reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

U nas noc tragiczna, spal do 12 a pozniej az do 5 pobudki co 15 minut i stekanie, bo nie mogl kupy zrobic, obudziłam meza o 5 ze juz nie dam rady, wziak go do innego pokoju i na szczescie zrobil kupe ale ja spac juz nie mogłam :( nie moge sie doczekac az bedzie przesypial choc pare godzin w nocy

reklama
U nas noc tragiczna, spal do 12 a pozniej az do 5 pobudki co 15 minut i stekanie, bo nie mogl kupy zrobic, obudziłam meza o 5 ze juz nie dam rady, wziak go do innego pokoju i na szczescie zrobil kupe ale ja spac juz nie mogłam :( nie moge sie doczekac az bedzie przesypial choc pare godzin w nocy
U mnie też tak stęka szczególnie rano przez sen że aż spać nie da się ale niestety nie robi kupki bo ma zaparcia tylko bąki puszcza. Muszę jej czopkami pomagać.

nieufna też polecam hafija, już jakiś czas temu poczytałam i jestem dużo mądrzejsza .

needi moja córka jest dużo starsza od twojej Martynki a problemy te same, ciągle się nudzi bo chciałaby coś ze mną robić a ja nigdy nie mam dla niej czasu, jedynie na plac zabaw ją zabieram. W tygodniu żaliłam się mojemu mężowi że dni mi uciekają na walce o przetrwanie, minął już miesiąc od porodu zaraz minie mi rok i tyle z tego macierzyństwa będzie.

Julka, Aga bardzo Wam współczuję i życzę dużo siły, ja nie mogę narzekać, dzisiaj w nocy miałam więcej pobudek ale cycka na spiaco wywalm i śpimy dalej, zmęczona jestem ale do was nawet się nie porównuję.

Na prawde polecam po prostu spokojna rozmowe z mezem.

Moj maz jest caly weekend w domu i zajmuje sie malym caly czas - poza nocami. Choc wydawalo mi sie, ze mam okazje sie oderwac od dziecka i zrelaksowac to guzik z tego wyszlo, bo co chwila tylko zerkam co chlopaki robia, albo czemu maly placze, itd :)

Wczoraj maly byl rozbudzony prawie caly dzien i troche marudny, ale za to w nocy spal jak aniolek!! Budzil sie z zegarkiem w reku co 4h na jedzonko.

Ja przewijam zawsze przed karmieniem, zeby mi nie marudzil podczas karmienia :)

Dzis moj bobasek konczy miesiac! Z noworodka awansowal na niemowlaka :) Ale to zlecialooo..

Ja przewijam w nocy. Ja dawalam cycka na spiocha i jak zlapala to konczylo sie tym ze zaraz ona zasypiala i nie bylo jedzenia efektywnego. Ale u mnie to wogole jest problem z tym zeby ona jadla dobrze z tego cycka. Jak ja przystawiam to ona je bo lyka slysze i zaraz przerwa, oczy zamkniete, zarazznowylu pociumka, schodzi sie tak bardzo dlugo bo wbrezultacie 40min godzina i przerywam to, ovzywiscie caly czas ja budze w miedzyczasie. A ona suma sumarum i tak jest glodna i musze ja dokarmic bo az syczy. Mam sasiadke co ma tak samo i jej mloda ma 3 mce i nadal widzi jej godzine i sie najesc nie potrafi. A jak sciagne to zje i sie najje

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina u mnie jest tak samo z karmieniem z cyca. Dlatego zdecydowałam sie ściągać i dawać z butli bo mi nie zasypia i wiem ile zje i ze sie naje. Tylko właśnie, czasem zje 100 ml i chce jeszcze, ile mogę mu dać mleka na jeden raz?

A jesli chodzi o Męża to starałam sie mu wczoraj wytłumaczyć ze mi sie to nie podoba i godzę sie na to ostatni raz, ze takich wyjsć juz nie bedzie. Ale sama nie wiem czy do niego dotarło... (?!)
Czas chyba pokaże

Młody dał popalić w nocy, budził sie co 1,5/2h szamanko i zasypiał tylko i wyłącznie na brzuchu u mnie albo na rękach a jak wkładałam do łóżeczka to bek [emoji24][emoji15]
Dobrze ze w południe podpal to ja tez dorobiłam troche, ale mam nadzieje ze jakoś to wszystko sie unormuje [emoji120]

Gotuje kuraka na słoiku [emoji108] [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Madziolina u mnie jest tak samo z karmieniem z cyca. Dlatego zdecydowałam sie ściągać i dawać z butli bo mi nie zasypia i wiem ile zje i ze sie naje. Tylko właśnie, czasem zje 100 ml i chce jeszcze, ile mogę mu dać mleka na jeden raz?

A jesli chodzi o Męża to starałam sie mu wczoraj wytłumaczyć ze mi sie to nie podoba i godzę sie na to ostatni raz, ze takich wyjsć juz nie bedzie. Ale sama nie wiem czy do niego dotarło... (?!)
Czas chyba pokaże

Młody dał popalić w nocy, budził sie co 1,5/2h szamanko i zasypiał tylko i wyłącznie na brzuchu u mnie albo na rękach a jak wkładałam do łóżeczka to bek [emoji24][emoji15]
Dobrze ze w południe podpal to ja tez dorobiłam troche, ale mam nadzieje ze jakoś to wszystko sie unormuje [emoji120]

Gotuje kuraka na słoiku [emoji108] [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Lucky to juz tylko karnisz sciagnietym mlekiem? Nie dajesz juz piersi? Starczy Twojego mleczka czy dokarmiasz mm?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie
dzis a=mamy dzien płaczka jedno i drugie płacze...
nie mam mleka ...co pijecie na poprwę laktacji?jakieś herbatki?

reklama
a te co karmia piersia jecie banany?

Ja jem bardzo duzo bananow, jadlam tez maliny i jadam borowki amerykanskie. Oprocz tego tez konfitury brzoskwiniowe.

Dziewczyny co karmicie piersią w nocy "na śpiocha" tak jak Taq - a w nocy nie przewijacie dzieciaczków?

Ja przewijam przed karmieniem ale przy przygaszonym swietle i niewiele mowie do dziecka zeby sie nie rozbudzila do konca. Zazwyczaj przy odbekiwaniu spowrotem spi bardzo gleboko.

Do góry