejby smakowały [emoji20]
Ale czego nie robi sie dla dzieci (?) [emoji57]

Wiecie co moze to nieodpowiednie miejsce ale gdzieś muszę sie "wygadać"...
Moj szkrab ma 2 tygodnie a moj M pojechał sobie dzisiaj na kawalerski... Przykro mi z tego powodu...
Odkąd wróciliśmy do domu to juz kilka razy byli u niego koledzy a teraz to wyjście jeszcze... Ogólnie jak jest w domu to nie mogę powiedzieć bo chętnie zajmuje sie małym, ale takie wyjscia to uważam ze juz sa nie na miejscu... [emoji19]
Czuje sie z tym bardzo zle, jakby uważał ze on sobie wszystko moze a ja nic nie mogę zrobić... [emoji20]
Jak pomyśle sobie ze ja tu teraz karmie i przewijam a on na dyskotece to mnie krew zalewa. I absolutnie nie z zazdrości tylko jak to wyglada?!
"Tatus pełna gębą"
Ciekawe czy uda mi sie dzisiaj wogole zasnąć? [emoji29]
Przepraszam ze sie żale ale gdzieś musiałam...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wiesz kazdy robi jak uwaza ale ja np nie widze w tym nic zlego ze moj maz raz na jakis czas spotka sie ze znajomymi.. tak samo i ja jak przestane karmic piersia bede znów wychodzić z kolezankami do knajpki, uważam ze to jest wrecz potrzebne zeby sie odstresowac, odbiec troche od rzeczywistości :) dla mnie dzieci w niczym nie przeszkadzaja :)
(Wiadomo przez pierwsze kilka dni, chciałam zeby byl przy nas, zebym doszla do siebie ale i On sam chcial byc w domku cały czas)

Maja nie śpi od 3. Od wczoraj boli ją brzuszek. Nie wiem co zjadłam ale to wieczne zastanawianie się wszystkich na około w tym ja sama, to znowu mnie wkurza. Niec nie będę jeść... jestem zmęczona i zła.... Martynka odreagowuje siostre po swojemu, czasem jest mi bardzo przykro. Wszyscy są teraz lepsi od mamy bo mama nigdy nie ma czasu. No bo jak ,jak Maja mi krzycZy to jej nie zostawię i nie pójdę puzzli układać. Raz powiedziała mi "mamo nie podchodź do nas":(. Nie mam sił ostatnio. Tekst z filmu zasłyszany wczoraj "do dziecka nie da się przygotować... to jak skok z rozpędzonego pociągu, wyskakujesz i starasz się przeżyć"
I ja się właśnie staram przeżyć...
Uroki macierzyństwa:(

Ja mam tak ciągle. Czasem 2 godz się karmimy. Tragedia

Powiedziałaś mu to ? Ha na swojego od razu warcze jak do garażu chce uciec a co dopiero na impreze jakby chciał. Dobrze że nie łazi:tak:

Mam to samo :/ moj prawie pieciolatek tez pyta się mnie dlaczego nie mam dla Niego czasu..

Dziewczyny, zaobserwowałam u małej żółty mocz, na szkole rodzenia mówili że powinien być bezbarwny bo jak jest żółty to oznaka odwodnienia :( co robić? Powinnam "na sygnale" gdzieś z nią jechać (gdzie?) czy karmić częściej i obserwować? Ja karmię tylko piersią więc dopajanie wodą odpada, karmię ją co 1,5 h czyli często więc dziwne że odwodniona :(

Ja czasami wode daje :)

Witajcie :)
Mateusz pieknie spal, dopoki nie przyszli znajomi i sie pochwalilam ze Mateusz ma jedna pobudke w nocy a druga nad ranem... przez to teraz budzi mi sie cos godzinke, dwie.. i tak od dwóch dni... przy stwrszaku tez tak miałam... jak tylko pochwalilam sie ze ladnie spi albo ladnie cos zrobil to na drugi dzien zmiana o 180stopni...

Ehhsss znow mnie lewa oiersw boli :( :( pochlastam sie :/ ale teraz noe z boku piersi tylko pod spodem i nie wiem co z tym fantem zrobić bo na zapalenie mi to nie wygląda...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina przystawiam go do piersi tez, ale głownie karmie ściągniętym, z piersi rano i w nocy, czasem w dzien tez sie zdarzy ale nie często. A mm zdarza mi sie dać przed wieczornym spaniem bo po jedno lepiej śpi a po 2 troche brakuje mojego

Julita ja na wspomaganie laktacji kupiłam herbatkę lactosan ale nie widzę zeby dawała super efekty
Lepszy efekt chyba po wygazowanym karmi miałam ale zauważyłam ze młody sie pózniej skręcał wiec zrezygnowałam

Kamejka to rozłóż na ręcznik np pieluchę tetrę jeszcze inprzynsjmniej ręcznik nie ucierpi [emoji6]

Fazerkamm tylko ja nie widzę problemu w wyjściu na piwko raz na jakiś czas bo jaknajbardziej to rozumiem, myśle ze tez bede wychodzić czasem jak przestane karmić
Ale nie podoba mi sie wyjście na dyskotekę, powrót rano i to teraz kiedy młody ma dopiero 2 tygodnie. Ja poświęcam sie cała ciąże i teraz dokąd bede karmić to on mógłby choć teraz odpuścić wyjście, jeszcze ostro wybiera sie sam na wesele tego kolegi [emoji15]

Wczoraj miałam takiego dola ze szkoda gadać, wkoncu M zajął sie młodym a ja poszłam spac, ale miałam ochote zrobić sobie drinka, zapalić papierosa i poryczeć w samotności...
M troche zachowuje sie jakbym ja była "lewa" i nie umiała zajmować sie dzieckiem, nawet w nocy jak kolega dzwonił zeby był juz w pracy to on do niego ze musi najpierw uśpić młodego a on pyta czemu nie ja to on mu na to ze ja to zle robię... Moze to żarty ale on tak cały czas i nie wiem jak długo to zniosę [emoji53]
Jak go nie ma to jakoś swietnie dajemy sobie radę w domu sami

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam

u nas dzisiaj super nocka oby więcej takich teraz też zasnęła jak wstanie idziemy na spacerek

jutro idziemy na szczepienia i mam pytanie szczepicie na rotawirusy?
moja strasznie ulewa i boję się że ona całą tą szczepionkę zwymiotuje

Julka biedna jesteś a pytałaś lekarza może mu coś dolega że tak mało śpi

reklama
cześc;-) u nas dzisiaj było spanie do 4 potem do 8 marudzenie,ale bardziej kwękanie i stękanie niż płacz,jak do niej mówie to się uspokaja,ale to wina powietrza bo tak się jej gazy w brzuszku przesuwały,dużo bąków poszło ale bez kupki;-) teraz dalej śpi;-)

wczoraj wybraliśmy się odwiedzić prababcię i tak się pięknie wystroiłyśmy obie po czym mówie dam jej jeszcze pierś z 10 minut żeby była spokojna potem,no i dała matka nadgorliwa po czym miałam wszystko na sobie i na małej;-) hehehe już nie daję jeść jak się nie upomina;-)

jutro się wybieram wkońcu do fryzjera i na jakieś małe zakupy,przepatrzyłam dzisiaj szafę i góry spoko,niektóre bluzki tylko w piersiach nie dopnę,ale teraz już będzie jesien więc przejde na sweterki,gorzej z spodniami bo w żadne nie wejde jednak dużo mi poszło w uda i biodra,jakby na to nie patrzeć mam jeszcze 6 kg do wagi sprzed ciązy a chciałabym zrzucić tak z 10kg.

co do wit K ja mam w zaleceniach dawkę 40 mikrogramów od 8 dnia do 3 miesiąca,narazie nie dawałam bo karmiłam pół na pół mm ipiersią,ale teraz daję mm tylko raz ok 90ml i jak to przeliczyłam to wychodzi ok 5 mikrogr tej witaminy więc mało i chyba muszę kupić i dawać;-)

do leżaczka daję ją tylko jak idę do kuchni przygotować wszystko do obiadu jak męża nie ma akurat w domu żeby ją mieć na oku ale tak ok 40 minut to max narazie

ja właśnie wypędzam meża żeby się umówił z kolegami na jakies piwo,ale się nie chce narazie nigdzie iść;-)

Do góry