reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Z tym becikowym to jest zagadka...ja dzwoniłam i babka mówiła, że teraz nie liczą się dochody tylko przez rok można dostawać, jeżeli jesteś bezrobotna, na umowie o zlecenie/dzieło i coś jeszcze

Z tym becikowym to jest zagadka...ja dzwoniłam i babka mówiła, że teraz nie liczą się dochody tylko przez rok można dostawać, jeżeli jesteś bezrobotna, na umowie o zlecenie/dzieło i coś jeszcze
Jeśli się nie mylę mówisz o kosiniakowym. Becikowe jest jednorazowe i zależne od dochodów. To, o czym mówisz to jest inne świadczenie. Jeśli nie pracujesz lub na śmieciówce, a co za tym idzie nie masz uprawnień do otrzymywania świadczeń po urodzeniu dostajesz te 1000zł... :)

Paula super, wracaj szybko do zdrowia, synuś cudny. Jej dziewczyny do lipca sporo będzie nas rozpakowanych. Ja też się modle żeby skurcze mnie same złapały albo wody odeszły bo jak pomyśle o wywołaniu oxy to ciarki mnie przechodzą.
A dziś robi się tak ciepło, jak patrze na dalszą prognizę pogody to aż strach. Jakiś przypływ energii mam bo już dziecko starsze zawiozłam do szkoły, zrobiłam zakupy, mieszkanie odkurzyłam, pomyłam podłogi i wstawiłam drugie pranie.Dobrze , że do samej końcówki człowiek w miarę jest samodzielny.
No właśnie jak odejdą wody a nie maskurczy to oxy :-(
fazerka Chmielewskiej troszkę też poczytalam. Jako nastolatka lubiłam taka jej serię dla młodzieży a później troszkę jej kryminałów poczytalam ale trafiłam na jeden kiepski i się zacielam. Coś o wyścigach konnychbylo.

Ale do becikowego liczy się dochód z którego roku i jak to jest na członka rodziny? Nowo narodzone dziecko też się wlicza czy nie?

reklama
Do góry