reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hm... a podpowiedzcie mi, o co mogę zapytać lekarza. Bo mój jest taki, że sam z siebie powie "w porządku". Dopiero jak zapytam to się rozkręca, nawet rysuje mi, żeby zobrazować, ale sam z siebie to mało. O szyjkę ile ma? Albo czy się skraca? Coś jeszcze?

reklama
No i u mnie nic nowego szyjka bez zmian na przestrzeni dwoch tygodni a dzidziol 3,5kg wiec juz w sumie gotowa do wyjscia ale cos sie nie zapowiada. Licze ze bedzie jak u niektorych z Was tzn niby nic a tu nagle wielkie wyjscie;)

Julka, dzięki. Do tej pory co 3tygodnie miałam. Jak majówka wypadła to 4tyg przerwy, bo on w pon i wt tylko u nas przyjmuje...

Hej wam ;) czytam na bieżąco ale nie miałam siły pisać .

Paula nie martw się nie jesteś sama my wczoraj mieliśmy biliburine na poziome 11.4 i mogliśmy wyjść ale Pani doktor chciała dziś powtórzyć badanie i niestety tak wzrosła ze zostajemy co najmniej do środy . Ja siedzę i płacze ze on daleko odemnie ale jest mi lżej po płacz jak musisz ;)

Tym które urodziły serdeczne gratulacje .

Za całą resztę trzymam kciuki ;)
Więcej pewnie się odezwę jak będę w domu ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam moją ciążę ale nie widzę tam liczenia skurczów ;( ja to jestem bardzo nie techniczna
Tych aplikacji o tej nazwie jest kilka. Trzeba zainstalować tą różową z białym rysunkiem bobasa.
Hej wam ;) czytam na bieżąco ale nie miałam siły pisać .

Paula nie martw się nie jesteś sama my wczoraj mieliśmy biliburine na poziome 11.4 i mogliśmy wyjść ale Pani doktor chciała dziś powtórzyć badanie i niestety tak wzrosła ze zostajemy co najmniej do środy . Ja siedzę i płacze ze on daleko odemnie ale jest mi lżej po płacz jak musisz ;)

Tym które urodziły serdeczne gratulacje .

Za całą resztę trzymam kciuki ;)
Więcej pewnie się odezwę jak będę w domu ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Gwiazda a nie leży z Tobą?

Nieufna widze ze coś zmieniaja na forum stad te niedogodności ;)

Kamejka to przynajmniej Ty tarzana mialas miesiąc temu a ja chyba ze 3 jak nie 4 miesiące temu[emoji14]ja tu chyba rekordy bije w nieodwiedzaniu tarzana[emoji14]

Kkasiulka na styczniowkach 2012 wiecznie o zarciu gadaliśmy stąd te przypuszczenia ;)

Agula hahaha :D
A ja glupia swojemu tarzanowi powiedzialam ze glowka wyczuwalna podczas badania...

Giuliaa i tego Ci zycze ;)

Gwiazda tulkam Cie moooocno :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie z terminem to są szopki, wg lekarza, mnie i nawet suwaczka to by się z 2 tyg. przydało jeszcze ale w szpitalu ( a byłam juz 3 razy) za każdym razem wychodzi im +2tyg, ostatnio nawet to przebili i wypisali mi na karcie tydzień temu 37 tydzień, na usg Młody ma parametry od 39 tygodnia do nawet 40. W szpitalu jak to komentowałam to mi powiedzieli, że jestem już w terminie i mam się tego trzymać.. Dla mnie to jakaś magia, To będzie moje trzecie dziecko a po raz pierwszy nie rozumiem wyliczeń..

Dziwne z tymi obliczeniami terminu.
Ponoć termin można wyliczyć wyłącznie na podstawie miesiączki i USG z początku ciąży (z ok. 12 tygodnia).
Na podstawie kolejnych usg nie powinno się wyliczać wieku ciąży, bo każde dziecko indywidualnie rośnie. Także nie powinni się sugerować zawyżonymi parametrami.
Jak byłam w szpitalu to jednej dziewczynie wyliczyli z usg, które zostało w szpitalu zrobione, że ona jest już w terminie i zaczęli jej poród wywoływać (ale nie oxy tylko jakiegoś czopka dostała na początek czy coś), kazali spacerować itd. I ona spytała ordynatorki na obchodzie czy ona na pewno już w terminie bo zawsze jej wyliczali że jeszcze tydzień. Jak ordynatorka się dowiedziała że lekarze wzięli pod uwagę parametry z ostatniego usg a nie z 12 tc to strasznie się wkurzyła na tych lekarzy i kazała żadnego porodu nie wywoływać tylko trzymać jeszcze tydzień tę dziewczynę.

Dziewczyny..byłam w piekarni 400m od domu i myślałam, że nie dojdę. Mam takie kłucia w pochwie, że padnę. Ledwo doszłam, zatrzymywałam się z 20 razy aż ludzie po drugiej stronie przyglądali się. Mała bardzo aktywna, ale wątpię że to ona tak robi. Już siedzę w domu, ale stracha się najadłam :(

Agula bidulo! To już z domu nie wychodź, teraz już tylko do szpitala rodzić i nigdzie indziej się proszę nie ruszać :p

reklama
Fazerka nie przejmuj sie, u nas tez susza ponad 2 miesiace. Nawet dobrze nie skonsumowalismy malzenstwa jeszcze :p i chyba sobie poczekam jeszcze na to z 2 miechy... :) w koncu pada i jest czym oddychac a ja znowu nabralam apetytu

Do góry