reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dzieci nie czuja chyba do ok 2 lat zapachow hehe tyle ze to nas denerwuje taki zapach

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No jak wszystkie położne mówią żeby jak coś to do łóżeczka wkładać koszulę matki czy poszewke na poduszkę bo dziecko czuje wtedy jej zapach i jest spokojniejsze. Ja jak już nie mogłam nosić jak miała kolki to narzucalam na męża moje ubranie i trochę tak chodzili.

reklama
Wczoraj miałam już napisac ale miałam znowu cały dzień roboty! Dalej jakieś drobiazgi w pokoiku no i sprzątania ciąg dalszy :oo:na szczęście miałam pomocników ale i tak padalam na cyce...zresztą dzisiaj też bo znowu dalej co robić i zastanawiam się kiedy się wszystko skończy! Pewnie do ostatniego dnia będę miała ful roboty a tu tylko tydzień został :szok:
Wczoraj od rana słabiej czulam ruchy ale coś tam się działo, potem pół dnia zajęta bylam to nawet nie zwracalam uwagi a wieczorem po robocie zjadłam i czekalam z godzinę na poruszenie i nic! Zaczęłam ruszać brzuchem, krecic się i nadal nic. Wpadłam w panikę pierwszy raz od początku i ze stresu popłakałam się i pojechaliśmy na IP. Tu w szpitalu pracuje moja teściowa to uprzedzila że podjade sprawdzić chociaż tętno i ufff wszystko było w porządku a Maly wtedy się ruszyl:biggrin2:jak wróciliśmy to zjadłam jeszcze porządna kolację i wtedy zaczął trochę się wiercić...tyle strachu się na jadlam że szok! Myslalam że coś się stało i wpadłam w panikę! Dobrze że na strachu się skonczylo:huh: potem przemyslalam cały dzień i stwierdziłam że mało jadlam w ciągu dnia i może synus nie miał siły a po ostatniej wizycie w szpitalu miałam zlecone żeby po konkretnym posiłku liczyć ruchy, a ja coś skubnelam w biegu i stąd pewnie taka sytuacja ehhh

Może któraś z was wie jaki jest koszt papierkow lakmusowych w aptece?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Cześć!

Julka, powodzenia!!
Iwona35, przeoczyłam chyba... Gratuluję i najlepsze życzenia z okazji rocznicy!!! I dobrze, że nic się Wam nie stało! Trzymajcie się!
Kaskaw - odpoczywaj!
Needi - jejku, wszystko przed nią...:)
Julka, GRATULUJĘ :)
Lizzy, mi też się obniżył :)
Kamejka, też mnie bolą, bardzo, w ogóle takie nie za fajne uczucie przy ich dotyku :/ I też się zastanawiam jak będzie przy przystawieniu dziecka, przy chłopcach raczej nie bolały, chociaż maltan używałam to może jednak coś było...A ze sterylizacją to w sumie sama nie wiem...
Julita, miejmy nadzieję, że dojdzie! Głowa do góry!
Ruda, nie mam pojęcia.

Mam pytanie. Jak kładę się na lewym boku i czuję mocno dziecko to jemu dobrze czy chce zmiany?? Bo nie umiem ocenić właśnie :/

I jeszcze. Bierzecie od razu laktator do szpitala? W sumie używałam w w zasadzie tylko w szpitalu i jak miałam nawał później w domu.

A tak w ogóle to dzisiaj spokojne znowu :/

Buziaki!

Hej dziewczyny!

Julka, gratulacje :-)

Dziś mam trochę stresu, bo miałam w ciągu godziny 3 potężne skurcze. Boję się, że nie dotrwam do tej cesarki siódmego. Właściwie to cały czas mnie ćmi w dole brzucha i od czasu do czasu lekki skurczyk. Nie bardzo wiem, czym się różnią skurcze porodowe od przepowiadających.

Hej dziewczyny!

Julka, gratulacje :-)

Dziś mam trochę stresu, bo miałam w ciągu godziny 3 potężne skurcze. Boję się, że nie dotrwam do tej cesarki siódmego. Właściwie to cały czas mnie ćmi w dole brzucha i od czasu do czasu lekki skurczyk. Nie bardzo wiem, czym się różnią skurcze porodowe od przepowiadających.

Mnie boli dól brzucha i twardnieje cały. Od mniej więcej trzech tygodni tak mam i już mam miekką szyjkę i skróconą.
Dziś miałam przypływ energii, dopakowałam torbę.
U nas pełnia;)

reklama
Do góry