reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas ciężki dzień, plasterek pomidora chyba wychodzi, bo ma krostki na policzku, ból brzuszka, pierdy i rano 4 kupy pod rząd no i wrzask. Śpi bardzo mało, uspokoiła się przy włączonym odkurzaczu (u nas patent nr 1).
Ja mała przewijam raz w nocy, chyba, że jest kupa;)
Julita, ja piję cały czas herbatkę na laktację herbapol, wcześniej z mlekiem fer.matikel. Pokarm póki co mam.

Dziś konczymy miesiąc.

reklama
U nas w ruch poszedł bujaczek, zobaczymy jak się sprawdzi. Natalka trochę w nim siedzi spokojnie, potem trochę marudzi, jak się ją mocniej pobuja to przestaje. No zobaczymy, pokładam w nim wielkie nadzieje :p

Hejka!

Julita - na laktację karmi od czas do czasu, ja piłam wygazowane.
Lycky - oby rozmowa poskutkowała!
Flammie, Nieufna - najlepsze życzonka z okazji miesięcznicy dla Waszych Maluszków :) Oby bez wzdęć!! I spokojnego snu bez bólu brzuszka życzę :)
Kamejka, ja przewijam w nocy, zawsze gdy jest taka potrzeba.

Z owoców jadłam jabłka, banany, arbuz, no i śliwkę spróbowała, bo wyczytałam, że można, a chyba nie można, bo...no właśnie!
Mam pytanie do mam, które karmią piersią: Od wczoraj masakra, prężenie się, głośne bąki, stękanie, kwiczenie - jak nie ona! I nie wiem czy to od tych dwóch śliwek zjedzonych w piątek?? Ile czasu może trwać reakcja po zjedzeniu czegoś niedozwolonego???? (bo jednak chyba nie za bardzo te śliwki) ALBO to co się dzieje, to po witaminie K!!!!!!!!!!!! Napiszcie mi ile mikrogramów czy jednostek tej witaminy podajecie??? Czy zauważyłyście pogorszenie zachowania lub bóle brzucha po tej witaminie??? Dajecie razem z witaminą D???

Pół internetu przeczytaliśmy. Ponoć nie można dostać witaminy K 150 jednostek. My kupiliśmy na Gemini NeonatusK150 i zaczęliśmy dawać we wtorek i od wczoraj jest coraz gorzej :( Do niedawna było zalecenie, żeby dawać tylko 25 jednostek i tak niektórzy do dziś dają, a od stycznia weszła zmiana, że trzeba podawać aż 150, kompletnie tego nie rozumiem, bo Polska jest dalej Polską, klimat się nie zmienia (powiedzmy) więc po co w profilaktyce tak to zmieniać, skoro i tak nie wiadomo co lepsze - dawać czy nie :/

Ostatnia edycja:
U nas w ruch poszedł bujaczek, zobaczymy jak się sprawdzi. Natalka trochę w nim siedzi spokojnie, potem trochę marudzi, jak się ją mocniej pobuja to przestaje. No zobaczymy, pokładam w nim wielkie nadzieje :p
A jaki masz? Bo ja chce kupic fisher price tylko nie wiem czy jak jest napisane np Bujaczek 3w1 to jest to??

Hejka!

Flammie, Nieufna - najlepsze życzonka z okazji miesięcznicy dla Waszych Maluszków :) Oby bez wzdęć!! I spokojnego snu bez bólu brzuszka życzę :)

Z owoców jadłam jabłka, banany, arbuz, no i śliwkę spróbowała, bo wyczytałam, że można, a chyba nie można, bo...no właśnie!
Mam pytanie do mam, które karmią piersią: Od wczoraj masakra, prężenie się, głośne bąki, stękanie, kwiczenie - jak nie ona! I nie wiem czy to od tych dwóch śliwek zjedzonych w piątek?? Ile czasu może trwać reakcja po zjedzeniu czegoś niedozwolonego???? (bo jednak chyba nie za bardzo te śliwki) ALBO to co się dzieje, to po witaminie K!!!!!!!!!!!! Napiszcie mi ile mikrogramów czy jednostek tej witaminy podajecie??? Czy zauważyłyście pogorszenie zachowania lub bóle brzucha po tej witaminie??? Dajecie razem z witaminą D???

Pół internetu przeczytaliśmy. Ponoć nie można dostać witaminy K 150 jednostek. My kupiliśmy na Gemini NeonatusK150 i zaczęliśmy dawać we wtorek i od wczoraj jest coraz gorzej :( Do niedawna było zalecenie, żeby dawać tylko 25 jednostek i tak niektórzy do dziś dają, a od stycznia weszła zmiana, że trzeba podawać aż 150, kompletnie tego nie rozumiem, bo Polska jest dalej Polską, klimat się nie zmienia (powiedzmy) więc po co w profilaktyce tak to zmieniać, skoro i tak nie wiadomo co lepsze - dawać czy nie :/
Dziekujemy. Ja daje wit K 25, teściowa powiedziała, że wystarczy. Mój młody w ogóle nie brał, od kiedy te zalecenia w ogôle?

My dostalismy w prezencie lezaczek. Co prawda buja tylko pod wplywem ruchow dziecka albo jak my zaczniemy bujac, ale sprawdza sie idealnie :) Maly go uwielbia.

Ja jem praktycznie wszystko. Fakt, ze dziecko miewa gorsze dni jesli chodzi o brzuszek ale nie udalo mi sie tego polaczyc z tym co jadlam wczesniej. :confused2:

reklama
Hejka!

U nas ostatnio ból brzuszka był dwa dni od zjedzenia czegoś co mogło zaszkodzić

Do góry