reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie!

iwonaimaja - trzymam kciuki! Będziesz zaopiekowana i bezpieczna :-) Bądź na bieżąco! :-)

alinka - to co z tym autem?? Dobrze, że już w domu :-) 21.06 - toż to lada dzień! :-)

Lila - no...dobrze Ci Iwona35 powiedziała - mała się rusza i ucieka. Nic sie nie martw, doktorek wie co robi :-)

U mnie słabo.... :-( To ciśnienie, z którego się śmiałam w sobotę, cały czas rośnie :-( Już było 160/100, 150/90.... teraz biorę leki - dopegyt, ale cały czas utrzymuje się 135/85 - wczoraj wieczorem 140/90 i 150/95 :( Lekarz mówi, że jak będzie 150/100 to szpital.....no załamka :( Jak mnie teraz położą, to do porodu nie wypuszczą..... tylko czy pozwola mi rodzić sn przy takim ciśnieniu?? Mocz sprawdzałam, białka nie ma, ale czytałam, że warto sprawdzać co kilka dni, bo nagle może się pojawić..... Bardzo się martwię :(
a jaki masz ciśnieniomierz? sama mierzysz czy w przychodni? Mój teść u lekarza wylądował bo tak się wkurzył własnym ciśnieniem, że tak wysokie a okazało sie że do grobu to by go ciśnieniomierz doprowadził bo okłamywał i róznica była nawet o 40-50 a nerwy zrobiły swoje

reklama
a jaki masz ciśnieniomierz? sama mierzysz czy w przychodni? Mój teść u lekarza wylądował bo tak się wkurzył własnym ciśnieniem, że tak wysokie a okazało sie że do grobu to by go ciśnieniomierz doprowadził bo okłamywał i róznica była nawet o 40-50 a nerwy zrobiły swoje

Kupiłam zimą z Rossmaxa. Sprawdzam od czasu do czasu to ciśnienie i zwykle pokrywa mi się z tym co u lekarza. W przychodni tez mierzyłam i było porównywalne. Tu jestem spokojna, sprzęt działa bez zarzutu, tylko ja nie.... :-( :-( :-(

Cześć Wam,

Iwonaimaja-tak jak piszą dziewczyny w szpitalu cały czas bedziesz pod opieka wiec musi byc dobrze.

Agula - współczuje, dobrze ze nie stało sie nic gorszego...ja juz boje sie prowadzić, chociaż taka stłuczka moze byc z winny innej osoby i nawet jak nie bede prowadzić to mnie nie uchroni.

Kasiulka - nie dobrze z tym ciśnieniem. Czymś sie bardzo denerwujesz czy to tak jakoś samo z siebie?

Nieufna - moze Twoja mała to leniuszek? Moj ostatnio dwa dni dawał czadu i sie zastanawiałam czy to ok a teraz trochę słabiej. To chyba jak z nami jedne maja super powera dzisiaj inne lezą a jutro bedzie odwrotnie. Główka do góry. Na pewno wszystko jest ok ;) jeszcze chwila i bedziesz tulić mała :)

Ja dzisiaj wstałam przed 10 ale w nocy wstawałam milion razy a to siku a to psa wypuścić na dwór a to wpuścić a to znow siku...i w łazience na wkładce zauważyłam mega duzo śluzu nigdy tyle nie miałam ale bardzo wodnisty i nie przypomina białka kurzego jaja wiec to chyba nie czop.

Dziewczyny potrzebuje Waszej porady, czy ubranka musza byc koniecznie prane tym programem antyalergicznym? U mojej mamy pralka ma taki program ale tylko na temp 60stopni i 1000obrotow wirowania. A na metkach napisane ze temp prania Max 40 stopni i pasuje mi jedynie "normalny" program do prania. Jak Wy pierzecie? Bo juz sie denerwuje ze jak upiorę w zwykłym to mały bedzie miał jakies problemy na skórce po zwykłym praniu...

Moze głupie moje watpliwości ale nie mam pojęcia :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

paula, ja prałam normalnie w 40stopniach.
Moja mała przedwczoraj miała aktywny dzień, a od wczoraj tak sobie. Boli mnie cały czas podbrzusze i może ta zmiana ruchów dlatego, że się wcisnęła w kanał rodny .... sama nie wiem. Nie lubię tego .....

U mnie tez dzis spokojnie. Maz wroci z pracy to jedziemy zobaczyc czy wszystko ok. Ja oszaleje do konca tej ciazy... a.siwych włosy to bede miec na polowie glowy. Zaraz wrzucam kocyki, posciele i.prześcieradła do prania.

paula 40 stopni wystarczy i ja osobiście zmniejszam moc wirowania bo nie używam płynu do płukania, nie wiem jak inne dziewczyny. Wystarczy jak kupisz proszek dobry dla niemowląt i nie powinno być problemów ze skórką :)

Dzięki za podpowiedzi :-)

Jej Agula!!! Przepraszam....
Zaczynam sie o siebie martwić bo nie ogarniam tego co sie dzieje wokół mnie. Mam wrażenie ze moj umysł i ciało to dwa oddzielne byty :p jej ależ mi głupio. Nawet pod koniec ciazy mam problem z czytaniem ze zrozumieniem :-(

reklama
Dzięki za podpowiedzi :-)

Jej Agula!!! Przepraszam....
Zaczynam sie o siebie martwić bo nie ogarniam tego co sie dzieje wokół mnie. Mam wrażenie ze moj umysł i ciało to dwa oddzielne byty :p jej ależ mi głupio. Nawet pod koniec ciazy mam problem z czytaniem ze zrozumieniem :-(

Spokojnie :D ja nadal jeżdżę autem to już przyjmuje troskę na zapas :D

Do góry