reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
Lila, ja wezmę do szpitala. W sumie jak zastanawiałam się czy kupować czy się wstrzymać, to większość pisała, że w szpitalu używała już, także biorę.
Ja ostatnio coraz dziwniej się czuję. Mam czasem bóle, delikatne skurcze. Do niedawna byłam przekonana, że przenoszę, a teraz coś czuję, że mały nas zaskoczy....

Kaskaw
U mnie zgaga jest czasem ale nie zawsze, po kawie czasem dostawałam ale nie zawsze, jak zjadłam cos smażonego to tez, ale nie dokucza mi bardzo

Migdały mi nie pomagały wogole, za to kefir tak

Powinnny sie nam urodzić dzieciaczki z czuprynkami na głowie, zobaczymy komu sie to sprawdzi [emoji6]

Lila ja tez sie właśnie zastanawiam czy pakować laktator do szpitala, ale chyba sobie daruje, jak bedzie potrzebny to mi przywiozą, do szpitala mam 20/30 min drogi

Panna migotka porodowe sie nasilają i sa coraz częstsze, przepowiadające zwykle szybko przechodzą np jesli sie położysz, pochodzisz, podobno tez np ciepły prysznic czy kompiel je łagodzi a porodowych nie

Ja juz sama nie wiem kiedy sie spodziewać mojego łobuza, termin mam za 24 dni dopiero, ale wydaje mi sie ze wcześniej mnie weźmie, zobaczymy co powie lekarz, w czwartek wizyta, juz nie mogę sie doczekać! [emoji5] nie wiem ile młody wazy bo ostatnie usg miałam chyba ponad miesiąc temu

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Julka gratuluję magistra! :-)
Zgagi u mnie też nadal nawet bardziej i nic już nie pomaga.
bardzo dziękuję Wszystkim Wam za ciepłe słowa macie rację źle to się robi szybko. Nas uratowało to że mam dużo wód ale odetchne jak urodze i zobaczę że w żaden sposób nie uderzylam małego.. teraz więc czas będzie mi się ciągnął podwójnie. W szpitalu oczywiście czas wg om inaczej niż mój suwak czy lekarz i tu mam dziś podobno 37 tydzień :-D i weź tu człowieku czegoś się trzymaj

Cześć!

Julka, powodzenia!!
Iwona35, przeoczyłam chyba... Gratuluję i najlepsze życzenia z okazji rocznicy!!! I dobrze, że nic się Wam nie stało! Trzymajcie się!
Kaskaw - odpoczywaj!
Needi - jejku, wszystko przed nią...:)
Julka, GRATULUJĘ :)
Lizzy, mi też się obniżył :)
Kamejka, też mnie bolą, bardzo, w ogóle takie nie za fajne uczucie przy ich dotyku :/ I też się zastanawiam jak będzie przy przystawieniu dziecka, przy chłopcach raczej nie bolały, chociaż maltan używałam to może jednak coś było...A ze sterylizacją to w sumie sama nie wiem...
Julita, miejmy nadzieję, że dojdzie! Głowa do góry!
Ruda, nie mam pojęcia.

Mam pytanie. Jak kładę się na lewym boku i czuję mocno dziecko to jemu dobrze czy chce zmiany?? Bo nie umiem ocenić właśnie :/

I jeszcze. Bierzecie od razu laktator do szpitala? W sumie używałam w w zasadzie tylko w szpitalu i jak miałam nawał później w domu.

A tak w ogóle to dzisiaj spokojne znowu :/

Buziaki!
Biorę laktator żeby mnie nie zalało. Najwyżej nie użyje.
Hej dziewczyny!

Julka, gratulacje :-)

Dziś mam trochę stresu, bo miałam w ciągu godziny 3 potężne skurcze. Boję się, że nie dotrwam do tej cesarki siódmego. Właściwie to cały czas mnie ćmi w dole brzucha i od czasu do czasu lekki skurczyk. Nie bardzo wiem, czym się różnią skurcze porodowe od przepowiadających.
Przepowiadajace powinny przejść po zmianie pozycji albo ciepłej kąpieli.

Cześć dziewczyny
Śniło mi się że byłam u gina i powiedział mi że szyjka skróciła się poniżej 1,5 cm:blink:
Wizyta dopiero 1 lipca. Ciekawe co mi powie:)
Miłego dnia

Cześć wszystkim,

Iwona dobrze ze nic Wam poważnego sie nie stało. Odpoczywaj Kochana :)

Julka ja tez gratuluje! :*

Lila tez sie zastanawiałam czy jak sie jakoś ułożę i sie wierci to mu dobrze czy domaga sie zmiany i do tej pory nie wiem....

Ja tez chyba wezmę laktator. Dobrze ze przypomnialyscie bo zupełnie o nim zapomniałam.

W nocy myślałam ze urodzę...wczoraj byliśmy w nowym mieszkaniu trochę ogarnąć przed przeprowadzka moja mama myła okna Maz skręcał łóżeczko jakies tam meble i słuchajcie niby miałam nic nie robić ale ciagle cos czyściłam a to ramy okien a to płytki w łazience a to grzejniki i tak od 11 do 21 nie było na czym usiąść wiec praktycznie nie siedziałam chyba ze na podłodze. Jak wracaliśmy myślałam ze nie wysiade z samochodu...w nocy wszystko mnie bolało w sumie nadal boli i tak sobie pomyslałam ze chyba aż tak to nie powinnam sie przemęczać...zła jestem na siebie no ale wszystko samo sie nie zrobi.

Miłego dnia Kochane kobiety :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Iwonka super, że odezwałaś się :)

Witajcie! My dziś jedziemy w gościnę w kilka miejsc. Jak wrócimy rozkładamy łóżeczko :)
Ostatnio dobrze się czuję, ale dziś źle spałam i kolana nie mogłam wyprostować :D masakra. Już wczoraj Wam pisałam, że śmigam i robię wszystko i tak z dwa tyg temu od tego pachwiny mnie bolały bardzo a teraz nic :D mogłabym Tarzana nosić na barana :D

reklama
A ja dziś pospałam do 8! Co u mnie dziwne, bo mały buszuje zwykle od 5;)

My dziś też w gości idziemy. Spokojnego Mamuśki!

Do góry