Hejka!
Julita - na laktację karmi od czas do czasu, ja piłam wygazowane.
Lycky - oby rozmowa poskutkowała!
Flammie, Nieufna - najlepsze życzonka z okazji miesięcznicy dla Waszych Maluszków
Oby bez wzdęć!! I spokojnego snu bez bólu brzuszka życzę
Kamejka, ja przewijam w nocy, zawsze gdy jest taka potrzeba.
Z owoców jadłam jabłka, banany, arbuz, no i śliwkę spróbowała, bo wyczytałam, że można, a chyba nie można, bo...no właśnie!
Mam pytanie do mam, które karmią piersią: Od wczoraj masakra, prężenie się, głośne bąki, stękanie, kwiczenie - jak nie ona! I nie wiem czy to od tych dwóch śliwek zjedzonych w piątek?? Ile czasu może trwać reakcja po zjedzeniu czegoś niedozwolonego???? (bo jednak chyba nie za bardzo te śliwki) ALBO to co się dzieje, to po witaminie K!!!!!!!!!!!! Napiszcie mi ile mikrogramów czy jednostek tej witaminy podajecie??? Czy zauważyłyście pogorszenie zachowania lub bóle brzucha po tej witaminie??? Dajecie razem z witaminą D???
Pół internetu przeczytaliśmy. Ponoć nie można dostać witaminy K 150 jednostek. My kupiliśmy na Gemini NeonatusK150 i zaczęliśmy dawać we wtorek i od wczoraj jest coraz gorzej
Do niedawna było zalecenie, żeby dawać tylko 25 jednostek i tak niektórzy do dziś dają, a od stycznia weszła zmiana, że trzeba podawać aż 150, kompletnie tego nie rozumiem, bo Polska jest dalej Polską, klimat się nie zmienia (powiedzmy) więc po co w profilaktyce tak to zmieniać, skoro i tak nie wiadomo co lepsze - dawać czy nie :/